arrow
profile_image
blacklilly
od 2. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Potřebuju poradit, holky, jak nakládáte hermelín, případně na jak dlouho?

arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Já hermelín rozpůlím,aby vznikla dvě kola.Obě řezné plochy pomažu pastou,kterou si udělám z česneku,chilli,pepře,...-prostě cokoliv.Pokladu kolečky cibule,můžeš přidat olivy,tymián,..Přiklopím a vrstvím do sklenice střídavě s cibulí,čerstvou paprikou,sušenou chilli papričkou,různým kořením-celý pepř,nové k.,tymián,zaleju směsí oleje (nějaký kvalitnější-nej mi přijde smíchat 1:1 olivový a slunečnicový) s troškou octa,soli,pepře.
Nechám 1-2dny v teple a pak tak 3-5 v lednici.A pak už je mňamka
Olej můžeš použít i opakovaně.

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Hermelíny podélně rozpůlím. Jednu polovinu potřu česnekem, druhou posypu kořením (kari, grilovací, chilli, paprika... Co mi padne pod ruku). Spojím a dávám do sklenice spolu s na kolečka nakrájenou cibulí. Do sklenic přidám celý pepř, nové koření, bobkový list a zaliju olejem.

Nechám v lednici asi týden.

arrow
profile_image
Lilliana
od 13. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Super téma, sama jsem ho chtěla založit. Kdyby jste někdo měli přímo odkazy na recepty s fotografiemi sem s nimi.
A co ostatní sýry: olomoucké syrečky, nivu, romadur taky (a jak?) nakládáte? A lze nakládat více různých sýrů dohromady a příklady

arrow
profile_image
blacklilly
od 2. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Moc děkuju za rady, jdu na to. Vařím ráda a dle ostatních dobře, podle toho taky všichni vypadáme ,ale tohle je moje premiéra, tak už se těším!

arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=64585
to nevypadá špatně jinak na MMB je plno receptů na sýry

arrow
profile_image
mysulunka
od 5. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

ja ho nakladám tak :
hermelín rozkrájím na čtvtky,čtvrtku podélně rozříznu jednu stranu pomažu červenou paprikou a druhou trošku chilli, a dám trochu prolisováného česneku, plátek cibule a nekdy papriku.rozříznutou čtvrtku sešpendlím páratkem, aby držela pohromadě.Naplněné čtvrtky vložím do sklenice (kam dám ještě celý pepř, nové koření a bobkový list)a zaleji sluneč. olejem tak aby byl hermelín potopený.Sklenici zavřu a dám do lednice a po týdnu dobrou chuť.

arrow
profile_image
lentilkah
od 19. 5. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Lilliana
Já nakládám blaťácké zlato. Nakrájím na kostičky, nandám do sklenice, zasypu kořením přímo na nakládané sýry, přidám spařenou cibuli a česnek na plátky a ještě trochu soli a zaleji olejem.
Nejhorší je, že to nikdy nestihne pořádně uležet, protože to dřív sníme.

Cituji Lilliana: A lze nakládat více různých sýrů dohromady a příklady

Určitě to jde, záleží na fantazii.

arrow
Neprodává v Bazaru

Já nakladám také ruzné druhy sýru.Nakrájím na kousky niva,blat.zlato,hermelín,uzený,romadur koření podle chuti pak vrstvím sýry cibuli česnek ruznobarevné papriky,olivya feferonku zaleju olejem,nechám uležet a návštěvy ke slivovičce a pivku se mužou užrat...

arrow
profile_image
Renataxyx
od 8. 3. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Luciene1: troškou octa

V žádném případě ocet nedávat, pak je hermelín tvrdý ! S cibulí to taky nepřehánějte, pak to kvasí !

arrow
profile_image
lentilkah
od 19. 5. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Renataxyx: S cibulí to taky nepřehánějte, pak to kvasí !

U nás to zkvasit nestihne ani náhodou
Jinak ocet by mě tam ani dát nenapadlo, ten patří na utopence.

arrow
profile_image
vendula1
od 11. 7. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

A ještě jeden recept co tu není.

Hermelín podélně rozpůlím, jednu půlku posypu Podravkou, na druhou dle chuti chilli, mezi na tenká kolečka cibuli a spojím párátky.
Naskládám do sklenice zaleju olejem, aby byl potopený.
Nechám odležet tak 2 dni v teple. Pak ho dám do ledničky.

Před podáváním nechávám chvilku porci v pokojové teplotě.

arrow
profile_image
Lilliana
od 13. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji vendula1: Nechám odležet tak 2 dni v teple. Pak ho dám do ledničky.

V teple znamená při pokojové teplotě (teď docela topíme) nebo ve spíži, kde netopíme?

arrow
profile_image
Misty87
od 29. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já jsem slyšela podobný recept, jako jsou tady, jen ten podélně rozpůlený hermelín se vydlabe, vydlabaný sýr se v misce smíchá s kořením atd. a pak se to naláduje zpátky do těch vydlabaných "obalů". Zbytek postupu je stejný. Je to moc dobré a ten vnitřek hermoše je pak celý pěkně barevný

arrow
profile_image
atrama
od 29. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já hermelín krájím na půl, a ještě na čtvrtky.A dávám česnek, rozmarýn, jalovec, gril. koření,bobkový list, mletý pepř a olivový olej.Nechat týden, před podáváním nechat chvilku v pokoj.teplotě.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené