arrow
profile_image
lemurka
od 29. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Rodiče mají cukrovku a jsou obézní, přesto se nedokážou úplně vzdát sladkého pečiva. Zkoušela jsem péct se sukralózou, sladivost je dobrá, ale není to ono. Ten cukr v tom těstě prostě chybí - těsto je řidší, když přidám více mouky, buchta je pak taková moc hutná.

arrow
Neprodává v Bazaru

Mamka jeden čas pěstovala "sladkou trávu" je to nějaká bylinka nebo kytka s 0 kaloriema a je sladká jako cukr Normálně ji usušíš a pak přidáš do toho těsta

arrow
profile_image
LuUcy
od 13. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Salvador: je to nějaká bylinka nebo kytka

Stévie ? Holky o ní tady psaly,že má hořkou pachuť

arrow
profile_image
lemurka
od 29. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Salvador: Mně jde spíše o to, čím nahradit tu hmotnost cukru - zda ubrat tekutinu, přidat vejce místo části tekutiny, nebo přidat mouku...

arrow
Neprodává v Bazaru

Jo stévie No já nevim, mě hořká nepřišla asi to záleží na tom jak jí zpracuješ

arrow
Neprodává v Bazaru

Cituji lemurka: Mně jde spíše o to, čím nahradit tu hmotnost cukru

Aha tak to jsem nepochopila Mě napadlo přidat do toho hutnýho těsta tvaroh, já to tak dělám když nechci tu buchtu mít moc hustou ani řídkou a navíc mi pak připadá ještě lepší

arrow
profile_image
Maika
od 14. 2. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na lemurka:

Já ubírám skoro ve všech receptech cukr - a to dost, nemám ráda moc sladkou chuť. Pokud je to "lité těsto", nevadí, že je řidší, peču o trochu déle. A pokud chceš těsto vyvalovat, něco na způsob lineckého, určitě se dá najít recept s minimem cukru. A nejsou přímo recepty pro lidi s cukrovkou?

arrow
profile_image
Maika
od 14. 2. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Místo mouky, pokud Ti těsto přijde moc řídké, se dá přidat třeba pár strouhaných jablek (do perníku a pod.). Ale nevím, jestli je to vhodné pro Tvé rodiče ...

arrow
profile_image
lemurka
od 29. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Salvador: to vypadá jako dobrý nápad

arrow
profile_image
Sissi82
od 13. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Na pečení používám již dlouhá léta sypké sladidlo Sweet 4x sladší než cukr, takový 100g pytlíček nebo větší sklenička. Sice ten objem cukru trochu chybí, ale je to na bázi fruktózy, takže chutná skvěle. Ten 100g pytlík nahrazuje 400g cukru. Dá se s tím udělat obstojně i piškot, když se pořádně našlehahají bílky.

A nebo diabetici používají hodně sorbitol, prodávají ho ve 100g sáčcích, třeba v Intersparech v diakoutku.

arrow
profile_image
Ivettkaa
od 1. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Používáte při pečení běžných moučníků něco jiného než bílý cukr? Zkoušeli jste třeba Stevii (a tablety nebo tekutý extrakt?)? Smazali mi téma, tak se přesouvám sem. Ráda bych vyzkoušela nějaký recept třeba na bábovku bez normálního cukru - ať už s přírodním sladidlem, nebo sirupem.

arrow
profile_image
Veselka10
od 20. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Ivettkaa: Když nechci použít bílý rafinovaný cukr, ale něco tělu prospěšného tak používám třinový cukr nebo sirup, případně med... v množství - přiměřeně.

arrow
profile_image
Lucrezia
od 26. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Ivettkaa: nepoužívám na pečení ani třtinový ani bílý, sladím javorovým sirupem nebo sirupem z agáve

arrow
profile_image
Ivettkaa
od 1. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na Lucrezia: Můžu se zeptat v jakém poměru s tím javorovým sirupem? Nebo kolik ml na 100g cukru v receptu?

arrow
profile_image
Lucrezia
od 26. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Ivettkaa: od oka,já to neodměřuju, prostě z receptu vyhodím cukr , většinou jedno vajíčko a trochu tekutiny (mléko, olej) a nahradím od oka sirupem. Teď jsem s ním dělala synovi dort k prvním narozeninám bez zrnka cukru (dávala jsem sirup i do krému), a dopadlo to výtečně

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené