Ahoj, můžu nalít pudink do skleniček na víno? Neprasknou? Nebo znáte njaký fígl, aby nepraskly?
Já bych to tam nedávala, horké věci se musí dávat jen do tlustého skla a skla které je na to určeno. Fígl dle mého žádný není (nechat vychladnou puding ale pak už ho tam nelze dát. Zkusit buď prasknou nebo ne, já bych to ale asi ani nezkoušela.
No právě, je to tenké sklo. Našla jsem nějaké tlustší skleničky, tak to radši zkusím do nich. Díky za radu
Reaguji na petite chat: já když dělám pana cottu tak ji dávám do tlustého skla od kafe nebo máme ještě na slané tyčinky ale opět je to tlusté sklo. Pokud se dí studené sklo před oheň taky praskne. Takže kdyby se do skleničky nalil teplý pudink sklenička praskne. A byla by to škoda. Jinak nevím co přesně chceš s pudinkem dělat ale já dělám to že dám pudink do silikonových formiček a pak ho vyklepnu na talířek a ozdobím, vypadá to krásně a udělá to možná ještě větší efekt než sklenička.
Já puding do skleniček (sice né na víno) normálně nalévám. Skleničky se ale předtím musí vypláchnout horkou vodou, aby nepraskly. Já to tak dělám vždycky a zatím v pohodě. Nikdy mi žádná nepraskla.
Cituji Nicolen: Skleničky se ale předtím musí vypláchnout horkou vodou, aby nepraskly
Tak tak, dělám to stejně jako ty
Tak dezert mám hotový, skleničky jsem nevyplachovala horkou vodou, ale použila jsem ty s tlustším sklem. Nic neprasklo. Díky
Já je vždycky na chvilku nahřeju v té horké vodě a v pohodě máme doma papoušky a dost toho rozbijí, takže máme skleničky ikea, o které se až tak nebojím
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.