Asi je to velice blbá otázka, ale koupila jsem si jelítka a nevím co s nimi Pekáček, podlít, přikrýt, 180?
Pokud to budeš péct v tom střívku tak asi budeš muset podlít. Já jsem minule střívko odstranila, dala do pekáče a upekla , je tam hodne sádla tak se to rozteklo a nepřidávala jsem nic víc.
Jo a jako příloha chleba nebo jen suché vařené brambory.
No, já bych je asi osmažila na pánvičce a k tomu bud chleba nebo bramb. kaše. Pak se taky dělává, že se ten prejt jakoby vymačká a osmaží sám. Jinak mě nic nenapadá, sama to nejím.
Babička to vždycky dala do pekáčku, trošku podlila, upekla a podávala k tomu vařené brambory a když byl čas i kyselé zelí (klasická úprava jak ke knedlíků a vepřovému). Nebo vymačkala ze střívka, to bylo pohodlnější při konzumaci...
Reaguji na Saga:
Jo, my to přikrýváme a alobal stačí.
Já je dělám jedině na pánvi (otázka pár minut). To své ještě propíchnu (mám ráda, jak se to připeče ). K tomu já chleba, manžel brambory.
Ja jelita aj jitrnice robím na plechu takto: prepláchnem trochu kyslé zelí, rozložím na plech v takej normálnej vrstve (cca 2 cm), na to dám pokrájanú cibulu na vačšie kusy (plátky), dám do trúby asi na 20 min ešte bez toho hlavného chodu, potom vyberiem a na to poukladám to hlavné -jelita a jitrnice. Nechám ich najprv tak, potom obrátim na druhú stranu, potom poprepichávam aby tá šťava vytékla na to zelí no a ku koncu ponarezávam to črevo a ešte nechám v trúbe. Mám to rada do chrumkava. Zvlášť uvarím brambory, alebo kludne sa možu dať aj na ten plech ale na to zelí s cibulkou a na tenšie plátky. Po tomto sa idú všetci zblázniť, ked to spravím.
Reaguji na Ladie:
Dělám to naprosto stejně.
K tomu nejlíp vařené brambory s máslem a petrželovou natí a nakládané okurky.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.