arrow
profile_image
petite chat
od 26. 4. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ahoj, chci udělat jahody v čokoládě ale nemám doma ztužený tuk. Co můžu použít jako náhradu? Máme doma heru na pečení a ramu.nešlo by použít něco z toho?

arrow
profile_image
mitternacht
od 12. 8. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na petite chat: Leda tak máslo. Heru ani Ramu určitě ne, bylo by to odporné.

arrow
profile_image
petite chat
od 26. 4. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

a kdybych tam nedala nic? jen obalila v roztopené čokoládě?

arrow
profile_image
mitternacht
od 12. 8. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na petite chat: Jo, proč ne. Bude to chuťově lepší a i zdravější.

arrow
profile_image
petite chat
od 26. 4. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Super, tak díky. Já jsem si myslela že nějaký tuk tam být musí

arrow
profile_image
Kvetena
od 22. 11. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na petite chat:
Pokud vím, tak tuk udělá čokoládu řidší, takže se s ní pak mnohem lépe pracuje. Třeba řez bys jenom rozpuštěnou čokoládou nepotřela. Jahody možná namáčet půjdou, ale nemyslím že to bude souvislá vrstva. Já jsem minulý týden namáčela banány v piškotech a jenom v čokoládě by to nešlo, byla to hustá kaše, musela jsem přidat tuk. Dej vědět, jak to šlo.

arrow
profile_image
Red_fire
od 5. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji petite chat: a kdybych tam nedala nic? jen obalila v roztopené čokoládě?

Já takhle dělala višně a nedrželo to. Ten tuk je tam proto, že čokoládová vrstva díky němu ztuhne, bez něj je výsledek nejistý.
(Ale to už jsi možná zjistila)

arrow
profile_image
Lucrezia
od 26. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji Red_fire: Já takhle dělala višně a nedrželo to. Ten tuk je tam proto, že čokoládová vrstva díky němu ztuhne, bez něj je výsledek nejistý.

záleží na kvalitě čokolády. Já mám belgickou a tuk do ní rozhodně nedávám a nikdy jsem neměla problém

arrow
profile_image
petite chat
od 26. 4. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Tak jahody byly výborné. Čokoláda nebyla tak hustá, takže se s ní dobře pracovalo, ale na jahodách tuhla přes 3 hodiny. Ten tuk tam chyběl. A některé se po zatuhnutí "odlepily" od čokolády a padalo to. Na druhou stranu byla ale chutově lepší a zdravější, příště nachystám jen jahody a čokoládové fondue a každý si je sám namočí. Nejvíc mi totiž chutnaly při přípravě Jinak čokoládu jsem měla obyčejnou figaro na vaření.

arrow
profile_image
Red_fire
od 5. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Lucrezia: záleží na kvalitě čokolády. Já mám belgickou a tuk do ní rozhodně nedávám a nikdy jsem neměla problém

Aha, vidíš to, přiznám se, že to mě nenapadlo

Cituji petite chat: příště nachystám jen jahody a čokoládové fondue a každý si je sám namočí

Skvělý nápad!

arrow
profile_image
Lucrezia
od 26. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji Red_fire: Aha, vidíš to, přiznám se, že to mě nenapadlo

to chce zkoušet, dlouho jsem hledala nějakou dobrou abych tam ten tuk nemusela dávat

Poradí mi někdo jak nahradit ztužený tuk v těstě,když něco peču,ať už náhradu másla,hery nebo i oleje.Nejde mi ani tak o to abych nemusela tuk používat jako spíš že se v tom mastným nerada patlám.Někde sem četla nahradit tuk jablečným pyré nebo jogurtem-máte někdo zkušenosti?Protože např. recept na štrůdl je vždycky s nějakým tukem na pečení.Díky

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené