Budeš potřebovat
- 5 větších kousků zázvoru
- 0,5–1 kg třtinového cukru
- vodu
- velký hrnec
- prázdné lahve
Postup
Zázvor je skvělý na imunitu, desinfekci a proti bakteriím a virům. Koupený čerstvý zázvor oloupej, nakrájej na tenké plátky a vlož do velkého hrnce. Přidej vodu a 0,5 až 1 kg cukru. Cukr zajistí sirupovost a to, že sirup ztmavne. Platí pravidlo, že 1 hrnek zázvoru rovná se 1 hrnek vody, lze přidat i více, a to dle požadovaného množství a intenzity. Vař hodinu na mírném ohni. Poté plátky zázvoru seber, sirup nalij do lahví a ulož do chladu. Sirup vydrží až jeden měsíc. Doporučuje se denně 1 panák na lačno. Užívá se ideálně od září až do března. Nemoc se ti vyhne obloukem.
Komentáře
Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit