Články autora Linda Kalašová

  • Chodci versus běžci. Kdo z nich rychleji zhubne?

    Chodci versus běžci. Kdo z nich rychleji zhubne?

    Plavková sezóna se pomalu, ale jistě blíží, což mnohé motivuje k tomu, aby se dostali do formy. Jak to udělat? Kromě správně nastaveného jídelníčku, to chce zařadit pohyb. S příchodem hezkého počasí se nabízí běh či chůze. Co z toho je při hubnutí účinnější a zdravější?

  • Sacharidy při hubnutí? Stačí jíst ty správné

    Sacharidy při hubnutí? Stačí jíst ty správné

    Ačkoliv jsou sacharidy dobrým zdrojem energie, zvlášť pro sportující část populace, mnozí výživoví poradci stále tvrdí, že je musíme omezovat. Znamená to tedy, že se musíme vzdát své oblíbené snídaňové kaše a přejít na přísnou nízkosacharidovou stravu, jinak nezhubneme?

  • Meditace není ezo

    Meditace není ezo

    Potřebujete se ráno nastartovat, naladit na pozitivní vlnu nebo se naučit koncentrovat? Ke zklidnění či naopak nastartování nemusíte dělat zdlouhavé meditační seance, věnovat se ráno hodinovému cvičení jógy či provozovat několik desítek minut trvající kontemplace u šálku čaje. Efektivní může být i jednoduchá meditace z postele, které věnujete pár minut.

  • 7 důvodů, proč máte břicho jako balón

    7 důvodů, proč máte břicho jako balón

    Nafouklé břicho trápí čas od času každého z nás, a to i při zdravém stravování. Nejsou to však jen nevhodně zvolené potraviny či jejich kombinace, které způsobují nafouklé bříško. Bolest, křeče a pocit nepříjemného tlaku v oblasti břicha můžou mít i další příčiny.

  • Závislosti moderní doby: Máte některou z nich?

    Závislosti moderní doby: Máte některou z nich?

    Svět se mění, stejně tak závislosti. Ke klasickým závislostem, jako jsou ty na alkoholu, cigaretách, hazardu či návykových látkách, se v posledních letech přidávají další nebezpečné směry, kterých se nedokážeme dobrovolně vzdát a často jsme jimi doslova posedlí. Jak vypadají „moderní“ závislosti?

  • BIO kosmetika – budoucnost nebo pouhý trend?

    BIO kosmetika – budoucnost nebo pouhý trend?

    Obliba bio kosmetiky neustále roste. Lidé se mnohem více zajímají o složení produktů a stejně jako u potravin začínají dávat přednost přírodním ingrediencím před chemickými náhražkami. V čem jsou produkty s označením bio či eko lepší než ty ostatní? Jak poznat skutečnou přírodní kosmetiku a nač si dát pozor?

  • Ochrání nás vitamín D před koronavirem?

    Ochrání nás vitamín D před koronavirem?

    Lékaři, výživoví poradci a celá řada dalších odborníků tvrdí, že vitamín D dokáže snížit infekčnost a hodně se o něm mluví také v souvislosti s koronavirem. Jaký vliv mají zásoby vitamínu D v těle na průběh infekčních onemocnění, jakým je i COVID-19?

  • Otužování jako trend? V zimě s ním nezačínejte

    Otužování jako trend? V zimě s ním nezačínejte

    Otužování je bezesporu zdraví prospěšné. Posiluje imunitní systém, zoceluje tělo i ducha, zlepšuje vytrvalost a schopnost snášet nepohodu, prokrvuje se při něm tělo, posiluje kardiovaskulární systém a dokáže snížit vysoký krevní tlak. Kromě toho se při otužování vyplavují endorfiny, které zlepšují náladu. Jak s otužováním správně začít?

  • Naučte se správně nakupovat a zhubněte

    Naučte se správně nakupovat a zhubněte

    Pro mnohé je začátek nového roku odrazovým můstkem k plnění jejich cílů. Jedním z těchto cílů je snaha zhubnout. Málokdo si však uvědomuje, že zádrhel může nastat už při samotném nakupování potravin. Jak by měl vypadat „zdravý“ nákupní košík?

  • Ani si nesedejte, jinak budete litovat

    Ani si nesedejte, jinak budete litovat

    Snažíte se zmírnit následky sedavého způsobu života tím, že po práci zařazujete pohybovou aktivitu? Pravidelný pohyb je zdraví prospěšný, pro zmírnění následků sedavého způsobu života  však nestačí. Nadměrné sezení má na zdraví negativní dopad bez ohledu na dobu strávenou pohybem. Co s tím?