Chtěla jsem to nějak fundovaně vysvětlit, ale našla sem web, kde je to vysvětlený přímo ukázkově http://www.coop.cz/magazin/3_2002/mleko.html Je to skoro na spodu stránky, pod nadpisem "V současné nabídce nechybějí mléka acidofilní a kefírová. Čím jsou zajímavá pro náš jídelníček?"
To je docela zajímavé. Dovolím si to zkopírovat přímo sem. Zdroj je tedy Zákaznický magazín COOP www.coop.cz
V obou případech se jedná o kysané mléčné výrobky, rozdíl však spočívá v druzích mikroorganismů, které se používají k výrobě. V případě acidofilního mléka je nosným mikroorganismem Lactobacillus acidophilus, což je probiotická kultura, která výrazným způsobem ovlivňuje složení střevní mikroflóry.
Kefírové mléko by však mělo obsahovat speciální typy kvasinek uvedených v právních předpisech. V naší republice se mnohdy název "Kefírové mléko" bohužel používá nesprávně, a to v souladu s místními zvyklostmi, kdy se pod kefírovým mlékem vlastně rozumí mléko acidofilní. Kefírové mléko s předepsanými mikroorganismy se na trhu prakticky nevyskytuje.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.