Ahoj, zajímalo by mě, jestli někdo nevíte, jestli je vlastně nějáký zásadní rozdíl mezi levným a drahým džusem (konkrátně 100% ovocným džusem z koncentrátu). Např. mezi džusem za 40 Kč a 15 Kč. Já si raději kupuji ty dražší, ale třeba moje máma vždycky z nákupu přinese nějákej právě za 15 Kč. Když jsem srovnala co ja napsané na výrobku, přijde mi, že úplně to samé-bez konzervantů a přidaného cukru, atd... ale připadá mi to jako velký cenový rozdíl na to, že by šlo jen o značku. Máma říka, že mezi tím není rozdíl, ale já si tím pořád nejsem nějak jistá. Vyznáte se v tom někdo?
IMHO záleží na tom, z čeho se lisuje, jestli z celých pomerančů nebo z "odpadu" (2. a další lisování) Ty levné džusy jsou chuťově nic moc...
pro mě je rozdíl v chuti, kupuji podle toho, ne podle ceny
To je jasný, že je blbost kupovat něco podle ceny, ale zajímalo mě to spíš z hlediska zdraví... Jestli jsou v těch levnějších třeba nějáká dochucovadla, nebo tak něco.... Třeba nekvalitní ovoce... některý levnější džusy taky nejsou chuťuvě špatný, zajímalo mě to spíš z hlediska kvality, jestli nejsou pro organismus horší... Ale z jakého ovoce je džus vyroben na etiketě napsáno není, takže někdy se podle mě musí brát ohled na cenu, čím dražší výrobek je, tím kvalitnější by měl být, ale právě, že tohle někdy neplatí...
Já bych řekla, že taky záleží na tom jestli to je nektar nebo ne. Jedno je dražší, ale teď nevím co. Já osobně kupuju ty levnější a to ještě jednou za uherskej rok. Spíš když máme nějakou oslavu či tak. Polovina rodiny si džusy ředí vodou a tak je nesmysl jim kupovat drahý
Mě by to taky zajímalo, já mám nejraději klasický pomerančový 100% a kupuju ho asi za 14kč..je dobrý..myslíte, že i zdraví? Příjde konkrétně u toho pomerančového zbytečné kupovat dražší..ale u některých to je asi nezbytné
Kup více džusů a skus porovnat. Já to jednou porovnala i s čerstvým pomerančem a od té doby džusy nekupuju, jenom jednou za dlouhej čas takovej, co není z koncentrátu, to se mi ještě na pomeranč podobá. Zase ta cena...
to bohužel nevím...ale zajímala by mě finta 100% džusů...obsah = koncentrát z ovoce. kdybyste si doma jen tak vymačkali pomeranč, jak dlouho vydrží? jak je možné, že vydrží džus v krabici půl roku, když do něj údajně nic nepřidávají? mě tak napadlo, že vyrobí ten koncentrát (tam napchají nějakou chemii) a do toho tedy pak už nic nepřidávají, tedy --- je to 100% koncentrát bez přidaných
sladidel a konzervantů... (jak se píše vzadu na etiketě)
jinak si myslím,že ani u drahých džusů se nenamáhají s loupáním ovoce....takže jsou v nich stejně asi ty hnusné šlupky postříkané kdovíčím u levných na 100%...když si kupuju džus, tak drahý, a doufám, že aspoň pár těch šlupek oloupali...
poté, co jsem v džusu našla divnou houbu, mám k nim ale celkově nedůvěru.
ps: složení koncentrátu jsem ještě nikde neviděla, a myslím, že bych i věděla, proč je tajné...
Hanulli
ehm...no nevím. v obchodech úplně běžně bývá mnoho měsíců staré ovoce, uchovávané kdovíkde kdovíjak poté, co jsem o tom mluvila s dodavatelem ovoce a zeleniny, přestala jsem exotické ovoce úplně jíst. na pomerančích hledám, jestli mají takový ten pupík ještě zelený, nebo už suchý, to znamená starobu. mám jabka a meruńky a broskve a vůbec co se dá z čech a jsem spokojená, výjimka jsou jen banány (i když, když jsem viděla, jak je v supermarketu umývali z centimetr tlusté plísně, na delší dobu mě přešla chuť .
karamelka
Cituji karamelka: Nejlepší je, vytlačit si pomeranče doma.
Hanulli
Cituji Hanulli: A úplně nejlepší je to ovoce sníst celé
Mi přijde, že ty džusy z koncentrátu vůbec nechutnají po onom ovoci. Kupuju chlazené 100procentní džusy, které nejsou z koncentrátu nebo ještě džusy i s rozmixovaným ovocem. Akorát nevýhoda je, že se musí rychle spotřebovat a skladovat v lednici, ale srovnat se to s koncentrátama nedá.
Džusy se liší cenou a také značkou,takže i levný 100procentní džus může chutnat lahodně za 15kč než za 40kč.Je to podle výrobce.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.