Reaguji na sartre:
Já cukr taky potřebuji, v nouzi mi naštěstí pomůže i jablíčko nebo pomeranč, takže se vyhnu čokošce
Cituji sartre: Pokud je obojího nadbytek, je to špatně.
Asi tak nějak.
Obojí tělo potřebuje, ale každý trochu jinak. Cukr je potřeba pro okamžitou energii, takže pokud jdete na výlet třeba na Praděd a těsně před vrcholem už máte vyplazenej jazyk, nemá cenu vytáhnout štanglu salámu, protože ta energie z tuků v něm se k vám dostane v době, kdy už budete dávno nahoře v hospodě na pivu
Tělo využije prvně cukr, jakmile je hlad, veme všechen cukr a přechází na ketolátky. Ty si vytvoří z látek při štěpení tuků. Nadbytek cukru vede k ukládání tuků, ale nedostatek cukru v těle nenastane, protože si ho tělo opět vezme z tuků.
Já myslím, že nejlepší bude prostě obojího s mírou a hlavně si dát pozor, jaký cukry a tuky člověk jí.
Cituji bucinek07: Já myslím, že nejlepší bude prostě obojího s mírou a hlavně si dát pozor, jaký cukry a tuky člověk jí.
A vůbec celý příspěvek je pěkně a názorně napsán
Tloustne se, když tělo přijme více kalorií, než vydá. Tuk se uloží, nadbytek sacharidů se uloží, člověk si nevybere. Obecně se ale doporučuje sacharidové jídlo (čili i sladkost) do půl hodiny po cvičení, v tu chvíli je energie z něj využita a neuloží se - takže se to dá řešit takto šalamounsky, mlsáním po nějakém kardio cvičení.
Jinak, proti chutím doporučuji sladké snídaně, případně dopolední svačiny - když vím, že si ráno dám zdravou buchtu z celozrnné mouky, ovesnou kaši s oříšky a nastrouhanou kostičkou hořké čokolády, vanilkový proteinový nápoj nebo chutnou proteinovou tyčinku, je pro mě snazší přes den odolávat
Cituji sartre: Jasně že ano, vysadila jsem sladké na pár dní úplně a stala se ze mne protiná a nevrlá ženská. Takže tak už nikdy.
klasickej absťák - pokud bys překonala cca tři týdny tak jsi v pohodě - vím o čem mluvím cukr je prostě droga
Cituji Dirtyangel: Tedy- dám si řízek nebo hamburger a břicho mám hned. Zato čokoládka hned vidět nejde
tak to je snad logický ne? podívej se, jak je veliký ten hambáč, je jasný, že ti roztáhne žaludek spíš než čokoláda
Já teď trochu zhubla(5kg) a sladké jím každý den na snídani a to fakt úplně všechno- zmrzlinu, sušenky, řezy, cukroví (v míře) sice už pak celý den nehřeším a jím zdravě ale přesto se mi podařilo shodit, takže za mě možná cukr lepší než tuk
Není cukr jako cukr a tuk jako tuk. Nejhorší je kombinace cukru s tukem.
Nejhorší jsou průmyslově vyrobené ztužené tuky a sirupy a podobná zvěrstva.
Osobně považuji za horší cukr než tuk.
Cituji sartre: Co je větší prohřešek proti štíhlé postavě tuk nebo cukr
Tady je to dost srozumitelně popsané.
http://jenprozeny.cz/2024-co-je-pro-nase-telo-hors i-cukr-nebo-tuk
Mně přijde, že víc tloustnu po sladkým. Dokud jsem sladký jedla jenom občas, tak jsem byla celkem štíhlá. Pak jsem ale začala víc jíst zákusky a podobně a váha šla dost nahoru. Naopak například mléčné tučnější výrobky jím pořád stejně (a přiznám se, že hodně). Může to být samozřejmě něčím jiným, ale připadá mi to tak.
Já třeba zase tloustnu po sladkém. Vyrostla jsem na tučném jídle, bůček byl doma prakticky každý týden v nějaké podobě, miluji chleba se sádlem, máslo, slaninu ...a nikdy se mi váha ani nepohla od 50kg. Od té doby, co bydlím s přítelem a kupuje každou chvíli čokoládičky, bonbóny, oplatky.. mám nahoře 6 kilo A vidím to i na tom, že když jsem přestala kdysi sladit čaje/kafe, šla mi váha nastálo dolů o nějaká 3 kila aniž bych změnila jiný návyk.
Určitě je zdravější čistý tuk (bůček) než čistý cukr (bonbony). Ale většina sladkostí je kombinace obojího, tam se nedá moc vybírat
Reaguji na Red_fire:
Naprosto souhlasím.Od té doby,co jsem začala snídat buchtu,tak jsem byla celý den v pohodě,nehonily mě chutě a kila šla dolů.
Osobně si myslím, že horší je konzumace sladkostí, protože v nich je nakombinován jak cukr tak tuk (a ten většinou ztužený).Stačí použít selský rozum a zamyslet se, z čeho se co skládá
sušenky-cukr+tuk
čokoláda-cukr+tuk
Jak píšou holky výše, nebála bych se buchty apod. hned ráno, tělo ten přísun rychlé energie dokáže využít a odpoledne bych to v případě nutnosti řešila gumovými medvídky (pár ks).
Cituji sartre: zrovna se teda nacházím v dietěním režimu dle pana Havlíčka
Cituji sartre: Ale nemohu to vydržet bez nějakých občasných dobrot
Podle Havlíčka se stravuji už delší dobu a právě díky tomu, že má ve stravě dostatek sacharidů, tak mě chutě nepřepadávají.
Možná je to u tebe jen dočasné, jak dlouho se podle P.H. stravuješ?
Když Vám chybí sacharidy, máte na něco chuť. Když Vám chybí tuky, máte hlad.
(Petr Havlíček)
Ono jde o to o co přesně se jedná. Existuje tuk nasycený a nenasycený a sacharidy jednoduché a složité. Špatný je tuk nasycený a sacharidy jednoduché. Ale třeba tuk je i v lososovi,mandlích,avokádu nebo hodněprocentní čokoládě a jí se při dietách (ikdyž podle mě je daleko lepší pojem zdravý životní styl) protože tuk je potřeba pro různou funkci orgánů. To samé sacharidy-cukr. Ale je potřeba vědět,že když něco není sladké tak to sacharidy neobsahuje. Takže přijímat ty složité jako celozrný pečivo,přilohy obecně. Myslím si,že když člověk ví co jí a co to obahuje,tak může úplně všechno. Krom teda těch "prasáren" jako jsou sladkosti,smažený,chipsy,uzeniny apod apod apod
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.