méně než
10 příspěvků
Já hermelín rozpůlím,aby vznikla dvě kola.Obě řezné plochy pomažu pastou,kterou si udělám z česneku,chilli,pepře,...-prostě cokoliv.Pokladu kolečky cibule,můžeš přidat olivy,tymián,..Přiklopím a vrstvím do sklenice střídavě s cibulí,čerstvou paprikou,sušenou chilli papričkou,různým kořením-celý pepř,nové k.,tymián,zaleju směsí oleje (nějaký kvalitnější-nej mi přijde smíchat 1:1 olivový a slunečnicový) s troškou octa,soli,pepře.
Nechám 1-2dny v teple a pak tak 3-5 v lednici.A pak už je mňamka
Olej můžeš použít i opakovaně.
Hermelíny podélně rozpůlím. Jednu polovinu potřu česnekem, druhou posypu kořením (kari, grilovací, chilli, paprika... Co mi padne pod ruku). Spojím a dávám do sklenice spolu s na kolečka nakrájenou cibulí. Do sklenic přidám celý pepř, nové koření, bobkový list a zaliju olejem.
Nechám v lednici asi týden.
Super téma, sama jsem ho chtěla založit. Kdyby jste někdo měli přímo odkazy na recepty s fotografiemi sem s nimi.
A co ostatní sýry: olomoucké syrečky, nivu, romadur taky (a jak?) nakládáte? A lze nakládat více různých sýrů dohromady a příklady
Moc děkuju za rady, jdu na to. Vařím ráda a dle ostatních dobře, podle toho taky všichni vypadáme ,ale tohle je moje premiéra, tak už se těším!
méně než
10 příspěvků
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=64585
to nevypadá špatně jinak na MMB je plno receptů na sýry
ja ho nakladám tak :
hermelín rozkrájím na čtvtky,čtvrtku podélně rozříznu jednu stranu pomažu červenou paprikou a druhou trošku chilli, a dám trochu prolisováného česneku, plátek cibule a nekdy papriku.rozříznutou čtvrtku sešpendlím páratkem, aby držela pohromadě.Naplněné čtvrtky vložím do sklenice (kam dám ještě celý pepř, nové koření a bobkový list)a zaleji sluneč. olejem tak aby byl hermelín potopený.Sklenici zavřu a dám do lednice a po týdnu dobrou chuť.
Lilliana
Já nakládám blaťácké zlato. Nakrájím na kostičky, nandám do sklenice, zasypu kořením přímo na nakládané sýry, přidám spařenou cibuli a česnek na plátky a ještě trochu soli a zaleji olejem.
Nejhorší je, že to nikdy nestihne pořádně uležet, protože to dřív sníme.
Cituji Lilliana: A lze nakládat více různých sýrů dohromady a příklady
Určitě to jde, záleží na fantazii.
Já nakladám také ruzné druhy sýru.Nakrájím na kousky niva,blat.zlato,hermelín,uzený,romadur koření podle chuti pak vrstvím sýry cibuli česnek ruznobarevné papriky,olivya feferonku zaleju olejem,nechám uležet a návštěvy ke slivovičce a pivku se mužou užrat...
Cituji Luciene1: troškou octa
V žádném případě ocet nedávat, pak je hermelín tvrdý ! S cibulí to taky nepřehánějte, pak to kvasí !
Cituji Renataxyx: S cibulí to taky nepřehánějte, pak to kvasí !
U nás to zkvasit nestihne ani náhodou
Jinak ocet by mě tam ani dát nenapadlo, ten patří na utopence.
A ještě jeden recept co tu není.
Hermelín podélně rozpůlím, jednu půlku posypu Podravkou, na druhou dle chuti chilli, mezi na tenká kolečka cibuli a spojím párátky.
Naskládám do sklenice zaleju olejem, aby byl potopený.
Nechám odležet tak 2 dni v teple. Pak ho dám do ledničky.
Před podáváním nechávám chvilku porci v pokojové teplotě.
Cituji vendula1: Nechám odležet tak 2 dni v teple. Pak ho dám do ledničky.
V teple znamená při pokojové teplotě (teď docela topíme) nebo ve spíži, kde netopíme?
Já jsem slyšela podobný recept, jako jsou tady, jen ten podélně rozpůlený hermelín se vydlabe, vydlabaný sýr se v misce smíchá s kořením atd. a pak se to naláduje zpátky do těch vydlabaných "obalů". Zbytek postupu je stejný. Je to moc dobré a ten vnitřek hermoše je pak celý pěkně barevný
Já hermelín krájím na půl, a ještě na čtvrtky.A dávám česnek, rozmarýn, jalovec, gril. koření,bobkový list, mletý pepř a olivový olej.Nechat týden, před podáváním nechat chvilku v pokoj.teplotě.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.