Máte nějaký typ na tekutý karamel? Dělala jsem ho podle návodu z apetitu a stejně mi zatuhl a byl z toho cukrkandl. Potřebuji tekutý karamel do dortu, měl se udělat z cukru a másla, ale stejně z toho byla hnědá hrouda. Poradíte?
Reaguji na Slunicko007:
potřebuješ karamel nebo karamelový krém?
Cituji Laky: potřebuješ karamel nebo karamelový krém?
Myslím, že v tom to bude .. karamel ti vždy ztuhne.. krem asi teda ja bych dala ze salka (?) se do dortu používá .. karamel jsem ještě neslyšela.. oni asi myslí tekutý, ale v horkém/teplém stavu ne?
Cituji Freja: karamel ti vždy ztuhne
když se smíchá karamel s máslem a šlehačkou, tak pak ztuhne do takové podoby karamelových bonbónů, hodně lepivé.
Dělám karamel tak, že upražím cukr, když se roztéká a hnědne, přidám vodu a provařím na potřebnou hustotu - když ho potřebuju tekutý, tak prostě nechám méně odvařit. Možná nejjednodušší koupit hotový
Karamelov topping
dělám ho tak, že ve vodní lázni rozpustím za stálého míchání karamelky a podle potřeby naředím smetanou..
Pridáveme dome do karamelu med. Med je na rozdíl od krystal cukru tzv "invertní cukr". Po vychladnutí zabezpečí, ze karamel neztvrdne.
Cituji kellys: kondenzovaného mléka v plechovce
Taky to děláte tak, že hodinu vaříte plechovku, nebo už jsou na to nějaké modernější metody ?
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.