Ahoj holky, používáte některá na potahování dortů hmotu K2? Pokud ano budu ráda když mi napíšete jak jste s ní spokojené, díky
Ahojky, já většinou pracuju s marcipánem, ale když jsem potřebovala udělat sněhobílý svatební dort, tak jsem pracovala s K2 a bylo to v pohodě, byla jsem spokojená. Výhoda byla v tom, že tahle hmota zůstává měkká, na dortu nezaschne
Reaguji na Sisy:
moje zkušenost je ta, že se s ní pracuje nádherně, ale na chuť je hrozná a říká to i moje okolí, že jim vůbec nechutná..
Pracuje se s ní dobře, ale chuťově je strašná (jako všechny kupované potahové hmoty). Nikdy víc nekoupím. Už dělám dorty úplně bez marcipánu nebo si dělám falešný ze sušeného mléka, ten chutná skoro všem.
Reaguji na sabina1990: A můžu se zeptat jak ten falešný marcipán děláš? Chutná to stejně jo? Já marcipán miluju, ale je pěkně drahý tak proto se ptám.
Reaguji na Sisy: mne sa zdala dosť mäkka, pracujem radšej s pasta dama top special alebo s hmotou zo sušenèho mlieka, cukru a kukuričnèho sirupu ( dostať v bio obchode). Modelujem zo smartflexu, rýchlo a výborne vytvrdne
Aha, tak to si radši budu dělat tu domácí potahovku jde mi o to, že je to takový nažloutlý a já potřebovala fakt sněhově bílou a nechce se mi do toho dávat nějaký bělidlo, ale pokud to fakt hutná hnusně tak zůstanu radši u té své.
Cituji biimba: smartlex velvet .. super chuť
Jde vidět, že každý máme opravdu jiné chutě, nic ve zlém
Cituji Gabriellla: A můžu se zeptat jak ten falešný marcipán děláš? Chutná to stejně jo? Já marcipán miluju, ale je pěkně drahý tak proto se ptám.
No jako pravý marcipán (mandle, cukr) to vůbec nechutná Ale ten mně ani nechutná. Já dělám falešný marcipán ze sušeného mléka, cukru, medu, oleje, vody a mandlové tresti. Dá se najít spoustu receptů na internetu. Někdo dělá i z marshmallow hmoty - ale ta mně nechutná. Pak jsem zkoušela i nastavovaný falešný marcipán moukou, ale byla moc cítit mouka no...
Ono je nejlepší si to prostě vše vyzkoušet, co ti bude chutnat nejvíce chuťově, přece jenom každý má opravdu jiný chutě. Ale s těmi kupovanými hmotami se opravdu dobře pracuje to je fakt a mé mamce třeba smartflex i chutnal, ale za mě opravdu ne. Chutná to jak navoněná žvýkačková hmota....
Reaguji na sabina1990:
mně taky ten smartflex nechutná
nejradši máme falešný marcipán ze sušeného mléka , i když se s ním trošku hůř pracuje...
Z těch "maršmelou" jsem to dělala asi dvakrát, chuťově nic extra zajímavého nic úplně hnusného, ale zpracování té hmoty to je hrůza všude se to lepí a zapracovat to dohromady no málem mi upadly ruce teď dělám 200g cukru 200g sušenýho mlíka 3 lžíce medu 3 lžičky oleje voda a mandlová trest podle potřeby. Dělala jsem už několikrát a vždycky se mi povedl i chuťově je to dobrý a pokud se mi hůře válí stačí ho lehce!! nahřát v mikrovlnce a super
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.