arrow
profile_image
Audreya
od 31. 7. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ahojky.Nedávno jsem se rozhodla že se sebou musím něco začít dělat.Určitě nemám nadváhu ale jsem spíš z tuků než ze svalů .Začala jsem s pohybem,který do mých 34 narozenin nebyl naprosto žádný.Zatím cvičím na eliptikalu 5x týdně 40minut-celkem pomalu.Takže je na řadě úprava stravy.Problém je v zelenině.Bohužel neexistuje druh který bych snesla-kromě kysaného zelí,ale to mě šíleně nadýmá.Prostě se nemůžu překonat a sníst větší množství,ani syrové ani vařené,samozřejmě jeden malý kousek zvládnu,ale jíst jí jako třeba přílohu k masu prostě nemůžu.Existuje nějaká rada jak "zdravě" jíst a hubnout(zbavit se tuků) i bez zeleniny?

arrow
profile_image
Veselka10
od 20. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Audreya: Jestli je nějaká rada? Zbavit se té fóbie, protože pochybuji o tom, že by taková absolutní netolerance veškeré zeleniny měla jiný původ než v hlavě.

arrow
profile_image
Kikulina
od 28. 9. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Veselka10: pochybuji o tom, že by taková absolutní netolerance veškeré zeleniny měla jiný původ než v hlavě.

souhlasím, je tolik druhů, co se dá jíst syrové i tepelně upravené, že by byla pisatelka světovým unikátem, kdyby měla reálné důvody, nic z toho nejíst

arrow
profile_image
Audreya
od 31. 7. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

určitě to je v hlavě.když jsem byla malá tak jsem chroupala i cibulku přímo ze záhona,ale ted mi to prostě nejde vařenou ani grilovanou vážně nedám.potíž je v tom že to co snesu mě nadýma....vždycky vydržím jíst zeleninu pár týdnů a pak se toho přejím(nevím jak to popsat).Doufala jsem že to jde třeba i jinak než s velkým množstvím zeleniny...v podstatě vím že to musí být,ale znáte to....hladovět určitě nechci,ale nabírat další tuky také ne....myslíte že stačí alespon zatím třeba jen jeden druh,např rajčata?

arrow
profile_image
Veselka10
od 20. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji Audreya: vařenou ani grilovanou vážně nedám.potíž je v tom že to co snesu mě nadýma

V tom případě se zamysli nad přípravou... syrové spařit vařicí vodou - zůstane syrové, ale nadýmání je fuč. Stejně tak jako vaření bez poklice (v neuzavřeném prostoru jako např. trouba) do varu a pár minut ve varu, pak už je to jedno.

A stejně si myslím, že je celé v Tvojí hlavě.

arrow
profile_image
Audreya
od 31. 7. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Veselka10: Ano je to v hlavě, ale těžko se to překonává.Naivně jsem doufala že to půjde obejít třeba tím že dodržím příjem tuky/sacharidy/bílkoviny a půjde to i bez...Například květák a brokolice mě nadýmají i po krátkém povaření...ale zkusím jíst třeba aspon ty rajčata-stačilo by to prozatím?

arrow
profile_image
Audreya
od 31. 7. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na mroskvicka: No vidíš,málem jsem zapoměla..mám ráda nastrouhané okurky s mlékem,octem pepřem a solí.jenže to taky nejde jíst pořád....každopádně děkuji za připomenutí.Dost jsem toho jedla ale jak jsem psala tak se mi to všechno nějak po čase přejídá.Třeba když v zimě koupím rajče a cítím tu umělou chut,tak se akorát naštvu a nějakou dobu to nemůžu ani vidět,natož jíst

arrow
profile_image
Veselka10
od 20. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji Audreya: myslíte že stačí alespon zatím třeba jen jeden druh,např rajčata?

Jistěže to na začátek stačí, navíc rajčata jsou vhodným zdrojem živin, ne jediným, ale vhodným.
Nicméně za chvíli se Ti přejí a bude to stejné jako dřív... pestrost, to je to co je třeba.
Z tepelné úpravy můžu například doporučit:
Obrovský úspěch u lidí kteří příliš nemusí zeleninu a ještě navíc nesolenou, mám vždy se zeleninou připravenou v parní troubě - na kousky 1:1 brambory, mrkev (pokud se místo mrkve použije karotka tak té méně), brokolice, petrželka, může být i třeba paprika, ale jen masitá a ne příliš. K tomu zakysaná smetana a je to prostě velká dobrota.

