holky který sýr nahradí ten tavený? Nemyslíte, že když tam hodím jen např. eidam, čedar, parmezán, že té konzistenci bude taveňák chybět?
Reaguji na Battlefield: Vůbec, sýr nastrouhej a nešetři s ním, na taveňák si pak ani nevzpomeneš
Cituji ILChazz: Vůbec, sýr nastrouhej a nešetři s ním, na taveňák si pak ani nevzpomeneš
Cituji ILChazz: To by mě zajímalo proč, třeba z parmezánu je výborná a ten má jen kolem 30%
Asi to bude chutí samotného sýra ale ten ráda nemám,na mě je moc ostrý jak chuťově tak i čichem.
Cituji ILChazz: Taky dělám bešamel a hodím do něj sýr, je to snadný a univerzální základ
Proč do toho dáváš mouku?Třeba na gnochi či těstoviny smetanová se sýrem je mouka zbytečná ne?Zahustí to ten sýr a smetana dodá jemnost,škoda zaplácnout to rozvařenou moukou.
Cituji Tiakia: Proč do toho dáváš mouku?Třeba na gnochi či těstoviny smetanová se sýrem je mouka zbytečná ne?
Ono to pak chutná trochu jinak a já mám tu chuť ráda, dělá tak omáčky mamka
Cituji Tiakia: Asi to bude chutí samotného sýra
Ano, taky si myslím. Určitě bych tam nedávala nějaký light humus, který se ani nerozpustí, ale u 'normálních' sýrů se fantazii meze nekladou
Syrovú robím základ na masle, tavené syry ( čo dá chladnička ) , smotanu, nivu, bazalku, korenie a cesnak, bez neho by to nebolo ono takáto omáčka mi pripomína základ na bielej pizzi, potom ju lejem na cestoviny, kuracie prsia, brokolicu, alebo si do nej máčame pizza cesto. Stačí si len vymýšľať stále niečo nové, o tom je varenie, jeden veľký experiment
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.