Máme hodně rádi klasické řízky z vepřové krkovičky s bramborovým salátem,ale už jsem toho nějak přejezená
Nemáte někdo nějaký netradiční recept,popřípadě zda obalujete v něčem jiném než v hladké mouce nebo necháváte předem naložené?
Reaguji na daisy01:
My vždycky řízky (jakékoliv) nakládáme den předem do bílého jogurtu+trochu soli+česnek(dle chuti). Druhý den následuje klasický trojbal - maso omatlané jogurtem obalit v mouce, vajíčku, strouhance a smažit. Řízky jsou štavnatější, křehčí, mňam.
Jinak krkovici nebo kotlety (ty spíš) děláme s cibulí a sýrem. Vymazat pekáč, položit vedle sebe naklepané osolené a opepřené plátky masa, zasypat cibulí na kolečka tak, aby nebylo vidět maso,zasypat nastrouhaným sýrem, zase tak, aby to zakrylo cibuli. Podlít vývarem, dát péct tak hodinu a něco. Dáváme k tomu vařené brambory.
Reaguji na mimi55: klasické řízky naruby nebo jak se to přesně říká,dělávám taky,prokládám cibulí a anglickou slaninou..něco podobného jsi mi tady poslala,ale koukám,že tam dávají i hořčici,určitě vyzkouším,děkuji...
Cituji Kajess: Jinak krkovici nebo kotlety (ty spíš) děláme s cibulí a sýrem. Vymazat pekáč, položit vedle sebe naklepané osolené a opepřené plátky masa, zasypat cibulí na kolečka tak, aby nebylo vidět maso,zasypat nastrouhaným sýrem, zase tak, aby to zakrylo cibuli. Podlít vývarem, dát péct tak hodinu a něco.
Můžu se zeptat na kolik stupňů to děláš? Já dělám ten stejnej recept, akorát tam to maso nechávám skoro o polovinu doby méně. Teď mě napadá, že celkem často si všímám, že lidé ty masa pečou vždy strašně dlouho přitom stačí o dost méně. To musíš dělat tak na 140 stupňů ne? Že to děláš tak dlouho? Já to dělám normálně na 180 stupňů a peču to cca 40 minut..
tak já tedy doporučuji smíchat hladkou mouku s nějakým dobrým kořením, poté klasicky obalit, do vajíčka a místo strouhanky válečkem rozdrtit takové ty kukuřičné chlebíčky - je to vážně vynikající, mnohem lepší, než např. v cornflakes, krásně to křupe
Cituji Kajess: Podlít vývarem
zkus jednou maso nepodlévat žádnou vodou,ale dát jen trochu nějakého tuku na dno,aby se nepřipeklo ze začátku.Přikrýt pekáč třeba alobalem a péct.Není důvod pod pečené maso dávat vodu
Cituji daisy01: klasické řízky z vepřové krkovičky s bramborovým salátem
místo obalu zkus změnit druh masa.
Řízky telecí nebo krůtí jsou moc dobré ale třeba pro mě jsou dost nejedlé řízky kuřecí,takže ty vůbec nekupuji.
Reaguji na Minnies:
Dělám to normálně na 180. Každá trouba peče jinak, pokud vím, takže peču prostě dokud to není tak, jak si to představuju, většinou zhruba hodinu.
Cituji Tiakia: zkus jednou maso nepodlévat žádnou vodou,ale dát jen trochu nějakého tuku na dno,aby se nepřipeklo ze začátku.Přikrýt pekáč třeba alobalem a péct.Není důvod pod pečené maso dávat vodu
Psala jsem do vymazaného pekáče, je tam tuk. A tenhle recept máme doma ozkoušený takhle, chutná nám tak, tudíž ho tak nadále dělat budu. (btw, zagooglovala jsem, u všech receptů na tyhle kotlety s cibulí a sýrem se maso podlívalo) Ale na alobal jsem zapomněla, nebo poklop na pekáč, ten tam patří, to pardon.
Viděla jsem, že řízky obalují do kukuřičných lupínků nebo do sezamových semínek - můžeš zkusit, osobně ale netestováno - já jím leda přírodní bez obalování, naložené na noc v bílém jogurtu a nesmažím, peču.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.