Nazdárek holky,
při vaření mám problém odhadnout dobu vaření alkoholu přidávaného do jídla - vína apod., sama moc alkohol v jídle nemusím, každopádně si jsem vědoma, že v některých receptech to bez něj prostě nejde.
V receptech se dočítám: vařte,dokuď se neodpaří alkohol. Já tu dobu toho odpaření nepoznám, už z toho důvodu, že mi ten alkohol prostě smrdí a cítím ho v něm pořád, i když by už správně měl být vypařený.
Takže nevíte nějaký recept nebo trik jak poznat dobu, kdy už je alkohol odpařený? Případně jak dlouho ho odpařovat ?
Děkuji moc za názory.
alkohol sa vyparí ešte než začne pokrm vrieť,v jedle ostane chuť po víne alebo koňaku ale bez alkoholu,ktorý vrie už pri asi okolo 70 stupňoch,takže sa z pokrmu vyparí keď ti to začne vrieť,po minúte nieto po ňom stopy.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.