Dobrý den,
zajímalo by mě, jestli nemáte někdo recept na tenhle úžasný dezert z Ikei (viz foto). S přítelem nám moc chutná, tak si říkám, že bychom mohli sem tak zhřešit. Bohužel recept na něj nemůžu nikde najít. Díky moc
dortnk.jpg
Reaguji na Janissinka:
Je to tak pracné? Do ikei to máme daleko, že bychom si pro něj zajeli
Vždyť to vidíš i na tom obrázku, lze ho koupit i mražený Tak si jich nakupte třeba pět a do ikea dlouho nemusíš jezdit
Reaguji na aubinka: tak pracné ani tak ne, jako že suroviny jsou samy o sobě drahé...
mandle cca 50-70kč, mléčná čokoláda 30kč, rostlinný tuk(předpokládám, že je krém z rostliného tuku,páč mi chutná jako magnum) 50kč....recept sama nevím..ale dal by se poskládat z různých receptů...třeba hledej madlový korpus+ta šlehačka by mohla být z cukrářského tuku Holé...každopádně si myslím, že je lepší si ho koupit
Reaguji na Janissinka:
ježiš takhle to zní děsivě, jen to všechno oběhat a sehnat
Tak koukám, že dnes nic nebude a až tam pojedeme, nakoupím jich do zásoby Děkuju moc za příspěvky
Reaguji na misulkazem:
hlavně moc dobře chutná, připomíná mi to kinder maxi king
Reaguji na aubinka: http://www.labuznik.com/recept/cokoladovo-mandlovy -dort-ikea/
a tohle jsi nenašla ?
Cituji aubinka: hlavně moc dobře chutná, připomíná mi to kinder maxi king
teda do ikeii moc nejezdim, protože to mám daleko,ale až zajedu, tak si ho dám a nebo zkusím udělat nějaký podle receptu,ale určitě nebude tak dobrý
Reaguji na Sportacka:
no, abych pravdu řekla, taky to nechápu proč dobrý temata mažou,ale zae třeba s tim příkladem tofu, to je jasný, že se to může dát do googlu ,ale tam Ti vyjede milion receptů a tady Ti už někdo rovnou napíše, co chutná jemu a tak..
mohu potvrdit jeho vynikající chuť, s přítelem jsme si na něm moc pochutnali a tuším, že ho měli za 300 v makru - 1kg
Ingredience:
Korpus:
* 8 bílků
* špetka soli
* 120 g moučkového cukru
* 240 g mletých mandlí
Krém:
* 120 ml smetany ke šlehání
* 8 žloutků
* 150 g krupicového cukru
* 130 g másla
Dále:
* 100 g sekaných mandlí
Začneme přípravou krému. Žloutky oddělíme od bílků. Smetanu s cukrem v kastrůlku zahřejeme (nevaříme), metličkou zašleháme žloutky a krátce povaříme. Necháme vychladnout, a až krém zchladne na pokojovou teplotu, dáme ho do lednice.
Bílky zvážíme a rozdělíme na 3 díly. Mých 8 bílků vážilo 270 g. Z první části (90 g) vyšleháme tuhý sníh. Zašleháme třetinu cukru (40 g) a opatrně vmícháme třetinu mletých mandlí (80 g). Dno dortové formy vyložíme papírem na pečení, strany vymažeme máslem. Těsto vlijeme do dortové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 150° C 20 – 30 minut.
Upečený korpus necháme trochu vychladnout. Pak ho překlopíme na papír na pečení posypaný moučkovým cukrem (aby se nepřilepil) a odlepíme pečící papír od těsta.
Stejným způsobem upečeme další 2 korpusy.
Sekané mandle opražíme na pánvi, zvýrazní se jejich chuť a jsou hezky křupavé.
Do vychladlého krému zašleháme změklé máslo a krém dáme opět do lednice ztuhnout.
První korpus pomažeme krémem a posypeme opraženými mandlemi. Přiklopíme druhým korpusem, na který dáme druhou třetinu krému a opražené mandle. Navrch dáme třetí korpus. Celý dort potřeme krémem. Strany dortu posypeme mandlovými lupínky a povrch ozdobíme sekanými mandlemi.
Není to sice ten co bys chtěla..ale je to taky jakoby z ikei...ja ho chci o víkendu vyzkoušet
Reaguji na Mišulec:
WOW, děkuju moc, ráda vyzkouším, jsem na to zvědavá. Doufám, že se povede, nechte si chutnat!
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.