Bezva, holky Díky za tipy!
Cituji Veselka10: Těstovinový salát s krabími tyčinkami
- hmmm, tak na to se už taky těším
Tak já vám taky jeden rychlý a VÝBORNÝ receptík přihodím. Vezmete se kuřecí maso, nakrájíte na takové menší řízečky, dáte na chvilku zatáhnout do trouby. Pak smícháte 2 smetany ke šlehání (já to šidím 1 smetana a 1 hrnek mléka) s pórkovou polévkou od Knorru a zalijete tím to maso. Peče se to asi 40 minut a je to úžasné! Je to asi moje nejoblíbenější jídlo udělá se tam totiž taková hustá omáčka a je to naprosto luxusní všichni, kterým jsem to udělala, se oblizovali určitě vyzkoušejte!
gnocchi s rajčatovou směsí
- Kuřecí maso nakrájet na nudličky (cca 2 prsa tak na 3-4 porce), osmažit na troše oleje, dát vedle na talíř. Spařit několik rajčat (cca 5-7, podle velikosti), oloupat, nakrájet na malé kousky a hodit na pánev. Trochu osolit, opepřit, přidat třeba sušenou bazalku, prolisovaný česnek, směs povařit, aby se rajčata rozmělnila, přidat jednu smetanu, zamíchat, přidat kuřecí, my přidáváme ještě jedno nakrájené čerstvé rajče. Mezitím uvařit balík gnocchi. Do zapékací mísy vysypat uvařené gnocchi, zalít rajčatovou směsí, navrch nakrájet mozzarellu. Dát zapéct do trouby na cca 15 min.
houbové rizoto
- Děláme ho z rýže na italské rizoto z M&S (dá se dělat i z kulatozrnné) - v hrnci rozpustím máslo, nasypu rýži, osmažím, zaleju trochou bílého vína a vodou - podle návodu (to víno tam není, ale je to lepší ), až se část vody vypaří, přidám osmažené kuřecí nudličky a nakrájené houby (konzervované žampióny, zavařená směs hub -.dá se koupit, domácí zavařené houby), osolit, opepřit, vařit, dokud se nevypaří zbytek vody.
Místo hub se dá přidat třeba hrášek a nastrouhat tam mrkev, to je taky dobré.
Tak u nás z rychlých jídel vede bramboračka, zeleninový salát nebo tady často dělám kuřecí maso na nudličky, osmahnout na trošce olivového oleje, zakápnout sojovkou, trošku kari, přidat tavený sýr, tak 3-4 trojúhelníčky a až se rozpustí přidám smetanu a podávám to buď s těstovinami, rýží nebo hranolkami.
Holky neučte se žít a vařit s Vitanou,dá se vařit i bez nakydání kečupu na kde co......vařit se dá opravdu rychle a z čerstvých surovin jen to chce mít základ v lednici a ve spíži,pak už je to jen o fantazii,když dáte do hrnce dobroty,tak to bude většinou jedlé nebojte se toho.Zapékací omáčky z pytlíku nejsou jedlé
Různé maso restované se zeleninou na pánvi zamíchané s vařenou rýží nebo s těstovinou,zapečené brambory se smetanou a zeleninou i bez masa,zapečené těstoviny s uzeným,palačinky na slano plněné špenátem nebo sladké klasické,květákové placičky,mozeček + brambory....rychlých jídel jsou mraky.
Cituji Laky: Holky neučte se žít a vařit s Vitanou,dá se vařit i bez nakydání kečupu na kde co......vařit se dá opravdu rychle a z čerstvých surovin jen to chce mít základ v lednici a ve spíži,pak už je to jen o fantazii,když dáte do hrnce dobroty,tak to bude většinou jedlé nebojte se toho.Zapékací omáčky z pytlíku nejsou jedlé
Přesně tak. Jsou to hnusy. To si raději udělám jen salát nebo vezmu jablko než do sebe cpát ten humáč.
Já třeba miluji brambory zapečené s brokolicí. Velmi rychlé a chutné.
Těstoviny s rajčatovou omáčkou s tuňákem parmezánem. Na dochucení nejlépe chilli nebo kimbala. Mňam do toho se dává ještě cibule a česnek co se dusí dohromady. Minutky moc nedělám, ale tohle je dobré
ahojte holky, já také když vařím tak se snažím dělat minutky, protože nemám čas velmi býtt za sporákem, asi každá to zná. Ale určitě nepoužívám omáčky z pytlíku, vždyť na oblíbenou sýrovou omáčku Vám stačí jakýkoliv sýr a trochu smetany, nebo mléka. Jinak zkuste i špenátové noky se sýrovou omáčkou, ty jsou božské
Cituji steffik: špenátové noky se sýrovou omáčkou, ty jsou božské
Já dělám gnocci (doma vyrobené) se špenátem ze zahrádky. Mňami. Ale teda dělat gnocci doma zabere trochu času, ale nesrovnatelně lepší s těma kupovanýma.
Reaguji na malutka:
ahoj mulatka, jak děláš gnoci, já jsem se pár krát o to pokoušela, ale stále se mi rozvařili, nebo byly až tvrdé, napíšeš mi recept prosíím dekujii
kdo má rád fazole, tak rychlá varianta chilli con carne - ve větším hrnci osmahnout cibulku, hodit k ní mleté maso, nechat ho chvíli dusit - podlité -, přidá se rajský protlak nebo krájená rajčata z konzervy, popř. kečup, sterilované fazole a kukuřice (Bonduelle prodává už hotovou směs nějak mexiko, prostě fazole s kukuřicí), nakonec jako koření samozřejmě sůl, chilli a paprika, existuje ale i speciální koření na chilli con carne (tuším Kotányi) - to dávám já. Nejlepší s rýží nebo americkými brambory... My tohle jídlo milujeme!
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.