ahoj, potřebovala bych poradit:má někdo z vás zkušenosti s použitím sušeného mléka na běžné pití? Jde mi o to, že se u nás moc mléka nevypije a když koupíme celý litr tak ho nestačíme vypít a potom většinou zbytek vylévám, protože zkysne. Proto uvažuju že bych koupila sušené, ale nevim jeslti se dá pak normálně pít nebo přidat do kafe a chutná stejně jako normální. Díky
mě sušené nechutná. ale dřív jsem kupovala půllitrové mléko ze stjného důvodu, aby se nezkazilo
Já ho používýám , protože polovina rodiny má alergii na mléko , tak se u nás čerstvé nepije , takže když potřebuju tak ho dávám do např . pudingu , bábovky a tak .( Samozřejmě ti co ho nemůžou ho nepijou ) A na pití není špatné , ale nikdy nenahradí to opravdové , i to už je dost "" osekané "o všechny vitamíny a další věci . Já preferuju sojové , ale to taky není úplně stopro dravé , jsou něj alegie
Cituji Adka: Udělej si z něj domácí tvaroh
tak to je dobrý nápad, ale jsem neznalec, tudíž nevim jak se dělá
Zkus tohle, má jen půl litru to se vypije hned, sušený mlíko mi nechutná, beru jen v nouzi
p16132.jpg
Cituji Kattelin: tak to je dobrý nápad, ale jsem neznalec, tudíž nevim jak se dělá
Je to jednoduché. A výborné!
Tady jsou tipy:
http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=15667
http://www.toprecepty.cz/recept/4407-domaci-tvaroh /
http://loskutak.nova.cz/clanek/recepty/domaci-syr- a-tvaroh.html
http://www.receptiky2008.estranky.cz/clanky/kefiro va-houba/domaci-tvaroh---jemny-syr.html
Reaguji na Adka: jé děkuju za prima tipy,určitě to vyzkoušim,tvaroh mám ráda a aspoň mi nebude líto toho vylitého mléka
Reaguji na elleGaladriel: půllitrová mléka už sem taky viděla ale ta cena.......menší mléko a je dražší než obyč litrový,děs
Cituji Kattelin: menší mléko a je dražší než obyč litrový,
U nás stojí 0,5l mléka 11,- a 1l 19,- a zrovna to od Madety co je tu na fotce, takže takový rozdíl v ceně to není. A to sušené, mno, je to dost cítit chuťově. V pečení to asi nevadí, ale v té kávě to je cítit a pít ho samotné, to neeeee. Prostě nechutná jako mléko tekuté.
Cituji sartre: V pečení to asi nevadí, ale v té kávě to je cítit a pít ho samotné, to neeeee. Prostě nechutná jako mléko tekuté.
Tak to sem chtěla slyšetvidim že s koupí si to asi rozmyslim a radši ze zbytku vyrobim ten tvaroh jestli se povede
Reaguji na Kattelin: Asi by to chtělo vyzkoušet. Jestli jsi třeba někdy u někoho na návštěvě neochutnala latté z Dolce gusto. To je ze sušeného mléka. Nikde není napsané, že ti nemusí chutnat. Je to jen jiné.
Cituji monca114: Já ho miluju za sucha
Jj, tchýně z něho dělala bílé nepečené kuličky na Vánoce a po těch se vždy zaprášilo. Bohužel, už mi nestačila dát recept.
Reaguji na Kattelin: To fakt nevypijete litr mléka do pěti dnů?
Samozřejmě záleží na tom jaké mléko kupujete. My kupujeme vždy plnotučné buď tatru nebo lactel, delší dobu už pouze s uzávěrem. Mléko se u nás moc dlouho "neohřeje", ale někdy se stane, že načneme dvě, tři "omylem" a tak mám vyzkoušeno, že pět dnů načaté vydrží v pohodě.
Ještě doplním, že sušené mléko nám opravdu nechutná. Používám ho jen na jogurty a příležitostně do pečení, tam je to ok, ale na pití to ne.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.