Jaký je rozdíl mezi klasickými řízky a těmi křehčenými? Bylo mi řečeno ať si je nekupuju, ale proč, to nevím
já teda nevím co to je, ale někde v receptech jsem četla, že když obalíš kuřecí maso před smažením nebo restováním v solamylu tak zůstane krásně šťavnaté. Mamka to jednou zkusila a rozdíl opravdu byl.
Cituji Saga: rozdíl mezi klasickými řízky a těmi křehčenými?
Křehčené maso je napíchané vodou se solí,tím pádem je upravené a pro mě nepoživatelné.Vlastně si koupíš slanou vodu za cenu masa.
Sice vypadá velmi zdravě,údajně z něho udělaný řízek je také hezký,ale proč jíst slanou vodu!?Nekupovat.
Do křehčeného masa je vpichován solný roztok (alenejen ten, prý i různé chemické příměsy.) Takže méně masa a více vody
Reaguji na Saga: ja si myslím,že tie krehčené su ako keby nasiaknuté,napustené vodou,čím sa znižuje kvalita masa a zvyšuje váha...ale ako to presne je,neviem..
N E K U P O V A T !
Slané, hnusné bláto.
Kamarád říkal, že mu známý co pracuje v masokombinátu povídal, že u křehčeného masa je nejdůležitější do něj narvat co nejvíce vody (nejlepší výdělek, nejdražší voda)...
Když křehčené maso před pár lety začínalo, tak to celkem ještě šlo. Bylo křehké tak akorát, takže jsem ho občas použila na čínu.
Teď je to čím dál větší hnus!
Už nikdy ho nekoupím. Bláto je proti tomu pevná konzistence.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.