arrow
profile_image
Wendsdy
od 17. 1. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ahoj,

někde jsem slyšela, že olej při pečení (když je v buchtě nebo v muffinkách atd...) lze nahradit džusem atd., máte s tím někdo zkušenost, nebo jste slyšeli čím lze olej nahradit? Předem děkuji

arrow
Neprodává v Bazaru

olej džusem? no nevím.
Jediné co mě napadlo tak smetanou. Je to taky v podstatě tuk, ale asi je to lepší než olej, ale nevím nezkoušela jsem to. Peču vždy podle receptu a nic nenahrazuji

arrow
profile_image
Elienka
od 8. 8. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Já olej nedávám a když tak dávám olivový ale to není to pravé ořechové, takže na to prdím

arrow
profile_image
Ar_
od 17. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Nepeču tedy moc často, tak mě tu když tak hned neukamenujte, ale pochopila jsem to dobře, že chcete/umíte nahradit olej, který se dává do těsta? Nemyslíte ten na vymazání formy, že ne? Tak to by mě tedy zajímalo, zda je nějaká ''zdravější'' varianta, ale moc se mi tomu nechce věřit, každopádně pokud máte nějaký osvědčený recept, ráda vyzkouším.

Dá se použít kokosový olej

arrow
profile_image
Rabbit Heart
od 19. 8. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

V některých receptech je místo tuku jablečné pyré

arrow
profile_image
Andruscha
od 18. 5. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Peču docela často, používám slunečnicový olej. Dávám ho méně, cca poloviční dávku, než je uvedená v receptu. Ještě se mi nestalo, že by se mi buchta nepovedla.

arrow
profile_image
Red_fire
od 5. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Rabbit Heart: místo tuku jablečné pyré

Přesně tak to dělám A když je jen troška (pár lžic), dávám olivový - nikdy cítit nešel. Je ale pravda, že s jemným těstem bez příchuti bych byla opatrnější, já to dávám do pečené ovesné kaše, perníků, čokoládových buchet atd.

Cituji Andruscha: cca poloviční dávku


Přesně tak, také to tak dělám a řekla bych, že buchta není pak mastná, ale jen příjemně vláčná.

Cituji Ivvkaa: kokosový olej

To určitě zkusím! Dobrý nápad.

arrow
profile_image
Wendsdy
od 17. 1. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Tak děkuji za rady, vyzkouším poloviční dávku i jablečné pyré

arrow
profile_image
lentilkah
od 19. 5. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Napadlo mě rozpuštěné máslo.

arrow
Neprodává v Bazaru

64

Reaguji na Rabbit Heart: Tak já jsem se nechala inspirovat a poslední perník byl absolutně bez tuku - opravdu jsem všechen nahradila jen tím jablečným pyré. Buchta byla i tak krásně vláčná (i druhý den), vůbec jsem necítila, že tam tuk chybí. Zkusím to i v jiných receptech, snažíme se tuky snižovat.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené