Ahoj, maminka koupila nedávno sýr na fondue, ale nemáme na to nádobí. Proto bych se chtěla zeptat vás, které s tím již máte zkušenosti, jestli to vůbec máme zkoušet, anebo si prvně koupit to nádobí? Fondue nikdo z nás nikdy nejedl, takže nevíme Jde mi o to, jestli když ten sýr rozehřejeme a sundáme z ohně, tak jestli neztuhne moc rychle (nerada bych pořád lítala tam a zpátky rozehřívat).
Jojo, když ho sundáš z plamene, tak tuhne relativně rychle (a to i v kameninovém hrnci na fondue, který drží teplo), takže asi nic jiného než občas v průběhu konzumace odběhnout ke sporáku, nebo dát pod hrnec dvě-tři svíčky, neporadím.
Nikdy jsem tedy fondude bez fondue hrnce a plotýnky nezkoušela,ale řekla bych,že to tuhnutí sýra bez tepla bude vcelku rychlé, navíc se to pak i špatně umývá. Proto bych buď zvážila ten fondue hrnec s plotýnkou /některé menší sady se dají ohřívat i svíčkou, i když to asi bude spíš na čokoládové fondue než na sýrové. Smysl to pro vás bude mít pokud si i do budoucna hodláte fondue připravovat. Pokud ne, tak bych to holt pro jednou rozehřála na sporáku,ale počítej,že to asi budeš muset ohřívat víckrát.
Taky bych spíše doporučil koupit na to fondue misku. Fondue na sýr mají speciální lihové hořáky, kterými můžeš regulovat teplo a sýr vydrží tekutý. Další možnost je koupit i klasické fondue na čokoládu, které se ohřívá pomocí svíčky. Sýr sice tuhne rychleji, než u lihového hořáku, ale pořád je to lepší, než neustále lítat ohřívat do kuchyně. A navíc je čokoládové fondue levnější př. čokoládové fondue a sýrové fondue. No a jinak si myslím, že kdo jednou zkusí fondue, určitě si to někdy bude chtít zopakovat, takže žádné jednorázové záležitosti neexistují
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.