Nebo pstruha. Smícháš máslo, česnek, sůl, bylinky nacpeš to do něj a dáš péct. K tomu dělám rozpečenou bagetu a salát.
Cituji Peťulinka20: začala sem i píct a taky sou to rychlé a jednoduché ,,zázraky
tak to mě ještě napadla pizza ... rozbalit listové těsto (které se kupuje i peč.papírem), pomazat kečupem, oregánem, šunka, sýr, rajče nebo salám, kukuřice.. co lednička dá
Krabí tyčinky se dají obalit v trojobalu + brambory + tatarka, nebo máme permanentně v mrazáku z Lidlu mražený Camembert nebo Mozarellu, jsou tam vždy 4 kusy a mají u toho 2 vaničky brusinek nebo ostřejší omáčky... když jsme vyjedený a nechce se nám na nákupy, super s.o.s.ka
Jinak převážně jíme zeleninu, celozrnné pečivo, těstoviny.. Snažím se zdravě
Cituji Lienicka: or třeba ty zapékací omáčky (u někoho jsem to jedla a bylo to výborný)
Holky, já teda nechci nějak moralizovat nebo poučovat, ale četly jste si někdy složení? Kolik to má éček a soli? Já bych to tedy nepozřela, na to se mám moc ráda. Nejím žádný pytlíkový věci.
Na zapékání je super tahle: na másle opražit mouku, zalít mlíkem, osolit, opepřit. Hotovo raz dva, pokud chci sýrovou, přidám trochu parmazánu.
Cituji malutka: Nebo pstruha. Smícháš máslo, česnek, sůl, bylinky nacpeš to do něj a dáš péct. K tomu dělám rozpečenou bagetu a salát.
mňam!
nebo lososa...mmmm
Cituji malutka: Holky, já teda nechci nějak moralizovat nebo poučovat, ale četly jste si někdy složení? Kolik to má éček a soli?
To souhlasím, ale tak jednou za čas...
Každopádně éčka jsou dneska snad ve všem To by člověk potom nemohl jíst skoro nic, když se to tak vezme... Jako rozhodně není nad to si všechno doma udělat sám čerstvý, ale někdy holt člověk po těch instantních rychlovkách sáhne...
Jinak ryby jsou výýýýborný - pstruha zbožňuju ... to mi připomíná, že už jsem dlouho neměla žádnou rybu - no na to, jak je mám ráda, je to co říct.. )
Reaguji na Peťulinka20:
Pečivo z pytlíku taky zrovna nemusím Jj, jak jsem psala, není nad to, když si to člověk udělá sám - ten rozdíl je tam rozhodně znát. Perník taky občas udělám, ale nejradši ho mám v té přípravné "roztékací" fázi - nemůžu si pomoct, ale od malička se v tom těstě, které se později nalije na plech, můžu užrat
Cituji Lienicka: Každopádně éčka jsou dneska snad ve všem
Bohužel. Na týdenním nákupu strávím i 2 hodiny a pečlivě čtu složení. S sebou mám tabulku dobrých a špatných éček ale někdy se tomu člověk fakt nevyhne. Ale pytlíkový záležitosti jsem zavrhla tak 3 roky zpátky, co jsem se začala víc zajímat o gastronomii a od tý doby mi to nesmí domů.
Cituji Lienicka: Jinak ryby jsou výýýýborný - pstruha zbožňuju ... to mi připomíná, že už jsem dlouho neměla žádnou rybu - no na to, jak je mám ráda, je to co říct
Já jím rybu minimálně 1x týdně. Pstruh, losos a pražma jsou ryby, co se točí pořád dokola. Pangas mi nesmí přes práh, občas když je lepší výplata se kupuje steak z tuňáka a to je panečku dobrota!
Přidám pár našich oblíbených rychlovek....
Gnocchi se špenátem
Uvařit gnocchi, na pánvi s trochou olivového oleje zprudka orestovat maso pokrájené na drobnější kousky (vepřové, kuřecí, krůtí..dle výběru), shodit na talíř. Na pánev dát pokrájenou cibulku, česnek, lisovaný nebo čerstvý špenát..žádný protlak... prohřát, ev. spařit, přidat vejce, zalít přiměřeně smetanou, nechat zredukovat, přikápnout trošku sojové omáčky, odstavit. Přihodit gnocchi, maso, promíchat a podávat.
