Zdravím všecny příznivce zdravé výživy.Poradíte nějaké recepty na úpravu tofu,jakéhokoli? Vzhledem ke svému cholesterolu jsem se dobrovolně vzdala některých druhů masa a přešla na zdravější variantu.Nějak nemám nápady a můj oblíbený salát se mi asi za chvíly přejí
môj obľúbený - praženica
biele tofu sa roztlačí vidličkou, na panvici sa na oleji osmaží cibuľka do sklovita, pridá sa tofu, do toho kurkuma - korenie, pridá ešte aj žltú farbu, posolí sa, podľa potreby sa podleje trošku vodou.
Ahoj tak já si dělám výtečnou specialitku. A to následovně. Osmahnu cibulku,trochu česneku na provonění a pak na kostky nakrájené tofu(mám ráda hl. tofu s řasou),zasypu paprikou,solí,kmínem...přidám rajčata v plechovce a nějakou tu zeleninku a ke konci ještě česnek a provensálské koření.Přidám trochu vody a podusím. Podávám s rýží či pohankou..
Holky jak chutná tofu? Zdá se mi, že jsem to jednou chutnala, ale pamatuji si, že to nemělo žádnou chuť.
No právě, že chutná tak nějak nijak... taky si s ním nevím rady, zkoušela jsem pomazánku za studena a docela mě to zklamalo. Zkusím ho s tou cibulkou za tepla, snad to bude lepší.
Já jsem se od kamarádky naučila jednu věc a fakt dobrý...normální bílý tofu nakrájim na cokoliv a zaleju sojovkou a zasypu bazalkou (no fakt..že prý to používají thajci...) a pak to normálně smažím s nějakou zeleninou, nudlema a tak...moc neumim vařit, ale tohle je rychlý, dobrý a zvládnu to...a je jedno, na jak dlouho je to v tom láku a jak dlouho se to smaží, vždycky to chutná dobře...
Tak jsem našla skvělý recetp
Těstovinový salát s tofu kostičkami
2 porce
1379 kJ/ 327 Kcal/ 1 porce
Ingredience: 250 g tofu, 2 polévkové lžíce sójové omáčky, celozrnné těstoviny, sůl, pepř, olivový olej, 3 zelené papriky, 3 rajčata, 1 okurka, konzervovaná kukuřice, 1 bílý jogurt, čerstvá bazalka
Postup: Tofu nakrájíme na drobné kostičky, vložíme je do sójové omáčky, osolíme, okořeníme a necháme půl hodiny odstát. Do uvařených těstovin pak přidáme tofu, nadrobno nasekanou zeleninu, jogurt a bazalku a všechno lehce promícháme.
Tip: Zeleninový salát můžete kombinovat s jinými druhy zeleniny či bylinek.
Výborný bude třeba čerstvý špenát.
Cituji Seema: normální bílý tofu nakrájim na cokoliv a zaleju sojovkou a zasypu bazalkou (no fakt..že prý to používají thajci...) a pak to normálně smažím s nějakou zeleninou, nudlema a tak.
tak nejako ho pripravujem aj ja..
Reaguji na Marissa:
tiež ho marinadujem...
Tofu taky připravuju marinovaný v různých směsích a pak z něj připravím něco na způsob číny.Nebo si kupuju uzené a to chutná i samotné třeba s chlebem a zeleninou nebo se z něho dají udělat karbanátky. Způsobů jak ho udělat je spousta
pokud někomu nechutná bílé - jako mně, tak kupte uzené -je výborné, mám ho ráda i na chleba s máslem
Holky a já tomu tady asi nasadím korunu. Nikdy jsem tofu nejedla, ale chci začít (kvůli přechodu na jiné stravování) - kde se dá koupit?
Reaguji na _Hanka: Kupuji ho v krámku se zdravou výživou, mají ho tam v chlaďáku. Třeba by ho měli i v ve větších obchodech - Tesko, Kaufland ... to nevím.
Reaguji na Bresaryk: I ve větších obchodech ho mají. Kdysi jsem dělávala s tofu náplň to pečených taštiček (já jsem si dělala vlastní těsto, třeba bramborové, nebo i kynuté, ovšem jde to třeba i do listového, i když tam se ten efekt odlehčenější stravy poněkud ztrácí ). Tofu se jen rozemlelo s nějakou nakládanou zeleninou (moravanka apod.) a tím se pak plnily ty taštičky a peklo se to. Jídlo to není nejzdravější, ale jednou za čas na zpestření... a zase nic tak strašného to také není a chutnalo to moc dobře. Dělávala jsem to dávno a jak to tu tak píšu, tak jsem na to dostala chuť a zase asi udělám...
Já naprosto zbožňuju tofu a řasou,lahůdkové a zeleninové.To čisté nemusím.Mám ho nejraději orestované na oleji,přidám nějakou mraž.zeleninku,nejlépe z findusu,kuskus a zasypu parmasanem.
Holky nestává se vám u těchto ochucených,že mají někdy jemně štiplavou chuť.Myslím si,že je to zkažené,protože i ta voda kolem je taková mazlavá.Stalo se mi to už mnohokrát a to byla trvanlivost ještě dlouho.Chtěla jsem se zeptat někde kde se prodává,ale vždy na to zapomenu.
Včera jsem zkoušela tofu bio z globusu,mám dojem že cibulové a to bylo orestované taky moc dobré.Mám ho vždy ráda více připečené,at má krustu.Už mám chutě .
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.