Reaguji na MysteriousBlack: To vypadá dobře, díky
Reaguji na FilipN: Já se ale nebojím mouky. Já tu mouku nejím, protože je kalorická, ale protože mi věci z celozrnné mouky nechutnají. Chutnají mi jen z normální mouky a tu nemůžu, tak jsem vyřadila mouku úplně
Reaguji na Adka: Z vloček a proteinu, ale právě nevím, jak by se to hodilo do cukroví
Taky bych mouku úplně nezavrhovala, pokud používáš nějakou "zdravější" a ne klasickou bílou.
Ale pokud trváš na bezmoučných, tak doporučuju vločkové kuličky. Dáš jen vločky, margarín (klidně i nízkotučný), trochu cukru (nejlépe třtinového) a trochu rumu pro aroma, z hmnoty uděláš kuličky a obalíš v kokosu. Já osobně cukr nahrazuju medem, přijde mi to i chutnější v tomhle případě, a obaluju ne v kokosu, ale v kakau.
Reaguji na Gigi77:
Z ovesné mouky děláme palačinky. "Zdravé" cukroví zkoušela kamarádka a prohlásila, že to není k jídlu, takže jednou za rok si prostě udělají cukroví normální. Já také dělám cukroví normální, prostě mi chutná, dělám od všeho jednu várku a rozdám po rodině a něco málo nechávám. Co teda u nás mizí jsou šohajky (hooodně kalorická bomba). Ale jednou za rok trocha normálního cukroví je ok.
Jinak u toho cukroví jde hlavně o to, že je to ze "zdravějších surovin", ne o kalorie. Takže celozrnná mouka - je z celého zrna, slupka zrna obsahuje nejvíce vit. a minerálů, ze sladidla bys musela používat tak med nebo melasu (brrrrrr), max třtinový cukr, z tuku máslo. Ale stejně to bude pořád kalorická bomba. Nemůžeš striktně řešit jen mouku.
Někde mám max ovesné kuličky, ale ještě jsem je nedělala a ani nevím, jestli někdy budu. Prostě cukroví dělám to, co mi chutná a hold si ho dám méně.
Reaguji na orwellka:
Asi ty kuličky zkusím
Reaguji na angor: Já vím co obsahuje celozrnná mouka, ale jak už jsem psala, jde o to, že mi věci z celozrnné ani jiné zdravější nechutnají a když mi něco nechutná nejím to Neřeším jí skrz kalorie. Jako sladidlo používám Stévií která má 0kalorií. Já právě ty ovesné kuličky asi zkusím
Chcela by som ochutnať buchty z proteinu.
Každopádne každe pečivo je kalorické. A je jedno o jaku muku sa jedná. Ide o výživové rozdiely. Ja som schudla 20 kg a to so zdravým cukrovým bez můky nejde. Cukor a orechy sů kalorické bomby.
Reaguji na Rafaelka:
Projedu si to. Dííky
Reaguji na Rafaelka:
Buchty z proteinu jsou hodně dobrý Jinak to mi nevadí až tak, že to bude kalorické. Já si nepočítám kalorie, hubnu jiným způsobem. Akorát, že ty ořechy atd jsou i hodně tučné.
Reaguji na Gigi77:
Tak keď sa ti bude chcieť, napíš mi recept. To ma teda fakt zaujíma ako chutia buchty z proteinu.
Cituji pehamek: dávám ořechy, cukr, bílek a pohromadě to drží
tak jako to bych fakt chtěla vidět
tak mouku použít můžeš ale celozrnnou(špaldovou, pohankovou,...)..na té nic špatného není když se nenacpeš k prasknutí.....taky si pečeme zdravé varianty z celorn. mouky..a místo cukru použijeme nějaké přírodní sirupy,med,stevii a při nejhorším třtinový cukr..a některé cukroví, které je třeba nadupané ořišky vůůbec ničím nesladíme...není to potřeba...viděla jsem na internetu různé recepty, na müsli hrudky,placičky,zdravé kokosky, různé sušené ovoce máčené v hořké čokoládě...
No ja ale mezi vločkama, bílou moukou a celorznou za takovy rozdíl v kalorich není. Ano celozrne mají vyšší glykemicky index, ale na Kj je to stejne.
A cukrovi bez těhle potravin neupečeš. Plus ještě stevie - ta je tekutá, ta nedoda objem.
Reaguji na Peg: Dyť já neříkám, že z mouky je to špatně. Jde o to, že mi mouka nechutná a když mi něco nechutná nejím to Mrknu na odkazy, díky moc
Reaguji na Siiri: Stévie se dá koupit v jakékoliv formě, ne jen v tekuté. Já jí třeba mám v konzistenci normálního cukru. Když jí dám do mlýnku a pomelu, tak z ní hned mám moučkový cukr Jinak já hubnu pomocí sacharidových vln, vyhovuje mi tohle nejvíc. Hlídám si jen bílkoviny a sacharidy
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.