Já za sebe můžu říct, že u mě mělo pití mléka s hlobkovým akné opravdu velkou spojitost. A přišla jsem na to zcela náhodou. Pila jsem mléka docela dost, chutná mi. Jenže..ty problémy s pletí byly šílené. Měla jsem obrovské boláhy, hnusné podkožní akné. Bolelo to a vypadalo to hrozně. Pak jsem, už ani nevím proč, mléko přestala nějakou dobu pít a akné začalo mizet a netvořilo se nové. Když jsem naběhla na svůj starý režim a mléko opět začala pít, akné bylo zpět. Takže od té doby mléko nepiju, když už mám fatk chuť, tak leda pár malých loků a konec. A od akné mám svatý pokoj .
Ahoj, rozhodla jsem se jít také do bezmléčné diety, kvůli hloubkovému akné. Mléko nepiju vůbec, ale denně jím jogurty, tvarohy, kefíry, cottage... Myslíte, že záleží na zpracování výrobku, nebo je to jedno - to mléko v tom prostě je? A nějaké testy na alergii na mléko a lepek se žádá u obvoďáka, nebo jít rovnou na alergologii? Děkuju a všem přeju brzké vyléčení akné.
Reaguji na barcap:
a) máš alergii na kravské mléko - nemůžeš jíst žádné mléčné výrobky
b) máš problémy s cukrem - můžeš pouze máslo a postupem času bio jogurty/kefíry (ale je to individuální)
Nejjednodušší je si udělat testy na alergie/intolerance, hodně štěstí.
Reaguji na Mooney: Děkuju, pokusím se zajistit si ty testy....ikdyž jsem četla, že ne vždy to ukážou, přitom lidem vysazení mléčných výrobků pomohlo..
S tím mlékem je to dáno geneticky. Živočišné bílkoviny způsobují nadměrnou tvorbu růstového hormonu, který je podobný inzulínu (tzv. inzulínový růstový faktor) a to vede ke zvýšení produkce tuku. Mazové žlázy jsou ovlivňovány hormony z 90%. Větší tvorba mazu vede k více zaníceným pórům --> akné.
Reaguji na consuelaleachim:
Kozí mlíko má jiný složení, je i díky velikosti kozy a teda jiným potřebám jejího organismu asi lidskýmu mlíku bližší. Zkusit to můžeš a uvidíš, jestli ti to bude vyhovovat. Někomu ale kozí sýry vadí, smrdí jim třeba, i když podle mě jsou jemnější i po téhle stránce. Budeš muset experimentovat. Já myslím, že nemusíš mít vyloženě alergii na kravský mlíko, aby ti nedělalo úplně dobře, prostě ti třeba jenom nesedne a právě kozí by mohlo pro tebe být lepší.
A další plus pro kozí mlíko je, že kozy jsou obecně líp krmený, nechovají se ve velkochovech, takže jejich mlíko je pak logicky zdravější a kvalitnější, neobsahuje různý rezidua z krmných směsí, ve kterých může být obsaženo cokoliv... Takže už jenom kvůli tomuhle bych třeba já osobně, pokud bych chtěla jíst mléčné výrobky, volila radši kozí nebo třeba i ovčí.
Reaguji na mau-mau: Super díky...já mám radši kozí sýry než z kravského mléka...Uvažuju nad tím testem na potravinové alergie, ale přemýšlím o vypovídací hodnotě toho testu (dá se koupit přes net) či požádat alergoložku...Akné mám celý život a mléčných věcí jím dost bohužel...
Reaguji na consuelaleachim:
Bohužel mléčný výrobky často za akné stojí, a to i když nemáš alergii.
Možná by pro tebe bylo jednodušší, kdybys zkusila tzv. vylučovací dietu, tj. že bys na pár týdnů vynechala podezřelou potravinu (mlíko) a pak ji zase zařadila a viděla bys, jak by tělo reagovalo, resp. jak by ses cítila bez ní. Jak jsem psala, nemusíš mít na něco alergii, aby ti to přesto škodilo.
Jak psala mau-mau- nejlépe na 2-3 týdny úplně vysadit živočišné mléko a uvidíš, jestli dojde ke zlepšení. Můžeš ho nahradit třeba sojovým. Pak můžeš zkusit ten kozí sýr. Jsou lidi, že 2x týdně s kozími výrobky nemají problém.
U mě to má velký vliv, stačí týden nejíst nic z mléka a pleť je tak o 80% lepší. Mléko není určeno pro nás a tak se není čemu divit. Dělá to v těle pěknou paseku, někomu kožní problémy a zbytek to minimálně překyseluje a odebírá nám vápník z kostí.
[Naprosto s tebou souhlasím.
Cituji jamamba: S tím mlékem je to dáno geneticky. Živočišné bílkoviny způsobují nadměrnou tvorbu růstového hormonu, který je podobný inzulínu (tzv. inzulínový růstový faktor) a to vede ke zvýšení produkce tuku. Mazové žlázy jsou ovlivňovány hormony z 90%. Větší tvorba mazu vede k více zaníceným pórům
Naprosto s tebou souhlasím! Mrzí mě, že jsem na to přišla až po tolika letech.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.