Budeš potřebovat
- 50 g čerstvého echinaceového kořene
- 200 ml vodky
- 1 malou hrst sušené šalvěje
- 150 ml vody
- 2 střední feferonky
- kousek čerstvého zázvoru (cca 6 cm)
- 800 g broskví, rybízu nebo jiného ovoce
- 240 ml bezového medu
- šťávu ze 2 citronů
- šťávu z 1 limetky
Postup
Nejprve si připrav echinaceovou tinkturu, nebo si ji kup hotovou v obchodě. Kořen nastrouhej do vodky nechej macerovat 2–4 týdny. Na šalvějový výluh namoč lístky šalvěje na 20 minut do horké vody, sceď přes plátno do sklenice a používej jako čaj. Šalvějový výluh lze koupit rovněž hotový v obchodě. K přípravě nanuků nakrájej najemno feferonky a vlož je do hrnce. Pak nastrouhej zázvor, přidej ovoce a vař cca 5 minut. Vmíchej med a nechej vychladnout. Přidej výluh ze šalvěje, echinaceovou tinkturu, šťávu z citrónu a limetky a promíchej. Rozděl do forem na nanuky a nechej zmrznout. Používej při nachlazení a při bolestech v krku. POZOR: Obsahuje alkohol. Není vhodné pro děti.
Komentáře
Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit