holky mám dotaz hlíva ustřičná jen se před použitím umyje nebo se má i loupat jako třeba žampion děkuji
helhelhel
...taky ji jenom umyju...
marčelina
...sem Ti zazáviděla, že u Vás voní celý dům jídlem a šla jsem narychlo udělat fazole a místo tofu jsem tam nakrájela seitan, do toho kečup a chilli a šmakuláda je na světě....
jaxi
No vidíš!Jsi šikulka!Seitan mám ráda do guláše,to je potom mňamka,nějak mi připomíná hovězí maso,myslím strukturou.Dělávala jsem si ho kdysi sama,když jsem držela dělenku poprvé,ale je to strašně pracné.
marčelina
Onehdá jsem se vyptávala, jak zahustit zvířátkový guláš - nakonec jsem dala do hrnce co masa - tolik cibule a k tomu asi 3 velké červené kapie a 3 bílé papriky, k tomu koření a ,maso a všechno dohromady to udělalo - skvělou hustou omáčíčku - sobě jsem odebrala, chlapům doředila a zahustila a spokojenost byla na všech frontách. Seitan - je naložená sója?
Ahojte holčičky, tento týden to tu zanedbávám, ale jen tak tak vás stíhám dočíst.
Všem zlatým dělenkám, které mě tu minulý týden uklidňovaly ohledně mé váhy, která se mi po zcela neděleném velikonočním pondělí vyhoupla na 64,1kg, moc moc děkuji za podporu, protože jak holky psaly je to zpátky dole na 62,6kg.
Moc moc díííky, dobré duše
potřebovala bych si trochu ujasnit tu zeleninu vs. luštěninu, apod.
zelenina: hrášek mražený i sterilovaný
fazolky zelené mražené i sterilované
ke kytí: hrášek sušený
kukuřice mražená i sterilovaná
bílé a červené fazole jak sušené, tak mražené, tak v tomatě
cizrna sterilovaná i sušená
je to tak pokud jsem se někde "sekla", prosím o opravu
já jen tu hlívu v zelenině okukuju moc mě láká tak až ji koupin abych věděla co a jak
Včera jsem se k vám nedostla a dnes, než jsem vše přelouskala je večer.
Dneska jsem koupila jahůdky - voněly na dálku. Takže já zase dneska palačinky s rozmačkanými jahodami s fruktózkou. Já už jsem s nimi nechutná. Tento týden jsem na nich byla 3x.
Včera jsem zkusila zase den se zvířátky. A opět jsem měla fofr, jen tak tak doběhnout. Vím, že po zvířátkovém jídle budu muset do hodiny běžet. Takže já, když mám chuť na zvířátka, jím je s tím vědomím, že do hodiny mám břichobol a musím se pohybovat tam, kde si můžu odskočit.
Alfík
Prosím podívej se ještě znovu na ten svůj receptík a uprav ho. Místo vejce dopiš žloutek a místo mléka - sojové. Pokud by některá dělenka, která ještě nemá zažité dělení upekla rohlíky podle receptu, byly by asi dobrý, ale bohužel nedělené. Celé vejce tam vadí a mléko, pokud by bylo kravské /ze zvířete/ tak taky. K opravě máš přístup jen ty. Díky
Lusky ještě nejsou dozrálé,tak se zařazují do zeleniny a je jedno jestli mražené,nebo sterilované.Kdežto vyzrálé a sušené fazole,nebo sterilované jsou už luštěniny,čili patří do kytiček.[/quote]
...tak napsala [quote=marčelina]
Cituji zarubka82: potřebovala bych si trochu ujasnit tu zeleninu vs. luštěninu, apod.
zelenina: hrášek mražený i sterilovaný
fazolky zelené mražené i sterilované
ke kytí: hrášek sušený
kukuřice mražená i sterilovaná
bílé a červené fazole jak sušené, tak mražené, tak v tomatě
cizrna sterilovaná i sušená
Tak, tak,je to dobře.
jaxi
To jsi mě pěkně na ten gulášek navnadila!Dej prosím recept do dělených receptíků,ať to tady zase půl dne nehledám.
Cituji vichrickaaus: a oni dělí s Tebou?
Ne to ne, ale některá jídla ano, ale většinou něco uvařím a sobě to jenom přizpůsobím, ale třeba závin, pohanku, kuskus to jedí se mnou.
Posílám pozdrav všem dělenkám.Už nějakou dobu vás čtu a ráda bych se k vám přidala.Před třemi lety se mi podařilo pomocí tohoto "životního stylu L.K." výrazně zhubnout(25 kg/6 měsíců), ale pak se mi to - díky studiu - nějak vymklo a ráda bych si to zopakovala s podporou takové dobré party, jako jste vy.Přiberete mne?
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.