Reaguji na Rafaelka:
http://www.youtube.com/user/leanbodylifestyle?feat ure=BF Mrkni sem. Mám ty recepty od něj, už jsem jich pár zkoušela. Muffiny, waffle, cheesecake, zmrzlinu, buchtu do mikrovlnky se šlehačkou (tam je sice 20g mouky, ale i protein) a vše mi chutnalo.
Cituji Siiri: Plus ještě stevie - ta je tekutá, ta nedoda objem.
to vůbec nevadí, peču taky bez cukru se sirupama - javorový a agáve a ničemu to nevadí
Cituji Gigi77: Stévie se dá koupit v jakékoliv formě, ne jen v tekuté. Já jí třeba mám v konzistenci normálního cukru. Když jí dám do mlýnku a pomelu, tak z ní hned mám moučkový cukr
Kde jsi koupila?
Jinak sacharidove vlny - ok, to je jiná, v tom případě zkus nějake stranky ohledně Atkinsovy diety. Třeba tady
http://forum.zhubneme.cz/read.php?9,195434,page=1
Reaguji na Siiri: Proč mám zkoušet stránky atkinsovy diety ? a stévii jsem koupila zde: http://www.stevishop.cz/product/stevia-eria/stevia -eria-baleni-200g/1
Reaguji na Siiri: jj, už jsem sjela myší dolů a vidím, že tam jsou nějaké dobré recepty na cukroví, takže moc děkuji
Cituji Gigi77: jj, už jsem sjela myší dolů a vidím, že tam jsou nějaké dobré recepty na cukroví, takže moc děkuji
Tak pak dej vědět co jsi upekla.
Dietní cukroví bez mouky a dalších alergenů můžeš najít třeba tady:
http://www.zivotsdietou.cz/recepty/vanocni-cukrovi
Pokud by chtěl i letos někdo péct zdravé vánoční cukroví tak přidávám ještě [url=www.coconut-cream.cz]www.coconut-cream.cz[/ur l], kde najdete i nějaké kousky zcela bez mouky. Komu mouka nevadí ale peče s celozrnnou a nahrazuje bílý cukr, tak mu jistě stránky pro insipaci příjdou vhod. Receptíky se do Vánoce ještě budou přidávat.
Jinak budete péct letos zdravě? Jaké byly zkušenosti v předchozích letech? A co trvanlivost u nepečeného cukroví?
Záleží na tom, co považujete za mouku z něčeho ta věc být musí..klasická bílá mouka neprospívá, dá se úplně snadno vyměnit, minimálně za celozrnnou a často to poznáte akorát na barvě. Ale třeba kokosová, mandlová, tapioková, fazolová, všechno to jsou hodně kvalitní suroviny, je jich spousta a věci z toho jsou výborné. V určitém směru je to lepší než dělat věci ze sušeného ovoce, pokud si nevyberete hodně dobře, máte to silný koncentrát cukrů, přidaného sirupu, často oleje a ošetřující chemie taky někdy.
Zrovna dneska večer jsem dopekla linecké - z mandlové a amarantové mouky - recept na www.dify.cz. Dietní to není (není to salát), zdravé ale ano a navíc super křehoučké
Co se týče sladidel, používám naprosté minimum, trošičku třtinového nerafin. cukru nebo med. Každé přírodní sladidlo (krom stévie a dalších specialit) je směs cukrů, akorát máte rozdíl v poměrech jednotlivých druhů. Co stojí za to sledovat je glykemický index, aby se člověk vyhnul výkyvům a pak stupeň rafinace, taky je lepší minimalizovat glukozu jako takovou. Jinak v těch nerafinovaných sladidlech není až tak velký rozdíl. Začala jsem o tom psát seriál - o sacharidech, je to hodně zajímavý téma, i protože je kolem spousta nepřesností. Ale výsledek je že když to jde, vždycky lepší jíst cukry v čerstvém ovoci, kde jsou cukry rozředěny a hlavně jsou přítomné i další látky. A nebo med, ale zasyrova. Jinak to sou pořád cukry, kalorie a žádná výživa.
Jinak tento rok peču poprvé, po různých sušenkových a jiných experimentech. Byla jsem zvyklá na klasiku, ale vracet se k ní nebudu. Není k tomu žádný důvod, peču pro svoje zdraví a navíc spousta věcí má mnohem lepší, zajímavější chuť.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.