Vynikající je taky např. králík (navíc je to zdravé a úžasně chutné maso) na petrželi (kořenové). Jednoduché, dobré a nenáročné na přípravu. Do pekáče dát na kolečka petržel (NE pastiňák) a na ní položit králíka, pár kuliček pepře, může se přidat cibulka péct pod poklicí. Co je na váhu králíka, tolik na váhu petržele. Lahůdka

Topinka s rajčaty, pokapaná oliváčem s trochou bazalky...ňamka.

V netepelné úpravě jsou například výborná rajčata s mozarelou, stačí trochu pokapat olivovým olejem, můžou se přidat černé olivy, s těmi to mám moc ráda. Dává se i balsamico, ale s tím mi to osobně nechutná.

A vůbec klasické saláty můžou být velmi dobré, navíc ideální, protože nezapomínej, že se syrovou zeleninou bys měla jíst i něco tuku, abys ji plně využila. Bez toho jíš zeleninu skoro zbytečně.

edit: oprava nepřesnosti - kdyby někdo zkoušel... petrželkou v parní troubě jsem myslela kořenovou petržel.

arrow
profile_image
Veselka10
od 20. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji Audreya: Například květák a brokolice mě nadýmají i po krátkém povaření...ale zkusím jíst třeba aspon ty rajčata-stačilo by to prozatím?

Jak už jsem psala... spařit, resp. vařit bez poklice a s těmi rajčaty.. jak už psala holčina přede mnou... musí to být rajčata ne něco se jen jako rajčata tváří. Musím ale také říct, že v dobrých prodejnách zeleniny se dají taková poctivá rajčata i koupit.

arrow
profile_image
Johanita
od 28. 11. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Tak zrovna ten květák a brokolice...to jsou mistři v nadýmání taky bych řekla, že je to jen v hlavě, musíš přemluvit mozek a donutit se začít zeleninu konzumovat aspoň v malých porcích denně, naučíš se to! Třeba můj bratr měl vždycky k zelenině odpor a pak si s ženou začali pěstovat na balkoně rajčata a papriky a od té doby je z něj blázen do zeleniny.. A můžu potvrdit, že vlastní rajčátka chutnaj absolutně božsky. Rajčata v obchodě jsou kromě léta příšerný, taky se mi do nich moc nechce. No není to žádná velká rada, vím, ale třeba by tě vlastní pěstování i nadchlo. A co třeba ledovej salát? Ten snad ani nadmout nemůže a navíc chutná úžasně, člověka úplně osvěží! Anebo když si nasekáš pár druhů zeleniny, zakápneš olivovým olejem a k tomu třeba kousek sýra, to jsi zkoušela? Nebo strouhaná mrkev třeba s celerem...? Zkoušela jsi řapíkatej celer? Věřím, že najdeš k zelenině svoji cestu, žije se s ní líp (bez ní to nepůjde, řekla bych)

arrow
profile_image
Audreya
od 31. 7. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Veselka10: děkuju za typy musím to zkusit.je to semnou hrozné,ale s prodejcema zeleniny taky-co jsou schopni prodávat je hrůza,myslím že mi to vždycky přestane jet v zimě jak je všechno umělé,z dovozu,zabalené v plastu abych neviděla co mě tam čeká za překvapení,ale to těžko změním....

arrow
profile_image
Audreya
od 31. 7. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Johanita: Tak zrovna ten květák a brokolice...to jsou mistři v nadýmání

No a to je to co bych zvládla jíst v pohodě kdyby
Celer nedám jedině ve svíčkové a s tou jsem se v rámci hubnutí rozloučila

Něco určitě s vašimi typy vymyslím,ted bude sezona tak to těžké nebude,ale bojím se až zas přijde zima....

arrow
profile_image
hambala
od 12. 6. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

A já žila s vědomím, že zelenina nadýmá každýho a že je to normální Tak teď teda vážně nevím. Co mrkev? Ta je sladká a dá se jíst i syrová.. Nebo meloun, to je výborná zelenina

arrow
profile_image
Audreya
od 31. 7. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na hambala: to já zas myslela že nadýmá jenom mě....Na mrkvi bych si vylámala zuby-vařenou díky tomu že mamina vařila ve školní jídelně nee,a není v ní moc cukru(nejsem si jistá)?meloun miluju už jen proto že se tváří jako ovoce a tím řeší můj problém se zeleninou.Jen jako přílohu k masu k večeři si ho neumím představit
tak nějak přemýšlím,ale fakt mi chutná to co mě nadýmá-hrášek, kedlubna normálně na to mám ted chut,ale to bych asi celou noc a půl dne nebyla k ničemu,chjo

arrow
profile_image
Audreya
od 31. 7. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Holky normálně mě vašima komentářema tak hecujete,že to asi fakt zvládnu.to je lepší než u psychologa. Myslela jsem že nikdo nebude reagovat
Děkuju

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené