Reaguji na Veselka10:
Ten recept s králíkem zní zajímavě, s určitostí vyzkouším. Já mám opačný problém, zelenina, zelenina......zelenina, a za jakýkoliv chutný recept s zeleninou jsem vděčná. Sice v zimním období se mi to " dosti prodraží", ale v létě bio " vlastní úroda."
Mimo téma ještě prozradím, že také miluji ryby. Kolegové tvrdí, že snad nemám plíce, ale žábry. A vlastně ryby jsou také doporučením ke zdravému hubnutí.
Já taky zeleninu téměř nejedla-snad kromě okurky a kedlubny, ale nějak jsem postupně se naučila je jíst, takový celer mi smrdí už z dálky, ale kamarádka mi dala salát s jablkem a celerem a neřekla mi to a hrozně mi to chutnalo....rajče teda syrové nedám ani dnes, ale tepelně upravené jako lečo ho miluji...opravdu to někdy chce zkoušet, v jaké podobě ti zachutná. Já nejím třeba vůbec zeleninové polévky- prostě mi to v této podobě vůbec nechutná, ale grilovanou zeleninu mám ráda. Prostě zkoušej, nemusíš vše za každou cenu.
Podle mě jde taky dost o to, jaký máš metabolismus. Když to přeženu - já se otočím a mám kilo dole, ale třeba kámoška musela měsíc makat a jíst zdravě a sundala sotva 2 kg.
A pokud chceš změnit tuky na svaly, stačí ubrat jednoduché sacharidy, trochu tuky, ale také ne úplně a přidat bílkoviny a vlákninu. Já když jsem si musela hlídat jídlo, ráda jsem jak pomocníka používala toto . Dále by jsi měla jíst pravidelně, tak 5x - 6x denně v malých porcích a dá se to obejít i bez většího množství zeleniny, ale zkus se překonat a alespoň jeden kus denně dej
A samozřejmě cvičit
a co třeba tvaroh (nebo zakysanka, bílý jogurt...) s nastrouhanými ředkvičkami, do toho jarní cibulka ... tyhle pomazánky mám hrozně ráda, dá se do nich dát všechno... Ale já miluju zeleninu v jakékoliv podobě, no..
A co sterilizovaná zelenina? Já si velmi oblíbila hrášek, fazolky, kukuřici, rajčátka, cizrnu... Stačí propláchnut (ten nálev je zbytečně slaný) a udělat si salát s jogurtem + přidat např. kousek tofu/syrovátkového sýru/sardinky ve vl. šťávě + vejce na tvrdo na kousky a k tomu 2 krajíce žitného chleba a fajn večeře je na světě
Pak je super i červená řepa Třeba k obědu místo kompotu. A brambory můžeš posypat vypěstovanou řeřichou
Cituji aknelmka: Vždyť mrkev a karotka je to samé
Ano tento omyl si myslí mnoho lidí. Jenže není to totéž stejně jako další velký omyl v zelenině a to kořenová petržel vs. pastiňák. (proto to obojí rozlišuji, protože v kvalitě a chuti je podstatný rozdíl).
To co většina lidí kupuje a domnívá se, že je mrkev či petržel je ve skutečnosti karotka a pastiňák.
Jednoduché rozlišení je obvykle cena, která je u těchto upravených druhů zeleniny výrazně nižší - odolnost, rychlý růst, nižší množství živin atd.. Vysloveně poznávacím znamením už od pohledu je:
Mrkev je na konci špičatá špičatá a obecně drobnější a má výraznou mrkvovou chuť i vůni / karotka je na konci kulatá, obvykle podstatně větší, má slabší mrkvovou a hodně sladkou chuť a moc mrkví nevoní.
Kořenová petržel je poměrně drobná s výraznou s výraznou chutí i vůní / pastiňák je většinou dost velký s nevýraznou a hodně sladkou chutí.
Tak to je
Cituji sarra: Ten recept s králíkem zní zajímavě, s určitostí vyzkouším.
Určitě zkus, mi to vysloveně zbožňujeme a doposud se olizoval každý kdo to u nás jedl a už se ten recept kolem nás dost rozšiřuje.
Akorát pokud jsi zvyklá solit, tak si to asi trochu osolíš, podlít, aby se vytvořila výborná šťávička a pod pokličku. Pečeme ve skle, v ostatních nádobách nemáme vyzkoušené.
No a pokud bys měla králíka kilového podvýživu z krámu tak bych asi přidala kousíček špeku, aby byl šťavnatější.
To tedy nemám vyzkoušené, protože kupované králíky jsem dělávala na jiné způsoby, tenhle jsme našli až později a to už máme králíky domácí šťavnaté.
Cituji sarra: prozradím, že také miluji ryby.
To bych se zase chtěla naučit já. Jako ryby jím, ale velmi sporadicky, mají na mě příliš výraznou chuť. Chutnával mi růžový losos, ale když jsem zjistila jak je to s jeho chovem a ještě tou růžovou barvou, tak mi chutnat rychle přestal. S pangasem je to prakticky totéž.
Jediné co jsem ještě neodsoudila k zániku je filé z tresky.
Zbožňuji tedy vnitřnosti, ale to asi není úplně ono....jako tresčí játra, no dietní to není, ale ježíš jak mě chutnají. Kaviár, no tedy on to vlastně kaviár není (ten jsem nikdy neměla možnost ochutnat, je dost drahý), ale jsou to prostě malé jikry na ten způsob a miluji jak mi to křupe v puse. No a ještě nakládané jikry s mlíčím, to mi taky chutná moc.
Cituji Sona80: a co třeba tvaroh (nebo zakysanka, bílý jogurt...) s nastrouhanými ředkvičkami, do toho jarní cibulka
Tedy hned jsem na to dostala chuť...ňam.
Reaguji na Kroužková: ono mě úplně o hubnutí nejde-myslím na váhu.Vážím 59 na 168cm a je mi 34.po dvou dětech dobrý,ale jak jsem psala tuk je prevít.Vyjedla jsem si v těhotenství 30kileček buchtičkama a piškotama s mlíkem.Pak šlo něco dolů různými způsoby(ne úplně radikálními) a zůstalo neforemné tělo.Metabolismus mám asi hroznej,ale zas nijak závratně nepřibírám.Takže klidně i přiberu na váhu-důležitý je pro mě metr a vzhled.Skusim se překonat-včera večer jsem dala pár malých rajčat,červenou papriku s mozzarelou(vim hodně tuku ale bez to nešlo)
Reaguji na Amour: Sterilizované snad jen okurky a ještě možná ten hrášek,ale jinak nee.Řepu jsem zkusila ale obrací se mi po ní žaludek.Začnu syrovou zeleninou,snad to půjde aspon trochu
Reaguji na Audreya:
Tak to jsem úplně nevystihla ale podle mě je to prostě hodně o pohybu a strava to formování ulehčuje.
A myslím, že když budeš jíst více bílkovin a méně tuků, hned to bude znát. Bílkoviny by měly podporovat tvorbu svalstva, takže přidej pohyb a myslím, že to půjde
Reaguji na aknelmka: objem tedy nechci,ten chci dát dolů
ono je to těžké každý je jiný a já taky pořád beru to jaká jsem byla ve 20ti a musim se nutit myslet na to že už je to dávno pryč,že to nepůjde tak lehce, chjo
Cituji aknelmka: Ano a začne růst i na objemu
A když cvičím na tom elipticalu na lehkou zátěž tak by to nemělo jít do svalů ne,nebo se pletu?
Cituji Audreya: Existuje nějaká rada jak "zdravě" jíst a hubnout(zbavit se tuků) i bez zeleniny?
Určitě zredukuješ váhu po bílkovinách a tam žádnou zeleninu jíst opravdu nepotřebuješ
Cituji aknelmka: Bez zeleniny to asi nepůjde, ta je základem pro zdravou stravu,
Ale prosim tě ......... . Jestli myslíš tu dnešní zeleninu v marketech tak to opravdu o nic nepřijde , když to jíst nebude ta je opravdu moóóc zdravá
Cituji aknelmka: Myslíš, že masem a sýry se dá živit donekonečna?
já toho schopná jsem ,samozřejmě s přílohama.Miluji maso a sýry....
tohle téma jsem založila právě proto,že jsem chtěla zjistit jestli jde zhubnout i tak
Reaguji na aknelmka:
Bílkoviny nejsou jenom maso a sýry si nejdřív zjisti o čem to je . Po bílkovinách se nenabírá na objemu spíš radikálně hubne zvlášť pokud vyřadíš veškeré sacharidy z jídelníčku. A zakladatelka chce hubnout , ale ne hladověním .
Cituji aknelmka: Myslíš, že masem a sýry se dá živit donekonečna?
Copak někdo drží dietu donekonečna? To asi sotva..... On časem každý zjistí , že jsou jakékoliv diety na houby a , že štíhlá můžeš být i když se budeš stravovat normálně pokud se nebudeš přežírat Stále platí, že energetický výdej musí být větší než příjem pak problémy s váhou mít nebude nikdo.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.