Ahoj, snažím se jíst zdravěji. Ve svém jídelníčku mám často těstoviny. Když je mám často, tak bych chtěla koupit nějaké "zdravější". Můžete poradit jaké by měly být, co by měly obsahovat a co naopak ne? Měla jsem třeba bio těstoviny, byly takové hnědé,byly dobré, ale mají úplně jinou chuť než klasické, takže ty spíš tak jen jednou za čas. Můžete kdyžtak uvést i kde koupit a jaká je orientační cena a hmotnost.
Díky
tak určitě jsou lepší celozrné pokud chceš zdravější variantu...špaldové, žitné... dobré celozrné špagety mají v DMku
Tak tohle je téma pro mě Strašně zbožňuju špagety, jsem schopná jíst je třeba několik dní v kuse a vůbec se mi nepřejí. Když je jím pravidelně, nemám vůbec chuť na sladké.
Kvalitnější těstoviny poznáš podle toho, že jsou z tvrdozrnné pšenine (semoliny), ty mají víc lepku, nerozvařují se, jsou chutnější a mají vyšší nutriční hodnotu, prostě celkově zdravější. Mezi ty nejkvalitnější by měly patřit Gragnano, De Cecco (ty ale nevím, kde mají) nebo Barilla (v modré papírové krabičce, mají je normálně v supermarketech), semolinové jsou taky Panzani. Dobré jsou i Agnesi, Del Castello, Pasta Zara a Ponte.
Celozrné jsem si koupila jen párkrát, moc mi nechutnají. Možná jsem ale jen nenarazila na ty pravé. Chystám se zajít do zdravé výživy a nějaké si vybrat tam, zkusím i ty z DM (dík za tip!).
Podle mě je ale víc než samotné těstoviny důležitější, co si dáš k nim, abys měla stravu vyváženou. Těstoviny jsou sice zdravé, ale je to přecijen samé obilí. S čím si je dáváš? Já mám úplně nejraději s podušenou zeleninou směsí (rajčata, papriky, žampiony...), boloňskou omáčkou, s pestem a tuňákem, se špenátem, brokolicí, nebo s kukuřičkama a nivou Teď ve zkouškovém ale nemám čas vařit, tak je to pořád jen kečup + česnek + sýr...
Cituji anaon: S čím si je dáváš?
Díky za tipy.
Mám je ráda úplně se vším, nejradši mám, když si dám do kastrůlku trochu sojové omáčky, smíchám to s olejem a chvilku to ohřívám, pak tím těstoviny přeliiju, do toho přidám nahkrájenou zeleninu, nebo třeba jen papriku a je to .. jinak taky jak píšeš tuňák, špenát, boloňskou omáčku mám také ráda
Vím, že je důležité také s čím jsou, ale šlo mi hlavně o to aby už ten základ byl zdravější
Reaguji na Janinkaa:
zdravé sú tie, ktoré sú z celozrnnej múky,na značke nezáleží.Na zložení to musí byť napísané.
já jsem dělala hokus pokus a to dozlatova tenké plátky cukety, na kostičky dozlatova opečené tofu, k tomu cizrnu z plechovky(bez nálevu), bazalkové pesto, česnek, sůl a pepř a smíchala jsem to celozrnýma farfale,navrch trošku čerstvé rukoly a bylo to fakt vynikající
Reaguji na dahilla:
Ty jo to věřim, že to bylo vynikající, teď si mi udělala chutě
Reaguji na mate:
A ty z celozrné mouky jsou o hodně dražší něž normální?
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.