Cituji Adka: Třeba v DM drogerii od Alnatury.
ty mne osobně moc nechutnají - ja raději od sunfoodu
já dělám z tofu karbanátky- uzené tofu nastrouhat, k tomu nastrouhat jednu mrkev, jednu papriku, majoránku, kmín podle chuti , jedno vajíčko, případně zahustit strouhankou a upéct nebo usmažit-podle toho jak to má kdo rád nebo tofu směsí plním papriky, dělám guláš, omáčky na špagety.....
Reaguji na elizabizzare: jj jde z něho opravdu všechno - já dělám taky karbanátky, ale ještě do toho všeho co píšeš přidávám vařené jáhly (dělala jsem je tedy bez vajíčka)
Sladký tofu krém už jsem tu psala na jiném vlákně
ražničí je z toho dobré - tofu, tempeh, cibule, paprika, seitan, česnek, vegepárky
Den předem naložím tofu do kvalitní!! sojové omáčky, druhý den orestuji cibulku, česnek, přidám tofu a rajčata na kostičky. 20 minut dusím, na konci přidám uvařené fazole a případně rýži. Dokonalé
Já mám nejradší uzený tofu a to se dá sehnat snad všude. Dávám si ho do rohlíku místo sýru a nebo do omáček k těstovinám místo masa, do zeleninového rizota, přidávám nastrouhané do sojových karbenátků nebo jen tak nakrálín na plátky nebo kostičky, osmažím a dám si je k fazolím nebo bramborám. Jednou jsme ho i naložili a grilovali a bylo to vynikající. Mám i kuchařku, kde jsou jen recepty z tofu.
Cituji Sportacka: kvalitní! sojové omáčky,
A která je kvalitní? Zatím jsem ji nikdy nepoužila, tak se v tom nevyznám.
A dá se přírodní tofu ochutit i jinak?
Cituji Lucrezia: ja raději od sunfoodu
Už ho mám doma.
Cituji Adka: A která je kvalitní? Zatím jsem ji nikdy nepoužila, tak se v tom nevyznám.A dá se přírodní tofu ochutit i jinak?
Musíš koukat na složení, kvalitní sojová omáčka se skládá jen z bobů a soli - doporučuju Tamari:
http://www.prozdravi.cz/tamari-sojova-omacka-200-m l.html
Jinak mi přijde celkem neuvěřitelné číst složení běžné "sojovky" z Penny - v podstatě jen cukr a nějaká ochucovadla
Cituji Adka: A dá se přírodní tofu ochutit i jinak?
určitě dá, přírodní má tu vlastnost,že natahuje různé chutě, takže zkus bylinky nebo koření, které ti chutná. Já mám teda raději uzené tofu a stejně tak uzený tempeh - taky od sunfoodu, po tom se můžu umlátit, teď jsem s ním dělala plněné bramborové knedlíky
Příspěvek se mi vložil 3x, tak imrpovizuji, omlouvám se.
Ještě jsem koukala na sójovou omáčku od Alnatury.
Reaguji na Adka: vyzkoušej - jako první zkus ten uzený - přírodní je moc bez chuti a hořký - nebo ten přírodní naložit do sojovky a zázvoru a osmažit na pánvi , ale fakt bych zkusila jako první uzený a zas sanfood
Cituji Lucrezia: vyzkoušej - jako první zkus ten uzený - přírodní je moc bez chuti a hořký
Děkuji za tip, ale já už jsem měla koupený ten přírodní.
Včera jsem ho sama zkoušela upravit poprvé a dopadlo to dobře.
Přírodní tofu, jsem nakrájela na kostky a na pár hodin nechala odležet v marinádě (olivový olej, drcený česnek, provensálské koření, sůl, pepř). Pak jsem to krátce osmažila a promíchala s omáčkou na těstoviny z rajčat (vlastní výroba). Promíchala jsem to s těstovinami, bylo to výborné.
Cituji Lucrezia: sanfood
Chutnal mi, tak se ho budu držet.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.