Ahoj,v parním hrnci vařím pořád.Třeba rýži,zeleninu a pangasiuse.Vařené maso v páře je moc dobré,zdravé a udrží si štávu.
k tomu parnímu hrnci byla i taková mistička plastová tak do ní naliju trochu vody a do toho dám rýži,ne celý pytlík ale sypanou a dělám jí tak 10 max 15 minut,přebytečnou vodu sliji přes síto a je to,zeleninu jakoukoliv mraženou tak na 10 minut
ano rýže z parního hrnce chutná jinak,líp,není tolik "suchá"...s masem nic moc nevymýšlím,dělám kuřecí i vepřový,dělá se tak 30-40 min,ryby 20 min
PArní hrnec miluju, nejvíc co je znát, tak jsou brambory, úplně odlišná chut než u brambor vařených ve vodě, ale dělám tam všechno od zeleniny, přes ryby po kuřecí maso a vše je výborné a hlavně zdravé ... mně třeba naopak rýže z hrnce vůbec nechutná, to je snad jediné, co tam nedělám A doba vaření je podle typu hrnce...čím lepší hrnec, tím kratší doba zpracování
tak jsem včera vyzkoušela nové brambůrky, kuřecí maso a vajíčka na tvrdo a bylo to výborné
brambory se dělaly 45 min v nejspodnější misce, nad nimi masíčko nakrájené na medajlonky a obalené v bylinkách 20min a úplně nahoře vajíčka za 15min hotová
dejte prosím další tipy vč. návodu
Parní hrnec je zázrak
Dám tip na skvělou rýži : Rýže parboleid (sypaná, né žádný varný pytlík) do misky na rýži dam jeden vrchovatý hrnek rýže + dva hrnky vody (to každy ví) dále pak osolit jak má každý rád, je třeba ale myslet na to, že v parním hrnci se sůl hodně vypařuje. Pak do misky dávám nasekanout čersvtou bazalku, rozmarýn, nebo směs bio bylinek (mražené) co se dájí sehnat myslím v Penny. A hodně důležité je přidat jednu lžičku pravého másla (žádnou Perlu prosím)
A máme hotovou přílohu
holky přidejte ještě nějaké recepty, mám parní hrnec a absolutně nevím, jak ho používat.
to uděláte maso a brambory a omáčku pak někde zvlášt v hrnci? nebo to jíte bez omáčky? není to pak moc suché?
jinak rýže od Reaguji na Monlin: určitě vyzkouším, jak dlouho se dělá?
Reaguji na berolina:
Rýže parboleid netrvá tak dlouho, ale zaleží hodně na tom jaký má tvůj parní hrnec výkon a taky jak ji máš ráda..
Jinak pokud si dělám třeba k masu,rybě nějaký sosík (omáčku) tak na malé pánvičce normálka.. záleží co vid
Cituji berolina: to uděláte maso a brambory a omáčku pak někde zvlášt v hrnci? nebo to jíte bez omáčky? není to pak moc suché?
Právě, že není, suché je to na pánvi - v parním hrnci je to tak výborné a šťavnaté, že to zbouchám jen tak a nic k tomu nepotřebuji... Třeba kuřecí maso naklepat, posolit, posypat bazalkou - úplně stačí! A jako přílohu můžeš dát i zeleninu - vynikající je z páry brokolice nebo třeba žampiony
Taky často dělám v parním hrnci lososa, ten je nepřekonatelný.
Ale jak tam děláte ty vajíčka? Ty jsem zkoušela jednou a prostě se neuvařily
Reaguji na Sportacka:
Máš naprostou pravdu
Vajíčka: máš misku na rýži? - já dělám vajíčka v tom jako normálně je vyklepneš do misky - rozkvedlaný,osolíš,daš cibulku,třeba šunku,sýr - můžeš dát i trochu mléka, jak máš ráda a šmitec pak trochu pravého másla,pažitku jsou pak mega nadýchaný, jako obláček super
Reaguji na Monlin: Aha, no já myslela vajíčka natvrdo, jak psal někdo výše.. dala jsem je taky jednou do té vrchní misky a po 15 minut jsem je chtěla "oloupat" a prostě - syrová vajíčka normálně z té skořápky vytekly...
Cituji Monlin: že v parním hrnci se sůl hodně vypařuje
Tedy teď nevím, mám parní troubu...domnívala jsem se, že princip je obdobný.... a vlastní slanost připravovaného jídla naopak vynikne. Extra solit je zrůdnost.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.