arrow
profile_image
lenkam13
od 22. 9. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na lacri: Můžeš to tam zkusit

Cituji tindra: Tak záleží jaké maso, ale obecně říct max. 3x týdně se mi zdá hodně málo.

Já to četla v jednom článku o zdravé výživě, kde poukazovali na to, že jsme se naučili jíst skoro každý den maso, aniž bychom to potřebovali... A docela tomu věřím

Cituji tindra: Pečivo nejím, je to pro mě zbytečná potravina

Tenhle problém řeším už dlouho - co si místo pečiva vzít? Všude čtu rady typu udělat si müsli, ale toho se nenajím

arrow
profile_image
tindra
od 26. 6. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na lenkam13:
Tak to tam dost nešťastně napsali, protože 3x týdně je nic nevypovídající hodnota. Záleží kolik g a ne jak často. A taky je rozdíl u žen/můžu, fyzické aktivitě, složení zbytku jídla..těch faktorů je tam spousta.

Cituji lenkam13: toho se nenajím

Najíš. Dám příklad mých oblíbených snídaní - tvaroh + trochu mléka/ochucený kefír nebo jogurt + nakrájené ovoce (jahody, banány, kiwi, hrozny, pomeranče, jablko..) + oříšky (vlašské, mandle, lískové, rozinky..) nebo vločky, cereálie, otruby, skořice...míchané vajíčka se šunkou nebo zeleninou atd...je spousta možností jak vše nakombinovat, záleží co je po ruce a jaká je sezóna. Už se těším na broskve, maliny, borůvky..
Na svačinu mi stačí dopoledne ovoce, odpoledne po cvičení proteinový nápoj nebo např. "jednohubky" - kolečka okurky a na nich pomazánka - tuňáková, lososová, vajíčková, česneková, pažitková atd atd.

arrow
profile_image
lenkam13
od 22. 9. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na tindra:

arrow
profile_image
tindra
od 26. 6. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji L-pari: stravu vyloženě jen jako něco, co dává živiny a vybírá si to, co ji něco ,,dá,

A tak by to mělo být. Jíme, abychom žili, nežijeme, abychom jedli. Samozřejmě, že každý má své oblíbené jídla/potraviny, které si dopřeje a rád si pochutná, ale časté konzumování různých čokoládový tyčinek, koláčků, brambůrek, hranolek atd. přece není smyslem života.

Cituji L-pari: jíst pouze z nutnosti nezvládám

Já si na všem co jím pochutnávám, není to žádná nutnost. Jestliže tě berou chutě na kdeco, máš nevyvážený jídelníček.

arrow
profile_image
ginger81
od 21. 5. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na tindra: přesně tak. Vždycky jsem říkala, že si dám raději obyčejné máslo, než nějaký margarýn, kterému co do složení chybí už jen jedna složka a je z toho plast. Vždycky jsem kupovala plnotučné mléčné výrobky (mléko, jogurty, tvarohy, sýry aj.) protože to je pro tělo daleko snadněji stravitelné, než nějaké odtučněné a odstředěné něřády. Jednou mi kamarád povídal, že konečně našel plátkový sýr, který mu chutná prostě nejvíc. A když jsem ochutnala ten jeho 20% eidam, tak mi to přišlo, jako když žmoulám papír...fuj hnus.
S masem to mám tak, že raději si vybírám libové, ale na pečení třeba vepřové je nejlepší krkovice nebo plecko, takže tučnější. Taky bych chtěla vědět z jakých důvodů a které durhy masa autorka přestala jíst. Já maso upravuju buď dušením, pečením nebo vařením, takže nějaké smažení u mě ne-e. A další druh masa, který zařazuju tak 2-3x týdně jsou ryby.
Pečivo mám tak 2x do měsíce (nějakou celozrnnou bagetu), jinak jsem ho nahradila zeleninou a snídaně mám stejné (jogurt s ovocem nebo müsli apod.) A ve zbytku dne pečivo k ničemu nepotřebuju.

Cituji lenkam13: Já to četla v jednom článku o zdravé výživě, kde poukazovali na to, že jsme se naučili jíst skoro každý den maso, aniž bychom to potřebovali... A docela tomu věřím

Ano také tomu věřím, protože nadmíra konzumace masa způsobuje překyselení těla, zanáší organismus ještě tzv. purinovými metabolity, které jsou také schopny vyvolat různá nebezpečná a bolestivá doživotní onemocnění, mezi které třeba patří i rakovina například.

Asi mám na to trochu radikální názor, ale třeba co se celkově týče tuků, tak mnohé z nich už jsou dnes potvrzeny jako příčina většiny nejzákladnějších onemocnějí jako je revma, problémy s tlakem, postupně infarkty a tak dále. Asi bych tu byla dlouho, kdybych měla vysvětlit všechny důvody, proč nechci tk moc jíst maso, proč hledím na to co jím . Masu se vyhýbám také z toho důvodu, že antibiotika se přidávají veškerým zvířatům ve velkochovech - krávy, kuřata, prasata ...
Ale u každého z nich se to projevuje jinak:
Krávy - většina projde jejich systémem do mléka, proto nepiju a nejím české máslo, vybírám například z Francie nebo Německa, tam antibiotika krávám do jídla nepřidávají.
Kuřata - zrychlený růst - tzv. brojlery - velký příbytek masa za cenu zničených kostí
Prasata - u nich se to až tak moc neprojeví.

Protože člověk potřebuje dostat do těla tuky, tak jsem zvolila jinou variantu a používám lněný olej, o kterém jsem se dočetla dost příznivých účinků. http://knihy.heureka.cz/lneny-olej-ucinna-pomoc-pr oti-arterioskleroze-infarktu-a-rakovine/#utm_mediu m=cpc&utm_source=google&utm_campaign=Dynamicke-rek lamy&utm_term=_inurl:knihy.heureka.cz&gclid=CPTKu_ OZ2rwCFUnjwgodiTMAlw

Cituji tindra: Já si na všem co jím pochutnávám, není to žádná nutnost. Jestliže tě berou chutě na kdeco, máš nevyvážený jídelníček.

Ano přesně tohle jsem ctěla říct... Není to tím, že bych se omezovala, naopak bych řekla, že se rozmazluju a vychutnávám, protože vím, že dělám pro své tělo to nejlepší... Došla jsem k tomuhle sice teprve nedávno, potom co jsem se rok trápila se žlučníkem (odplata za roky přejídání se, nebo držení hladovek) Když mi řekli, že mi žlučník musí co nejdříve odoperovat, byla to pro mě docela životní facka, která mě probrala... V rodině máme rakovinu, revma, infarkty a tohle je pro mě takové varování... Takže si myslím, že momentálně jednám správně a hledám někoho, kdo by se mnou sdílej stejný názor s kým bych si mohla vyměňovat nápady a zkušenosti...

arrow
profile_image
Siiri
od 18. 6. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Mít zdrave jídlo jako filozofii mi přijde přehnane, jím zdravě, ale používám selský rozum, vařit z kvalitních surovin, ne z polotovarů, střídám ruzne druhý luštenin, obilovin, hodně celozrných výrobku, zeleniny, ovoce, ryb a maso jen libove. Nepoužívám máslo, jen olivový olej.
Bílý cukr a mlečne výrobky jsem vypustila, ale taky občas použiju na pečení a nepranýřuji se za to.

Vše z toho nám doma chutná, nic nejíme jen proto, že je to zdrave.

arrow
profile_image
Siiri
od 18. 6. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji mroskvicka: lepší je udělat si svoje, smíchat vločky, ovoce,

taky dělám, nakoupím dva balíky vloček, sušene bio ovoce, dynová semínka, oříšky, kokos. Větší ovoce nakrájím na menší kousky, vše smíchám, dám do velke dozy a pak ráno jen přidám jogurt, čerstve ovoce a je to. A vyjde to levněji než v obchodě.

Cituji Siiri: Mít zdrave jídlo jako filozofii mi přijde přehnane

Mě to přehnané nepřipadá, ale samozřejmě chápu, že mě tu bude kvůli tomuhle slovnímu spojení hodně lidí pranýřovat

Myslela jsem tím, že je to součást nějaké životního stylu, nemyslím jako, že je to dnes v módě, ale že o tom opravdu někdo něco ví, ví čím se konzervují potraviny, upravují, aby měly dělší trvanlivost atd. Co z toho je pro tělo horší, co lepší...

arrow
profile_image
Siiri
od 18. 6. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Thinwiel: Mě to přehnané nepřipadá, ale samozřejmě chápu, že mě tu bude kvůli tomuhle slovnímu spojení hodně lidí pranýřovat

Nepranyřuji, jen z toho děláš šílenou vědu, stejně ti nikdo neřekne co je THE BEST. Vegetarián má filozofii bez masa, další jí raw food, někdo nejí mlečne výrobky, někdo vše bio, atd.

Jillian Michaels napsala knihu Ovladněte svuj metabolismus a tam má základní filozofii = Nejezte nic co nemělo matku, nebo nevyrostlo ze země.

arrow
profile_image
Cherish
od 22. 9. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji mroskvicka: Lidé se tím řídí a celá populace vesele tloustne.

To je zajímavé, jíme doma pečivo odjakživa a všichni jsme normálně štíhlí Nechápu tuhle zdejší fobii, pečivu miluju, když na něj mám chuť, tak si ho prostě dám a žádné záchvaty hladu nemám.

Cituji Siiri: Nepranyřuji, jen z toho děláš šílenou vědu

Nedělám z toho vědu, nejíst něco, co nevyrostlo ze země anebo nemělo matku má asi svůj smysl, ale v dnešní době různých chemických úprav si myslím, že už je to trochu utopie...

Hledám někoho, kdo to vidí podobně, nepotřebuji slyšet lidi, kteří mě budou přesvědčovat o něčem, čemu stejně nevěřím Jde mi o to jíst potraviny, které neškodí a nemají v sobě více chemie než sebe sama...

arrow
profile_image
Siiri
od 18. 6. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Thinwiel: Jde mi o to jíst potraviny, které neškodí a nemají v sobě více chemie než sebe sama...

No a takhle jím ja, akorát tomu neříkám filozofie, ale zdravý selský rozum.

pečivo je e-e, překyseluje a v těle dělá dost velkou neplechu, tloustnutí je až sekundární problém.
Já se snažím jíst věco co nejmíň chemicky upravované. Ráda jím quionu, jahly, hodně zeleniny a ovoce. Když dortík nebo koláč tak ze zdravé výživy a bez pšeničné mouky (ta je pro tělo pekelná).

arrow
profile_image
Freyja
od 6. 12. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji tindra: Tak to tam dost nešťastně napsali, protože 3x týdně je nic nevypovídající hodnota. Záleží kolik g a ne jak často. A taky je rozdíl u žen/můžu, fyzické aktivitě, složení zbytku jídla..těch faktorů je tam spousta.

Tak pod to se podepíšu taky. A navíc jiné maso je ryba, jiné drůbež, jiné hovězí anebo vepřové. A žádné z nich nemá smysl z jídelníčku odsouvat. Jenom tak zaručíme, že tělo dostane všechno, co potřebuje, aby zbytečně nestrádalo. Aspoň tak mi to vysvětlili v Kurzu cílené redukce nadváhy, kde si zakládají na vyváženosti jídelníčku.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené