Reaguji na Lolla_Bunny: taky blbost... Já ho jím ve velkém a shodila jsem 10 kg . Špatný přístup, vyloučit nějakou složku. Chce to znát jen poměr čeho kolik a hýbat se!
Reaguji na Sonia:
Doporučuje se jedině celozrnné pečivo - z žitné mouky a s obsahem celých semen (balené hutné chleby krájené na plátky - má je každý obchod).
Reaguji na angor: i to celozrnné nemusí být - já ho nesmím kvůli zánětům střev(a právě znám hodně lidí, kterým též nedělá dobře), takže kompenzuji jen tím, že jím hlavně pečivo žitné (především chleba
Reaguji na El Sol:
Pokud jíš pečivo jen z mouky, tak je jedno, zda je to z žitné nebo pšeničné. Hodně lidí totiž neví, že není tak pravda, že pečivo z žitné mouky je "zdravější", pokud je z mouky zpracované stejně jako pšeničná, tak má pečivo úplně stejný význam. Takže pokud z žitné mouky - tak bud nahrubo umleté a nebo s přidanými semeny. Jinak je to mouka jako mouka.
Ovšem pokud nemůžeš celozrnné pečivo ze zdravotních důvodů, tak to je něco jiného než důvody "hubnoucí", kde má prostě největší význam.
Reaguji na angor: tak já hubnout nechci naštěstí(řekla bych, že u hubnutí jde holkám často a bohužel spíš než o živiny o kalorie, což je u celozrnného pečiva a pečiva klasik téměř stejné a dlějaí nesmysly alá vynechání pečiva, beztak to nevydrží napořád a jojo je tu..) , pouze se snažím hledat alternativy stravování, o nichž si myslím, že jsou lepší než tukový rohlík či chléb šumava Ačkoliv obyč. rohlíky jím také.. při relapsu nemoci je to hlavní strava - rohlík a přesnídávka, nic úžasného, ale na střeva nejmenší biják
Co je dietní nemusí být zdravé a co je zdravé nemusí být dietní. Proto je na dietu nejlepší jíst zdravé potraviny a to v malém množství: hutné celozrnné chleby ve kterých jsou viditelná celá semena jsou velmi zdravé, nutričně bohaté, energeticky ale vycházejí nastejno s bílým chlebem, v hubnoucím režimu se jim dává přednost kvůli vysoké nutriční hodnotě a nízkému GI a protože jsou dost kalorické, jí se v malém množství. Úplně nejzdravější jsou podle mě domácí krekry: umlít si BIO celozrnnou žitnou mouku, přidat vodu a usušit, kdo je líný nakupuje v countrylife. Jestli jde někomu jen o to, aby snědl pečivo dietní, tj. téměř bez kalorií, ale taky bez nějakého užitku pro tělo, pak poslouží Knuspi, Linie, rýžové chlebíčky a podobné pufované chlebíky neboli na živiny chudý polystyreny bez kalorií......některé chlebíky WASA jsou takový kompromis, alespoň se vyrábí z celozrnné mouky a obsahují zrna, ale ne všechny jejich chlebíky, je třeba pročítat obaly.....
Cituji Jaanaa22: jsou strašně kyselé s tím octem to fakt přehánějí
Nevím co jsi měla za celozrnný chléb, ale pokud měl nakyslou chuť, tak šlo zřejmě o nutričně nejbohatší chléb - kváskový. Jeho typicky nakyslá chuť není daná tím, že by se tam lil ocet, ale tím, že se nevyrábí z kvasnic ale z kvásku. Tento staročeský chleba je plný prospěšných látek, jeho příprava je velmi dlouhá a náročná a proto ho dneska nabízí už jen BIO pekárny. Je to přesnej opak pufovaných rýžových chlebíků, je plný živin. Ty klasické hutné celozrnné chleby, kde jsou viditelná zrna ale většinou z kvásku nebývají, ale ty zase podle mě nejsou vůbec kyselé, mají spíš víc ořechovou chuť než běžný žitný chleba necelozrnný.....chce to zkoušet a číst etikety.
Reaguji na El Sol: Reaguji na El Sol: http://milli.blogz.cz
vím, kolik čeho mám jíst a hýbu se víc než kdokoli jiný, zhubla jsem 18 kg beruško, podívej se na blog
já si kupuji dýńový chléb od ALnatura v DM, chutná mi ze všech těchto hrubozrných nejlépe - jen s lučinou, plátkem eidamu a třeba rajče - ideální snídaně (teda pro mne)
dov chlb
V dietní režimu pečivo ideálně žádný A následně je určitě vhodnější celozrnný, tmavší pečivo, když už.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.