Těstovinový salát s krabími tyčinkami
Uvařit těstoviny - nejlepší jsou mašle apod., nakrájet na kousky krabí tyčinky, papriku, rajčata, prolisovat přiměřeně česneku, přidat přiměřeně majonézu, promíchat a podávat. Lze jíst jak teplé tak studené.
Tortilly - koupíš je v každém supermarketu (moje oblíbené - červený obal, Tortilla soft original, firma Santa Maria asi - modré logo, nemůžu najít žádný odkaz). Salsa - zakysaná smetana s trochou česneku. Kuřecí maso na nudličky posypu kořením (u mě vede Arabská směs od Antonína - jen smíchané koření, žádná Ečka), osmažím. Do tortill dám čerstvou zeleninu dle chuti (ledový salát, kukuřice, rajčata), na ní pokládám maso a zakapu salsou, tou namažu předtím i vnitřek tortilly. Umlátila bych se po nich
Kuskus - většina lidí ho nemá ráda, protože ho nikdy nejedli pořádně udělaný... Koupíš kuskus, připravíš dle návodu, ale fígl je v tom, že místo vody tam dáš zeleninový vývar (já používám normálně kostku). Do připraveného kuskusu pak dám opět osmažené kuřecí maso s tou Arabskou směsí a zeleninu (rajčata nakrájená a namačkaná velmi na drobno, bez jadýrek, kukuřice a pórek). Taky výborné a není problém druhý den ohřát.
Reaguji na Lienicka:
Kuřecí placičky
500g kuřecího masa na malé kostičky
4 pol.lžíce oleje, 4 pol.lžíce solamylu,4 vejce, 1 pol.lžíce sojovky, 1 pol.lžíce worchestru, 1 pol.lžíce maggi, 2 větší cibule, 1 kávová lžička soli, 1 lžička slad.papriky, 1 lžička kari, 0,5 lžičky pál.papriky, 0,5 lžičky pepře
Všechno smíchat dohromada a na pánvi z toho usmažit placičky, dají se jíst s kaší nebo s chlebem, jak kdo chce.
méně než
10 příspěvků
Trochu thajska ale je to rychlé Dám vařit rýži. Kuřecí pokrájím na kostičky a krátce osmahnu na oleji. K masu přidám lžíci červené kari pasty a zase minutku osmahnu. Zaleju plechovkou kokosového mléka a nechám provařit, jen chvíli, ale tak, aby bylo maso hotové. Když je rýže hotová, tak je hotové i maso s omáčkou. Na to, že je to rychlovka, je to dost neobvyklé a nám to moc chutná
Pak ještě špagety carbonara. Dám si vařit špagety a mezitím pokrájím anglickou slaninu a česnek a osmažím na oleji dokřupava. Rozkvedlám si v hrnečku 2 vejce s hrstí strouhaného parmezánu/gran moravia/pecorino.. Vše je stále v pánvi a na plameni. Do toho přidám uvařené špagety a zaleji vaječnou směsí. V tu chvíli vypínám plyn a těstoviny míchám v horké pánvi. Vejce se udělá tak na půl, sýr se trochu rozteče a je to mňamka.
Jo, špagety s rajčaty. Na trošilince olivového oleje osmažíš na plátky nakrájený česnek, přidáš čerstvá pokrájená rajčata (před tím spařit a oloupat), trošku chilli, soli a pepře a lístky čerstvé bazalky. Dělá se to tak 3 minuty, to už víc zabere vaření těch špaget
Cituji malutka: Jo, špagety s rajčaty. Na trošilince olivového oleje osmažíš na plátky nakrájený česnek, přidáš čerstvá pokrájená rajčata (před tím spařit a oloupat), trošku chilli, soli a pepře a lístky čerstvé bazalky. Dělá se to tak 3 minuty, to už víc zabere vaření těch špaget
Taktéž můj oblíbený recept Jen ještě když tu směs mám hotovou, přihodím špagety na pánev, aby se ve směsi obalily a na to naházím pokrájenou mozarellu a nechám trochu rozpustit (za hotové to považuji, když se začnou dělat "fousy"). Plus teda nedávám chilli, ale to je spíš podle chuti.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.