Cituji True: radiaktivní ozařování
A je to záření alfa, beta, nebo gama? Nebo snad neutronové či protonové?
Reaguji na Potkan: Lidé nechtějí hodně věcí vidět, zavírají před tím oči, protože, kdyby z toho společnosti neměly peníze, tak jim to ti vědci klidně zveřejní a že by to nebyly pěkné věci. Lidé by pak ty věci nekupovali a nepoužívali. Ale většina vědců, kteří odhalili něco závažného nebo převratného, co by společnostem zmenšilo zisky, byli umlčeni nebo v dřívějších dobách dost možno i "náhodně" zlikvidováni. A mnoho vědců mělo rodiny, takže po vyhrožování raději sklapli a nechali si své objevy pro sebe, či si je od nich ty společnosti vzaly.
Neřekla bych, že mikrovlnky jsou zdravé nebo, že nepoškozují jídlo. Když tam dám např ohřát maso a jedno ohřeji v normální troubě. Tak to z mikrovlnky ani není tak chuťově a strukturově dobré jako to z normální trouby. Je v tom prostě rozdíl. Pro mě hlavně i chuťový. Proto raději ohřívám jídlo i pití v rendlíku nebo jídlo v troubě. Je to přirozenější než umělé teplo z mikrovln.
Reaguji na EleanorWoods: Radši být za podivína, než si úmyslně kazit do budoucna svůj genofond. Vždycky jsou možnosti, jen si vybrat.
Reaguji na bakalářka: Ne každý vědecký článek ale pošlou do oběhu přes ty vaše časáky Science apod...jednoduše protože i ty jsou podplatitelné...
Reaguji na Sally Carrera: I v USA už na to mají program por oběti autismu po očkování...v podstatě tím odsouhlasili, že to vliv má..
Cituji MKay: Tak to z mikrovlnky ani není tak chuťově a strukturově dobré jako to z normální trouby. Je v tom prostě rozdíl. Pro mě hlavně i chuťový.
no jistě, ale nikoli kvůli mikrovlnám, ale protože tam vzhledem k teplotám, kterých lze dosáhnout, aniž by to karbonizovalo, neproběhne Mailardova reakce
Reaguji na Kikulina: To už je další věc...není prostě přirozené ohřívat jídlo takovou rychlostí, není to prostě stejné ohřívání a tak výsledek nebude stejně dobrý..ztrácí to chuť, vůni a ničí to všechno dobré v té potravině. Vliv na zdraví to zákonitě musí mít...nepřijímáš stejně kvalitní jídlo..ovšem jaký vliv to má a bude mít do budoucna ti dnešní společnost neřekne..mně stačí informace, že naše generace má víc rakoviny, než ta předchozí a dřív jim taky nikdo neříkal vědecky, že hliníkové nádoby apod věci škodí zdraví (z dlouhobého hlediska) a podívej dnes? Koupila by sis hliníkové nádobí? Já tedy ne...
Cituji MKay: není prostě přirozené ohřívat jídlo takovou rychlostí
ale to s Maillardovou reakcí nesouvisí, ta neprobíhá ani ve vařeném (tj. ve vodě vařeném - kolem 100 °C) jídle,ta začne probíhat nad 110 °C a vzhledem k rychlosti ohřevu a minimu potřebné tekutiny v tom navíc zůstává více ve vodě rozpustných vitamínů a dalších senzitivních látek
Cituji MKay: Koupila by sis hliníkové nádobí? Já tedy ne...
Naprosto s ledovým klidem - ano. Hliník je totiž pasivován vrstvou oxidu hliníku, který je v podstatě inertní a neuvolňuje se, a která se vytvoří kontaktem se vzdušnou vlhkostí. Rozpustí se jen v hodně kyselém prostření, tedy kdyby se vařilo třeba něco na víně, nebo kompoty/marmelády/lák na nakládačky atd.. Takže, dokud se to nečiní, je hliník naprosto a zcela neškodný.
Reaguji na Kikulina: Co si vzpomínám tak hliníkové nádoby byly také snadno poškrabatelné, tím by se narušila ta ochranná vrstva.
Reaguji na bakalářka:
A ty jsi u toho byla? Já bych k tomu nebyla tak důvěřivá. Uznávaný časopis to může být... třeba zprávy, co běží v televizi, jsou oficiální věc a přitom se tam vysílá plno lží.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.