Reaguji na steffik: Nevím, zda tahle prodejna stále funguje ale v na Praze 1 Vodičkova ul.736/17. Mívali tam skvělé sýry a víno.Jinak se občas dají sehnat i skvělé francouzské sýry v rámci různých francouzských týnů, které pořádají různé hypermarkety.

FRANCOUZSKÁ KREVETOVÁ POLÉVKA

INGREDIENCE: 300 g malých krevet, 50 g másla, 1 l kuřecího vývaru, 50 ml smetany, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 rajčata, bazalka, petrželka, sůl, bílý pepř.
Příprava

POSTUP: Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na másle společně s česnekem a krevetami. Zalijeme vývarem a vaříme asi 20 minut. Potom přidáme oloupaná rajčata, nasekanou petrželku a vaříme dalších 10 minut. Nakonec dochutíme smetanou, solí a pepřem.

FRANCOUZSKÝ CELER S CITRÓNEM
INGREDIENCE: 2 středně velké celery, 1 citrón, 2 kostky cukru, 80 g másla, sůl.

POSTUP: Podzimní celer rozkrájíme na dvoucentimetrové kostky. Do kastrůlku, nejlépe litinového, dáme rozpustit máslo, do kterého vsypeme nakrájený celer, přidáme cukr, sůl a zakapeme šťávou z citrónu. Nepodléváme vodou a dusíme na velmi mírném ohni doměkka. Cukr trošku karamelizuje, takže cukr zhnědne, ale pozor - nepřipálit!

Je to bezvadná příloha ke grilovanému, nebo pečenému masu, mňam

NIVOVÁ POMAZÁNKA S KOŇAKEM A OŘECHY
INGREDIENCE:100 g třené nivy, 100 g másla, 2 lžičky koňaku, 40 g jader vlašských ořechů.

POSTUP:Máslo utřeme do pěny, přidáme sítkem protřený sýr, vmícháme koňak, nadrobno usekaná ádra ořechů a podle chuti přisolíme.

arrow
profile_image
Kikulina
od 28. 9. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

minulý týden jsem vařila kohouta na víně, dle tohoto receptu, výsledek je vynikající a může se použít i normální kuře

PAŘÍŽSKÉ BRAMBORY
INGREDIENCE: 30g brambor, 200g šunky, 100g tvrdého sýra, 20g pohanky, olej, 4 stroužky česneku, 1 cibule, kmín, mletý pepř a sůl

POSTUP: Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a uvaříme v osolené vodě s kmínem. Pohanku opláchneme a dáme také uvařit. Najemno nakrájenou cibuli smícháme s uvařenými brambory, pohankou, rozmačkaným česnekem, kmínem a podle chuti osolíme a opepříme. Polovinu směsi vložíme do vymazané zapékací mísy. Na ni položíme plátky šunky a překryjeme zbytkem bramborové směsi. Dáme péct do vyhřáté trouby. Před podáváním nasypeme na směs sýr a necháme v troubě ještě dojít.

PSTRUZI NA MANDLÍCH
INGREDIENCE: 4 pstruzi po 250g, 100g mandlových lupínků, hladká mouka, mléko, 100g másla, 1 citrón, sůl, pepř

POSTUP: Vykuchané a opláchnuté pstruhy namočíme do mléka. Poté osolíme opepříme a obalíme v mouce. Do pekáčku dáme čtvrtinu másla a dozlatova na něm pstruhy opečeme. V pánvičce rozehřejeme zbytek másla a osmahneme na něm mandle. Při podávání pstruhy přelijeme máslem s mandlemi. Podáváme s brambory a citrónem.

FRANCOUZSKÁ CIBULOVÁ POLÉVKA
INGREDIENCE: 4 velké cibule, 3 lžíce oleje, 1 vrchovatá lžíce mouky, 4 plátky chleba, 60g strouhaného sýra, sůl a

POSTUP: Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Dáme do kastrolu společně s olejem a necháme zpěnit. Zasypeme moukou a za stálého míchání necháme zezlátnout. Poté tuto směs zalijeme 1 1/2 l vody. Osolíme, opepříme a uvedeme do varu. Vaříme asi 20 minut. Plátky chleba nakrájíme na kostičky a opečeme s trochou oleje na pánvi. Poté opečený chléb dáme do zapékací mísy, zalijeme cibulovým vývarem a posypeme sýrem. Necháme 10 minut zapékat v troubě.

BURGUNDSKÉ HOVĚZÍ
INGREDIENCE: 1kg zadního hovězího masa, 200g slaniny, 10 malých cibulek, 60g mouky, 2 větší sklenice červeného vína, 2 větší sklenice hovězího vývaru, 250g žampiónů, petrželka, tymián, sůl, bobkový list, pepř

POSTUP: maso nakrájíme na menší kousky. Do velkého hrnce vložíme na nudličky nakrájenou slaninu a cibulky v celku. Až budou cibulky opečené dozlatova vyjmeme je na talíř. Do stejného hrnce dáme maso, poprášíme moukou a za stálého míchání opražíme a zředíme horkým bujónem. Cibulku a slaninu dáme zpět do hrnce k masu. Zalijeme červeným vínem, osolíme, opepříme a přidáme koření. Dusíme pod poklicí do změknutí masa. Poté přidáme najemno nakrájené žampióny a dovaříme. Odstraníme koření a můžeme podávat.

NIZZSKÝ SALÁT
INGREDIENCE: 2 tvrdá rajčata, 1 hlávkový salát, 2 natvrdo uvařená vejce, 5 sardelek, olivy, 100g konzervovaného tuňáka, 100g vařených zelených fazolek, 1 červená paprika, kapary
NA ZÁLIVKU: 3 lžíce octa, 3 lžíce oleje, stroužek česneku, pepř, sůl

POSTUP: Veškerou zeleninu nakrájíme na menší kousky. Stejně tak nakrájíme i vajíčka. Přidáme kapary, sardelky, fazolky a dobře vychladíme. Před podáváním pokapeme zálivkou. Tu uděláme z utřeného česneku se solí a ostatních surovin.

Tak po delší době mám trochu času, tak přidám pár receptů.

MUŠLE ZAPÉKANÉ S BYLINKAMI
INGREDIENCE:24 velkých slávek, 250 ml bílého vína, 2 stonky tymiánu, několik kuliček pepře, sůl, hrubá mořská sůl na podklad. Obložení: 2-4 stroužky česneku, 2 šalotky, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžička provensálské směsi bylinek, 1 lžíce sekané petrželky, 3-4 lžíce čerstvé bílé strouhanky, 1 lžíce koňaku, sůl, čerstvě mletý pepř, kajenský pepř.

POSTUP:Mušle pečlivě okartáčujeme pod studenou vodou. Přivedeme k varu víno s tymiánem, celým pepřem a solí. Vložíme mušle a vaříme, až se otevřou. Vyjmeme je děrovanou sběračkou a odstraníme horní misku lastur. Do žáruvzdorné nádoby nasypeme vrstvu soli a lehce do ní zatlačíme dolní, hlubší misku lastury s masem. Oloupaný česnek a šalotku jemně nasekáme a podusíme na rozehřátém oleji. Přimícháme bylinky a tolik strouhanky, až vznikne roztíratelná hmota. Odstavíme ze sporáku, přidáme koňak, osolíme, opepříme a okořeníme kajenským pepřem. Troubu předehřejeme na 220 °C. Hmotu nabíráme pomocí dvou lžiček a rozdělíme ji na mušle. Vložíme o trouby a několik minut dozlatova zapékáme.

BYLINKOVÉ RIZITO
INGREDIENCE:400 g rýže, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 100 g čerstvého špenátu, 80 g listové zeleniny (celer, petržel, cibulová nať), 50 ml bílého vína, 50 g másla, mletý pepř, sůl dle chuti, 800 ml vývaru

POSTUP: Oloupanou cibuli, nakrájíme nadrobno, česnek na plátky a společně osmahneme na másle. Přilijeme víno, přidáme nakrájenou zeleninovou nať, špenát, přidáme koření a krátce podusíme, aby se víno odpařilo. Přidáme rýži a za stálého míchání osmažíme, aby rýže zesklovatěla, zalijeme vývarem a dusíme ve vyhřáté troubě.

CUKETA S VÍNEM A BYLINKAMI
INGREDIENCE:2 menší cukety, 3 lžíce másla, 5 jarních cibulek i s natí (nakrájené nadrobno), 4 stroužky česneku (utřeného), 250 g čerstvých žampionů (očištěné, nakrájené na plátky), špetka mletého pepře, sójová omáčka dle chuti, sůl dle chuti, 200 ml bílého vína, 4 lžíce nasekané zelené petrželky, bylinky, špetka tymiánu, bazalky, rozmarýnu, voda na podlití

POSTUP:Cuketu oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci na rozpuštěném másle zesklovatíme nakrájenou cibuli i s natí, přidáme česnek, cuketu, nakrájené žampióny, osolíme, opepříme a krátce orestujeme. Pak mírně podlijeme vodou, zasypeme bylinkami, promícháme a dusíme doměkka. Nakonec vmícháme víno, dochutíme sójovou omáčkou a krátce povaříme.

FENYKL ZAPÉKANÝ S MOZZARELLOU
INGREDIENCE:1 kg rajčat, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 4 lžíce olivového oleje, 1 stonek tymiánu, 1 bobkový list, 125 ml masového vývaru, sůl, čerstvě mletý pepř, 1 kg fenyklu sladkého, 250 g mozarelly, 1 lžíce strouhanky, 1 lžíce strouhaného parmezánu

POSTUP:Rajčata spaříme, sloupneme a nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nasekáme. Ve velké nádobě rozehřejeme 2 lžíce oleje a necháme zesklovatět cibuli s česnekem. Přimícháme rajčata a přilijeme vývar. Osolíme a opepříme. Přikryté zvolna dusíme. K varu přivedeme dostatečné množství osolené vody. Fenyklové hlízy očistíme a omyjeme. Jemné středové výhonky odkrojíme a odložíme stranou. Hlízy svisle nakrájíme na 1 cm silné plátky. Ve vroucí vodě je předvaříme 5 minut. Vyjmeme a dobře okapané je vložíme do rajčatové omáčky. Dusíme 10 minut. Troubu předehřejeme na 220°C. Fenyklové plátky s rajčatovou omáčkou poskládáme do zapékací nádoby a obložíme na kostičky nakrájenou mozarellou. Posypeme směsí strouhanky a strouhaného parmezánu. Pokapeme zbývajícím olivovým olejem. Zasuneme na střední lištu a zapékáme v troubě 8-10 minut.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené