Ahoj, taktéž používám Dia Sweet, dá se koupit v kterékoliv lékárně a cena vychází přibližně kolem 40 Kč. V balení je 100 tablet. A jinak další ze sladidel, bez umělé chutě je Diachrom.
Daisulinka
Souhlasím, že není chuťově nápadná, ale rozhodně je umělejší než stévie. Stévie je prodávána jako bylinný koncentrát nebo prášek, sukralóza je synteticky vyrobená z cukru a má více kalorií (podstatně méně než cukr). Min. na pečení je ale určitě vhodnější než stévie.
Vločka
Sukralóza na pečení,to mě ani nenapadlo.Takže jí prodávají i v sypkém stavu?Možná ten Cukren v Glóbusu. Kouknu do dia koutku až půjdu nakupovat.
Stévii vůbec neznám,ale zní to zajímavě.Pokud je přírodní,taky se po ní asi poohlédnu.
Sypká má být od letoška v prodeji pod značkou DiaChrom a myslím i ten Cukren, ale klidně si do těsta s přídavkem mléka rozdrtím několik tablet, jen je pak potřeba domíchat příslušnou konzistenci a neřídit se receptem - a když se nepovede, tak slušná návštěva sní všechno...
Cituji ilka1: umělá sladidla nejsou zdravá
rozhodně tedy nejsem pro umělá sladidla, už slovo umělý napovídá, že je lépe to do těla nedávat.
Používám v domácnosti jen a pouze hnědý cukr.
Cituji Adezab: ale nikdo mi to nepodložil
každý strůjcem svého zdraví sám
Umělá sladidla mají vyloženě odpornou chuť, ale každý to nevnímá.
Asi moc zdravá ta umělá sladidla nejsou, ale cukr ve větším množství taky ne. Ale vlastně, co je dneska zdravé. Já sladím nápoje jenom umělým sladidlem a děti když pijí vodu se sirupem, tak slazený aspartamem a sukralozou (žiju v Anglii a tady výrobci sladí většinu nápojů pro děti uměle). Je pravda, že každý chuť umělého sladidla nesnese a zanechávají pak divnou pachuť v ústech, ale bohužel mi voda moc nechutná a kdybych sladila cukrem, tak už asi mám dávno umělý chrup.
Piju nejradši čistou vodu a neslazené čaje. Sladím jen v zimě medem. Kávu jen hnědým cukrem. Asi se jedná o životní styl. Záleží mi na tom, co jím a piju. Bílý cukr jsem tak odvykla, že mi nechutná. Doma ho nemáme, fakt, kupujeme jen hnědý. Ten je snad k dostání všude, nebo ne?
Já ybch umělá sladidla nepoužívala normálně ani při dietě: http://www.mwm.cz/clanek1.php?id=1254&pjmeno=&kred it=&p1=
Já bych si nejdřív zkusila najít nějaké informace. Kdyby byl aspartam vrah, tak by moje babička byla už 30 let v hrobě, protože nesladí ničím jiným kvůli své cukrovce http://www.galenus.cz/aditiva-aspartam.php
Vypěstovala jsem si stevii ze semen ze zahradnictví.Je krásně sladká,ale když jí dám do čaje tak mi ho neosladí.Už jsem ji zkoušela i drtit,ale sladkost do nápoje nepustí.Neví někdo jak na ni?
Záleží jaké sladidlo používáš, četla jsem, že některé jsou spíše škodlivé, ale kdo ví, co je na tom pravdy, já užívám sladidlo SlaDIA, dala jsem se totiž na redukční dietu a tohle je pro mě jako stvořené, nízkokalorické, s obsahem stévie a sukralózy a hlavně chuťově úplně srovnatelné s cukrem.
Záleží jaké sladidlo používáš, četla jsem, že některé jsou spíše škodlivé, ale kdo ví, co je na tom pravdy, já užívám sladidlo SlaDIA, dala jsem se totiž na redukční dietu a tohle je pro mě jako stvořené, nízkokalorické, s obsahem stévie a sukralózy a hlavně chuťově úplně srovnatelné s cukrem.
Také patřím k fanouškům DiaChromu, narozdíl od jiných sladidel, které sladící složky míchají, si můžu vybrat mezi aspartamem, sukralózou nebo stévií. Takže třeba stévie od DiaChromu není "kontaminovaná" sukralózou.
Sladidla jsou obecně nevhodná a hlavně zbytečná. Chuť na sladké je špatný návyk, kterého se lze snadno a nadobro zbavit. Pokud si ale sladké neodpustíš, zkus sladit ovocem
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.