arrow
profile_image
NetaNeta
od 27. 5. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Dneska jsme s přítelem poprvé v životě nakládali hermelíny a zjistili jsme, že nevíme, jak dlouho je nechat, než je sníme. Na internetu většinou psali týden. Já mám ještě dva týdny speciální jídelníček, myslíte, že je to ok, nebo to mám po týdnu dát do ledničky? Jak a na jak dlouho nakládáte vy?

arrow
profile_image
Anetkaa
od 27. 8. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

já tak 7-10 dní

arrow
profile_image
Jenulinka
od 4. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

my to necháváme v ledničce 3 dny a pak už baštíme

Týden.to je tak akurát,po 14 dnech jsou už nepojídatelné,blemcá se to a je to bez chuti....

arrow
profile_image
NetaNeta
od 27. 5. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

takže myslíte po týdnu vyndat z komory a jíst? nakládali jsme jich dost, takže pak asi do tý ledničky, co?

arrow
profile_image
jakra80
od 18. 7. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Zrovna jsem nakládaný hermelín dojedla Známý nám ho nakládal minulý týden v pátek a dnes jsme ho zbaštili a byl akorát.Nechávali jsme ho v obýváku na skříni,jestli je vhodný pak do lednice nevím,asi bych ho tam nenechala po otevření dýl než den max.2 Pak si ho můžeš rovnou namazat na chelba .-)

arrow
profile_image
NetaNeta
od 27. 5. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

tak to jsme to trochu přepískli s množstvím, naložili jsme jich deset.

arrow
profile_image
Monulishka
od 6. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Naloženou sklenici nechat při pokojové teplotě, přikrýt to nějakou utěrkou, nebo něčím ať je to ve tmě, a on je pak hotový i za 3 dny. Když se dá do chladu, trvá to týden, možná i víc. Já dávám zásadně do pokoje pod deku. To pak baštím za 3 dny, a když to nevydržím tak i za 2. A chutná mi více než studený z ledničky.

arrow
Neprodává v Bazaru

Reaguji na NetaNeta: Pokud jste jich naložili víc, jak píšeš, dejte je do lednice, hezky se rozleží i tam a vydrží dýl dobré . Pokud je necháte při pokojové teplotě, budou moc rozblemtané, než je stačíte sníst a jejich chuť se změní . Zkoušela jsem to tak i tak a vyšlo mi to lepší z lednice.

arrow
profile_image
piper mojeid
od 26. 9. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na NetaNeta:
Pokud to chceš co nejvíc oddálit, šoupla bych je do lednice. Já nedavno jedla naložený hermelín, na který se dřív nedostala řada , byl v ledničce skoro 14 dní a bylo to OK. Ale s těma deseti jste to asi vážně přepískli, asi bych podarovala rodinu nebo přátele

arrow
profile_image
elizabizzare
od 6. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

já nakládám zrovna do lednice, ve vzduchotěsné nádobě klidně i na 14 dní hlavně kupuju hermelíny co nejvíc čerstvé aby vydržely dlouho, ale stejně většinou po týdnu už žádný není

arrow
profile_image
pampalatrala
od 6. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Tak já mám právě nejraděj hermelíny nejdříve po 14 dnech, ale nechávám je v lednici, při pokojové teplotě by asi stačilo asi méně času.

arrow
Neprodává v Bazaru

Já nakládám hermelíny do zavařovacích sklenic a dávám je tedy vždy do lednice (ani by mě nenapadlo je nechat v pokojové teplotě) a ideální jsou za 5-7 dní. 14 dní nám vydržely jen jednou a byly už rozblemcaný a nic moc.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené