Ahoj, chci udělat jahody v čokoládě ale nemám doma ztužený tuk. Co můžu použít jako náhradu? Máme doma heru na pečení a ramu.nešlo by použít něco z toho?
Reaguji na petite chat:
Pokud vím, tak tuk udělá čokoládu řidší, takže se s ní pak mnohem lépe pracuje. Třeba řez bys jenom rozpuštěnou čokoládou nepotřela. Jahody možná namáčet půjdou, ale nemyslím že to bude souvislá vrstva. Já jsem minulý týden namáčela banány v piškotech a jenom v čokoládě by to nešlo, byla to hustá kaše, musela jsem přidat tuk. Dej vědět, jak to šlo.
Cituji petite chat: a kdybych tam nedala nic? jen obalila v roztopené čokoládě?
Já takhle dělala višně a nedrželo to. Ten tuk je tam proto, že čokoládová vrstva díky němu ztuhne, bez něj je výsledek nejistý.
(Ale to už jsi možná zjistila)
Cituji Red_fire: Já takhle dělala višně a nedrželo to. Ten tuk je tam proto, že čokoládová vrstva díky němu ztuhne, bez něj je výsledek nejistý.
záleží na kvalitě čokolády. Já mám belgickou a tuk do ní rozhodně nedávám a nikdy jsem neměla problém
Tak jahody byly výborné. Čokoláda nebyla tak hustá, takže se s ní dobře pracovalo, ale na jahodách tuhla přes 3 hodiny. Ten tuk tam chyběl. A některé se po zatuhnutí "odlepily" od čokolády a padalo to. Na druhou stranu byla ale chutově lepší a zdravější, příště nachystám jen jahody a čokoládové fondue a každý si je sám namočí. Nejvíc mi totiž chutnaly při přípravě Jinak čokoládu jsem měla obyčejnou figaro na vaření.
Cituji Lucrezia: záleží na kvalitě čokolády. Já mám belgickou a tuk do ní rozhodně nedávám a nikdy jsem neměla problém
Aha, vidíš to, přiznám se, že to mě nenapadlo
Cituji petite chat: příště nachystám jen jahody a čokoládové fondue a každý si je sám namočí
Skvělý nápad!
Cituji Red_fire: Aha, vidíš to, přiznám se, že to mě nenapadlo
to chce zkoušet, dlouho jsem hledala nějakou dobrou abych tam ten tuk nemusela dávat
Poradí mi někdo jak nahradit ztužený tuk v těstě,když něco peču,ať už náhradu másla,hery nebo i oleje.Nejde mi ani tak o to abych nemusela tuk používat jako spíš že se v tom mastným nerada patlám.Někde sem četla nahradit tuk jablečným pyré nebo jogurtem-máte někdo zkušenosti?Protože např. recept na štrůdl je vždycky s nějakým tukem na pečení.Díky
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.