Ahoj holky, chci udělat potahovaný dort. Problém ale je, že nemám ráda marcipán ani moc máslové krémy. Je nějaká chuťově dobrá, ne trhající zuby, hmota na potahování dortů? A je nutný pod ní dávat jen ty máslové krémy? Mně se ty dorty hrozně líbí, jenže spíš naoko, chuťově mě to děsí.. Tak jestli existuje nějaká alternativa ke klasické máslové variantě s marcipánem. Četla jsem o falešném marcipánu, o čokoládové hmotě na potažení, ale nevím, co si pod tím mám chuťově představit. Budu vděčná za rady
Teď koukám na potahovací hmoty formix, dělají se s různými příchutěmi. Třeba pomeranč, co si o ní myslíte?
Ahoj, já jsem měla potahovací hmotu čokoládovou (právě formix), byla bílá, chuť čokolády tam byla cítit, mně i chutnala, ale jestli nemáš ráda tu klasiku, tak ti asi chutnat nebude, prostě je to potahovací hmota, hodně sladká a tak... Jinak se pod potahovací hmoty doporučují máslové krémy aby to neklouzalo, moc nenavlhlo anebo naopak drželo. Nic jiného jsem pod to ani dávat nezkoušela, ale nejsem zase až tak zkušená.
Jo a jednou jsem zkoušela i tu domácí z Marshmallow, ale mně chuťově nijak neokouzlila a i se mi s ní hůř pracovalo než s formixem, ale možná je to o zvyku, nebo jsem udělala něco špatně.
Ahoj, já potahuji hmotou pasta dama top, dá se vyválet na tenoučký plát a krém pod ní dávám máslový(ale jen tenkou vrstvu, ale zbytek dortu můžeš naplnit nějakým jiným. Povrch dortu musíš mít z máslového, protože na krému s tvarohem, šlehačkou, jogurtem apod taková hmota nedrží a stekla by ti
Děkuji moc. Aha, tak to jo. Takže když už bych ho přeci jen dělala, z hlediska manipulovatelnosti, je lepší tahle potahovací nebo klasický marcipán? Jsem s potahováním začátečnice, tak mi jde hlavně o to, aby se s tím dobře pracovalo
Reaguji na 42934020: Potahuje se mi s ní lépe než z potahovky ze sušeného mléka nebo s marcipánem. Jde pak i pěkně zahladit, krásně se s ní i tvarují postavy..Je to moje nejoblíbenější potahovka
Pastu dama top neznám, dobrý tip. S Formixem se také pracuje lépe než s klasickým marcipánem, ten se mi láme, ale formix se dá dobře rozválet (podsypávám moučkovým cukrem nebo solamilem). I tak mi ale to potahování na začátku přišlo těžší než to vypadalo. Na netu jsou dobrá instruktážní videa.
Reaguji na PíBí: já podsypávám jen solamylem, přuijde mi, že když jsem to zkoušela moučkovým cukrem, byla hmota hrubší a když jsem s ní pracovala déle víc se trhala a pak trošku tekla, takže kdyby jsi zkoušela, tak raději nepodsypávat močkovým cukrem
Já jsem potahovala Smartflexem s mandlovou příchutí, dělá se s tím dobře, je to pěkně pružný, jako modelína, ale chuťově žádná hitparáda, připadalo mi to, jako ovocná žvýkačka, ale sto lidí, sto chutí, asi lepší vyskoušet...krém jsem dávala z pudinku a másla, tenkou vrstvu a dovnitř jsem dala krém jiný, protože těm máslovým taky neholdujem
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.