Budeš potřebovat
- 3 plné hrsti listů čerstvého jitrocelu
- 2 šálky krystalického cukru
Postup
Pokrajej lísty jitrocelu na malé kousky. Pak nakládej do sklenice spolu s cukrem metodou na vrstvy (cca 1 cm). Začni jitrocelem, vytvoříš si asi centimetr silnou vrstvu, pak zasypej cukrem, pak opět vrstva jitrocele a takto pokračuj dokud není sklenice plná. Až bude sklenice plná, zasyp ji ještě trochu cukrem. Umísti na teplejší slunné místo a nechej 1–2 dny odpočinout. Cukr se rozpustí a vytáhne z jitrocele šťávu. Pak přeceď a vymačkej všechnu šťávu z jitrocele. Rychlá úleva od kašle aneb jak proces urychlit: Jitrocel povař, přeceď a oslaď.
Komentáře
Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit