Zaostřeno na make-up

Většina z nás se bez make-upu neobejde. Na trhu jsou k dispozici make-upy různých odstínů, s různými texturami i chytrými účinnými látkami. Věděly jste, že výběr make-upu by se měl mimo jiné odvíjet podle vašeho věku?

Výběr make-upu 20+

zoom Zvětšit

BB krém 6 v 1 účinně maskuje nedostatky

Po dvacítce obvykle nebývá hlavním problémem akné, ale spíše nadměrný lesk a jizvy po pupíncích. Ideálním make-upem pro dámy ve věku od dvaceti do přibližně třiceti let je takový, který pokožku pečlivě hydratuje a ochraňuje před nečistotami a smogem. Důležité je rovněž přirozené sjednocení pleti. Toho můžete dosáhnout nezatěžujícím BB krémem Aquasource od značky Biotherm nebo přírodním BB krémem 6v1 Bio acai & přírodní minerální pigmenty od Lavery. V případě potřeby silnějšího krytí doporučujeme make-up Sheer and Perfect Foundation od značky Shiseid, jenž potlačí zarudnutí i rozšířené póry, poskytuje hydrataci a zároveň nezanechává pleť lesklou.

I když vás trápí pupínky a máte mastnou pleť, nemusíte se používání make-upu bát. Již dávno neplatí, že make-up ucpává póry. Dnešní make-upy zaručují maximální krytí, a přitom jsem lehké a pleť nezatěžují (např. make-up Fard Creme od značky Maqpro). Na lesklou pleť je vhodné použít sypký pudr nebo zvolit speciální make-up zabraňující lesklé pleti. Doporučujeme vyzkoušet pudrový make-up Pro Finish od značky Make Up For Ever.

Výběr make-upu 30+

zoom Zvětšit

CC krém Care + Color pro sjednocení pleti

Make-up pro ženy po třicítce by měl mít velmi dobré hydratační schopnosti a poskytovat dokonalou ochranu před slunečními paprsky, které jsou jednou z hlavních příčin rychlejšího stárnutí pleti. Skvělým řešením jsou tzv. CC krémy. Například CC krém značky Chanel má výborné krycí schopnosti a díky obsahu kyseliny hyaluronové zůstane pokožka pružná a zklidněná. Levnější variantu CC krému nabízí Sephora v podobě CC Care + Color. Tento krém je vhodný i na velmi vysušenou pleť.

Na pigmentové skvrny zabírá kompaktní make-up Ever Better Compact Makeup SPF 15 od značky Clinique nebo Maestro Fusion Makeup Compact od značky Armani. Pokud vás netrápí pouze pigmentové skvrny ale i rozšířené žily, vyzkoušejte make-up True Match od značky L'Oréal s obsahem 75 % hydratačního krému.

Výběr make-upu 40+

Ženy po čtyřicítce začíná trápit větší množství vrásek, které je možné skvěle zamaskovat vhodným make-upem. Vysoce účinný je podkladový make-up Youth Liberator Serum Foundation od Yves Saint Laurent. Tento make-up nejenže dokonale kryje nedostatky pleti, ale obsahuje látky navracející pleti narůžovělý mladistvý tón a bojující proti úbytku glykanů, jež jsou zásadní pro regeneraci procesů v kůži.

Tvorbu kolagenu zajišťuje make-up Extra-Comfort SPF 15 od značky Clarins. Cenově dostupnější anti-aging make-up si můžete koupit od Astoru (make-up Lift Me Up). Na vrásky a suchou pleť je nejlepším řešením Luminous Moisturizing Treatment Foundation od značky Bobbi Brown.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?

NOVÉ
Městská móda v dubnu - rozbor nejnovějších streetwear trendů a inspirace přímo z ulic v dubnovém měsíci

Městská móda v dubnu - rozbor nejnovějších streetwear trendů a inspirace přímo z ulic v dubnovém měsíci

Životní styl komerční článek

Jestliže máte rádi vzdušné a pohodlné outfity, bude pro vás dobrou volbou streetwearová móda. Ta má ženám i mužům hodně co nabídnout. Jestliže nejste zrovna módní znalci, nezoufejte. Níže vám prozradíme, jaké oděvy, doplňky a boty frčí v dubnu v outfitech v městském stylu. Inspirace je tu!



DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?