Příběhy kosmetických značek – 3. díl: CHI a Biosilk

Zamilovala jste se do značky CHI nebo Biosilk? Není divu. Vlasová kosmetika těchto značek je v mnoha ohledech výjimečná. K tomu všemu ji vyrábí jeden z nejlepších výrobců na světě – společnost Farouk Systems sídlící v americkém Houstonu.

zoom Zvětšit

Farouk Shami v obklopení krásných žen

Pod společnost Farouk Systems, Inc., spadá nejen značka CHI, ale také oblíbená vlasová značka Biosilk. V obou případech se jedná o vysoce kvalitní produkty určené k profesionální péči o vlasy. Společnost Farouk Systems založil v roce 1986 Farouk Shami, který přišel do Houstonu až z Jeruzaléma, a jehož posláním bylo vnést do kosmetického průmyslu vysokou míru profesionality. Farouk  si vždy zakládal na vzdělání, životním prostředí a etice. Jeho snem bylo zajistit kadeřníkům bezpečnější prostředí – prostředí bez zbytečných chemikálií. Jeho životní přístupy se osvědčily, jelikož dnes má Farouk Systems více než 2 000 zaměstnanců a distribuuje své produkty do více než 100 zemí po celém světě.

Kadeřnictví Le Salon v Houstonu

Ještě před založením Farouk Systems, Inc., si Farouk v roce 1980 otevřel své první kadeřnictví Le Salon v Houstonu v Texasu. Během té doby také zjistil, že má alergii na některé přípravky obsahující chemikálie a čpavek, proto začal studovat přírodní suroviny. Za nějaký čas přišel s řešením, začal využívat alternativní přírodní látky, využil americké technologie a založil Farouk Systems, Inc. Ve svém oboru je Farouk právem považován za umělce, mistra kadeřnictví a jednoho z nejlepších koloristů na světě. Do jeho kadeřnických salonu chodí významné osobnosti, herci i politici.

Vlasové přípravky bez čpavku

zoom Zvětšit

Výjimečná vlasová kosmetika CHI

Léta se Farouk věnoval výzkumu a rozšiřoval své zkušenosti, až na trh uvedl vlasový rozjasňující přípravek bez obsahu čpavku SunGlitz. Postupně přicházel také s dalšími inovativními produkty jako například Biosilk Perms, BioGlitz 2100 Creme Color, Color Vision Hair Lightening Systems, Chromatic Color, Biosilk Curl Eliminator, Deep Brilliance Relaxers, Deep Brilliance Color a v poslední řadě CHI Transformations System.

Tato nabídka spojená s ostatními přípravky jako jsou Biosilk Color Therapy Shampoo, Biosilk Color Therapy Intensive Masque, Biosilk Hydrating Therapy Shampoo, CHI Silk Infusion, CHI Infra Treatment, CHI Curl Preserve Shampoo a další, přináší společnosti Farouk Systems neuvěřitelně vysoké zisky, což ovšem Farouk využívá pro řadu svých dobročinných aktivit.

Dobročinné aktivity

Farouk financoval dívčí školu s názvem Sheik Mohammed Shami Girls School v Deitu nedaleko Ramallahu, kde se vzdělávají děti z více než 30 okolních vesnic Je zakladatelem firmy Farouk, Friedman and McCall Olive Oil Company vyrábějící olivový olej, kterou řídí muslimové, židé a křesťané. Celkový příjem z prodeje olivového oleje je věnován na charitativní účely pro děti. Mimo to podporuje Farouk organizace jako jsou JDRF, City of Hope, FRO, Charlotte Maxwell FoundationRoom to Grow a další. Farouk Shami má rovněž zásluhu na šíření míru na Blízkém východě díky svým schopnostem jednat s vládami.

Přípravky s přírodním hedvábím

zoom Zvětšit

Salma miluje přípravky Farouk Systems

Farouk je oblíbený mezi obyčejnými lidmi, mezi svými zaměstnanci, obchodními partnery i celebritami. Je otevřený novým nápadům, své zaměstnance nechává, aby bez obav vyjádřili své názory, což vede k neustálému zlepšování kvality a uvádění nových technologií. Za zmínku rozhodně stojí to, že jedním z nejdůležitějších látek v přípravcích CHI a Biosilk je hedvábí, které dokáže účinně proniknout strukturou vlasů a zacelit ji. Proteiny hedvábí jsou jednou z nejúčinnějších ingrediencí při péči o vlasy, udržují vlasy ve výborné kondici a přispívají k oslnivě lesklému vzhledu bez zatížení.

Co se týká známých osobností, tak s Farouk Systems, Inc., spolupracují hvězdy jako Renée Zellweger, Uma Thurman, Madonna, Gloria Estefan, Salma Hayek, Britney Spears, Gwyneth Paltrow, Courtney Cox, Demi Moore a mnoho dalších. Řada přípravků CHI a BioSilk byla použita během natáčení celosvětově úspěšných filmů a seriálů jako Sex and the City, American Dreams, Austin Powers, Spy Kids 2. Tradičně se přípravky Farouk Systems objevují v soutěžích Miss USA, Miss World, Miss Universe a dalších.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.

NOVÉ
Záhadný kratom: Co je o něm dobré vědět?

Záhadný kratom: Co je o něm dobré vědět?

Životní styl komerční článek

Snad každý již slyšel o kratomu, ať už z médií, sociálních sítí nebo od svých blízkých. Pokud neminul ani vás, tak jistě víte, že tento zelený prášek vyvolává horlivé diskuze. V čem spočívá jeho kouzlo a proč se o něm tolik debatuje?



TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.