Mám moc ráda francouzskou kuchyni, a tak jsem se rozhodla rozšířit svoji sbírku receptů.Nemáte některá svůj oblíbený recept nebo třeba nějakou osvědčenou francouzskou kuchařku apod.Budu ráda za tipy, díky

Já nevím, ale pod pojmem francouzská kuchyně se mi tak nějak vybaví jen šneci a žabí stehýnka.
Nic pro mě.

To nejsou jen šneci a žabí stehýnka Ale třeba skvělá cibulová polévka se zapečeným sýrem,cibulový koláč,skvělé domácí paštiky,různý mořský ryby na milion způsobů,zelenina apod.A navíc,když se ti šneci a žáby umí tak je to moc dobrý

arrow
profile_image
Mylady
od 3. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Kohout na víně, rattatuille, tartar z lososa, creme brulle......když zadáš do googlu najde ti to recepty

arrow
profile_image
Mylady
od 3. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Fr. kuchyně je výtečná, ale myslím že v česku nedoceněná....všichni tady milujou jen pizzu nebo lasagne a tím to hasne

Jasně-receptů z netu mám spoustu,spíš jsem myslela,jestli nemáte někdo svůj už vyzkoušenej recept.Já jich už vyzkoušela dost,takže bych právě ocenila další už vyzkoušené

Cituji aksile2aksile: když se ti šneci a žáby umí tak je to moc dobrý

moje řeč z toho usuzuji, že šneky doma děláš a nemá smysl ti psát recept

arrow
profile_image
escapee
od 26. 5. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Jestli máš ráda fracouzskou kuchyni, mrkni na film Julie a Julia. Je to o Julii Child, kuchařce, která naučila vařit američany francouzskou kuchyni. Je to natočeno podle skutečného příběhu, Julia vydala kuchařku pod názvem Mastering the Art of French cooking. Zatím je teda jen v angličtině (ke stažení třeba na uložto), ale pár receptů je přeložených i na netu, třeba TADY. Pár jsem jich vyzkoušela a super

Reaguji na dadabus: Klidně mi jej tady napiš.Až budu mít trochu času,tak sem hodím některé moje oblíbené recepty.Třeba někoho inspirujeme a bude o dalšího milovníka francouzské kuchyně víc

mám moc ráda tyhle stránky: http://olivovakucharka.webgarden.cz/ spoustu věcí mám vyzkoušeno a prima

Reaguji na aksile2aksile:
Jak se vrátím domů, napíšu přesně - šlo o to, že do másla na šneky dávám navíc ještě špetku jemně strouhané kůry z limetky a půl kávové lžičky strouhanky.

Tak přihodím pár mnou vyzkoušených receptů.HLEMÝŽDI PO BURGUNDSKU
INGREDIENCE:Konzervovaní hlemýždi,ulity,50ml bílého vína, špetka anýzu, několik lístků tymiánu, 1 bobkový list, 100g másla,1 malá cibule, petrželka, 1 stroužek česneku,sůl,mletý pepř,kerblík
POSTUP:Hlemýždě propláchneme vlažnou vodou a necháme okapat.Pak je dáme do misky spolu s vínem, anýzem, bobkovým listem a tymiánem.Necháme je zakryté 24hodin marinovat.Změklé maso napěníme s drobně nakrájenou cibulí,utřeným česnekem,solí, pepřem,petrželkou a kerblíkem.Ulity dobře vymyjeme a necháme oschnout.Do každé dáme kousek másla,hlemýždě a uzavřem zase máslem.Dáme do pekáčku a dáme do hodně rozehřáté trouby(250 stupňů) a prohřejeme.Jak začne máslo pěnit,vyndáme z trouby.

VEPŘOVÉ KOTLETY V HROZNOVÉ OMÁČCE
INGREDIENCE:4 vepřové kotlety,asi 400g bílých vinných hroznů,2 malé cibule, 3 lžíce bílého vína,20g másla, 2 lžíce oleje,200ml smetany , sůl, mletý pepř
POSTUP:Kotlety po obvodu nakrojíme a naklepeme.Hrozny omyjeme a zbavíme slupek.Na pánev dáme olej a máslo,rozehřejeme a dáme tam kotlety,každou děláme asi 8minut po každé straně.Pak je vyndáme,osolíme a opepříme.Na pánev dáme nakrájenou cibuli a víno a za stálýho míchání povaříme,asi tak 3 minuty,přilijeme smetanu a vaříme dokud omáčka nezhoustne,přidáme hrozny a prohřejeme je.Přisolíme ,nalijeme na kotlety a jíme.

KUŘE PO PROVENSÁLSKU
INGREDIENCE:Kuře,olej, sklenka bílého vína, 5 rajčat, 2 stroužky česneku,asi 40g černých oliv, sůl, mletý pepř,provensálské bylinky(rozmarýn,tymián, saturejka, bazalka, estragon-takhle je dávám já)
POSTUP:Kuře rozdělíme na porce,rychle opečeme na oleji,podlijeme vínem a přidáme spařená,oloupaná na kousky nakrájená rajčata,rozetřený česnek a dusíme pod poklicí.Po chvilce přidáme odpeckované olivy,bylinky a dovaříme až je maso měkké

SMAŽENÉ SÉPIE
INGREDIENCE:Asi půl kila očištěných mladých sépií, sůl, mletý pepř, tymián, hladká mouka, olej.citron
POSTUPépie umyjeme,odstraníme váček s černou tekutinou,vykucháme,stáhnem kůži a odříznem přísavky a zase umyjeme.Nakrájíme na plátky,osolíme,opepříme,posypem tymiánem a obalíme v mouce.Pak asi tak 10minut smažíme na oleji.Můžeme ještě pokapat citronovou šťávou

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené