1. . .6789101112. . .13
arrow
profile_image
marketahr
od 17. 3. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji Tiakia: V Čechách balíček masa otevřeš,ale v zahraničí bys si to nedovolila

Jak to myslíš " nedovolila"? Samozřejmě, že bych si to dovolila. Ale proč bych to dělala?

Četla jsi vůbec můj příspěvek? NIKDY jsem v zhraničním supermarketu nekoupila " smradlavé maso" - nikdy! Tak proč bych ko kontrolovala a propichovala? Na co?

Mimochodem - já otevírám POUZE maso, které si VŽDY kupuji - pokud je v pořádku. Tak v čem je problém? A hnusné vrácím prodavačkám a vrátila bych ho kdekoliv na světě - což ovšem není třeba.

A co máš s těmi slevami "co chce český zákazník" ?

O tom snad můj příspěvek ani není, ne? Ty rozumíš obchodu? Opravdu?

Já nakupuji věci v akci i mimo - v hodně drahých obchodech i v levných supermarketech - v zahraničí i zde - ale to s čerstvostí nemá nic společného.

A celkem pochybuji, že ty nakupuješ pouze v zahraničí, jak uvádíš - na mě působíš ze svých příspěvků jen jako kuchařka z Čech, absolutně se mi nezdá, že by jsi měla takový obchodní rozhled, aby jsi mohla rozdávat rady, jak to funguje a jak ne a jaký je český zákazník.

My ostaní ( já tedy určitě) si holt vybírat musíme někdy i v českých krámech.

A pokud objevíš na košíku 3 plesnivé jahody, tak vyhazuješ celý košík? Já tedy ne. Jen prostě nekupuji ty tři plesnivé jahody, je zvláštní, že to v zhraničí nikomu divné nepřijde. To jen tady jsou to "ubožáci-slevaři"

.

Cituji Tiakia: No klasické jednání českého zákazníka za málo peněz chceme co největší kvalitu - nejlépe ve slevě,ale tak to nefunguje.

No právě o tom mluvím - máš nějakou managerskou obchodní pozici a znalosti ze světa, aby jsi to mohla posuzovat? Nebo z jaké pozice víš " jak to funguje či ne"? Spíše bych si tipla, že si zajedeš maximálně udělat jen nákup jídla pro rodinu do Německa.

Pracovala jsi v někdy zahraničí? V managementu? V obchodě? Aby jsi posoudila zahraničního a českého zákazníka nějak komplexně a znale?

Podle mě je nejlepší udělat si nejdříve nějakou školu, naučit se jazyk a vyjet do zahraničí a pak rozdávat rady a hodnocení - a to myslím absolutně bez ironie - ono se to hrozně jinak radí a hodnotí.

A uvidíš, že národ, který se může utlouct po slevách jsou nejvíce Američani - a funguje to! V každém supermarketu jsou na to uzpůsobeni a ve slevách a různých akcích je prakticky vše a rozhodně to není na úkor kvality, totálně ne a to mluvím jen o jídle.... čeští zákazníci jsou ve slevách a ve výběru zboží rozhodně o hodně pozadu a o hooodně málo nároční...

Takže "českého zákazníka - slevaře" bych sem do diskuze absolutně netahala, fakt ne.

Já mám dost obchodních zkušeností ze své práce i ze svých nákupů - nakupuji třeba hodně kosmetiku v USA a ty ceny a ty neskutečné slevové nabídky i při minimálním obratu bez jakékoliv újmy na kvalitě ..takže prosím o obchodování ( i slevách) něco vím, mám zkušeností dost ale klidně ráda se přiučím, ovšem od někoho, kdo tomu rozumí a nevykládá mi, jak je ubohý český zákazník, co chce na vše slevu, při tom by měl tu kvalitu ( někdy hodně pomyslnou) těžce zaplatit...

arrow
profile_image
Veselka10
od 20. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji marketahr: Jednou jsem takové maso donesla domů a jelikož mi bylo líto maso za 150 Kč vyhodit ( což zpětně nechápu), a nechtělo se mi ho jít x kilometrů vracet, tak jsem ho uvařila psovi.. no už při vaření smrad hrozný a můj pes se z něj samozřejmě posr..- což jsem tedy mohla čekat, že.. ano i takové maso se prodává lidem ..

Tak tohle mluví za vše, sobě to nedáš a psovi ano.
Normální je zkažené maso nedat nikomu!

arrow
profile_image
Antoanet
od 2. 8. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

U nás v Kauflandu bylo běžné, že se tam přisla romská rodina najíst zadarmo vzali si na co měli chuť k jídlu k pítí, než prošli obchod tak se nacpali, odpadky naházeli kam se dalo u pokladny koupili žvýkačky a hotovo....
Říkám bylo, protože už tam nakupovat nechodím, ale myslím, že se to nezměnilo

A my "normální" lidi si ani nedovolíme zkusit, jestli houska není tvrdá, když na ní prostě šáhnu tak si ji vezmu.
A tady někdo píše o propichování masa
No fuj! To vám to není trapné propichovat nehtem maso?!

arrow
profile_image
Tiakia
od 1. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na marketahr:
Svou úroveň už prostě neokecáš propichování baleného masa je holt něco,co napadne jen málokoho a jak sama vidíš, fórum ti za to netleská.

arrow
profile_image
marketahr
od 17. 3. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji Veselka10: Tak tohle mluví za vše, sobě to nedáš a psovi ano.Normální je zkažené maso nedat nikomu!

Tak nevím, jestli to mluví za vše - nevím co myslím tím "vše" - no je to hrozně lehké být chytrá až potom..

Víš, když koupíš "lepší" maso, platila jsem cca 150 Kč za malý kousek v supermarketu v plné záruce s etiketou, že má být čerstvé!.. a při tom ti smrdí, ovšem ne tak, že by jsi omdlela.. tak si říkáš, že pro psa by to mohlo být ještě dobré ( navíc ještě dost dlouho povařené).. Mimochodem, nevím, jestli víš něco o psech, ale pes má v žaludku enzym, kterým zpracovává "horší" maso, které už lehce zavání, bez problémů, čehož se samozřejmě využívání i při zpracování granulí apod.

Nicméně, já bych to už neudělala, a raději bych takové maso příště rozhodně vyhodila, ovšem za nějaký svůj šokující přehmat to prostě nepovažuji..

Ovšem já bych se vždy pozastavovala v diskuzi spíše nad tím, jak mohli prodat v supermarketu takové maso lidem k jíídlu, "že jsem si to dovolila dát psovi" - i když jak říkám, příště bych to nedala - ani povařené- ani tomu pejskovi.

arrow
profile_image
marketahr
od 17. 3. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji Tiakia: Svou úroveň už prostě neokecáš propichování baleného masa je holt něco,co napadne jen málokoho a jak sama vidíš, fórum ti za to netleská.

Já nevím proč by mě mělo zajímat, "že to nikoho nenapadlo"?

A máš pocit, že je fakt nutné stále popisovat, to co jsem napsala hned v prvním příspěvku, že propichuji maso, co si vždy kupuji ( pokud je v pořádku - jinak ho vracím prodavačkám) - vždyť se s tímto masem ani nikdo nesetká - a takové příspěvky " ježiš ty jsi děsná, co já až takové propíchnuté maso uvidím" - ano, to mi hlava nebere - lidi asi nečtou.

Ale hodnotit moji úrověň.. ehm, když to bude dělat alespo%n někdo, kdo rozumí obchodu.

Jinak nevím, proč by mi forum mělo tleskat? Máš pocit, že od toho tu je? .

Ať si každý napíše svůj příspěvek ( který má ovšem hlavu a patu) a vyjadřuje jeho názor, samozřejmě něčím podloženým - to je snad v pořádku.

Ale takové hodnotné příspěvky " k věci" a plně "diskuzi" - jako :

"Vypadni " a " odstěhuj se " a jiné ( i horší) libůstky... hm, no oni se ti lidi vypsat někde musí a takové anonymní omlazení je na to ideální, že..a obzvlášť takoví ti vulgární rozdávači facek apod. - ti bývají v reálném životě většinou moc stateční ..no ať si to užijou alespoň zde, " na papíře"

Reaguji na marketahr: to ses jako přišla pochlubit kde všude jsi nakupovala?
Jsi nějaká afektovaná, čtu tady ty tvoje slohy a mám dost

já jsem tedy neviděla nikoho normálního kdo by si kupoval zhnilé jahody...

arrow
profile_image
Sasanka
od 19. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

V životě by mě nenapadlo propíchnout obal na maso, neskutečne...když by bylo zkažené,vrátím a v daném obchodě už nenakoupim.

arrow
profile_image
Lady Flame
od 17. 12. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na marketahr: No tak ty jsi taky dobrá Zrovna od tebe jsem čekala "víc".

arrow
profile_image
Raavenn mojeid
od 25. 9. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Ja myslim, ze jsou to ty, co oteviraji rasenky v drogerii a pak nemaji byt pulty obchodu plne znehodnocenych shitu! č

arrow
profile_image
Red_fire
od 5. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji marketahr: Mimochodem - já otevírám POUZE maso, které si VŽDY kupuji - pokud je v pořádku. Tak v čem je problém? A hnusné vrácím prodavačkám a vrátila bych ho kdekoliv na světě - což ovšem není třeba.

Kdyby to takhle dělali všichni, markety by asi rychle přešlo mít na pultech staré zboží O propichování jsem dodneška neslyšela, ale tvé argumenty znějí logicky
Taky jsem z těch, kdo si v obchodě za špatný výrobek peníze vrátit nechají a když se jim něco nezdá, nahlásí to. Není to kvůli penězům (za kvalitní potraviny ráda utrácím), ale kvůli tomu, že si chci nakoupit v klidu a nemuset deset minut kontrolovat účet nebo přemýšlet, zda můžu vzít výrobek, který má týden do konce trvanlivosti a nebo zda už je kvůli špatnému skladování znehodnocen... takže tady vidím problém jen v tom, že vadné zboží pak někdo nenahlásí, ale nechá na pultě a tím poškodí ne prodejce, ale dalšího zákazníka, a to, jak říkáš, není zrovna ten efekt, kterého je třeba dosáhnout.

arrow
profile_image
sabina1990
od 26. 12. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ještě že jsem vegetarián a hořčici kupujeme s takovým tím pevným víčkem, které se otevírá nožem

Dříve jsme jezdili do Kauflandu, je to už tak 10 let zpět a nikdy nezapomenu na to, jak tam šli dva důchodci (nejspíš manželé) a od každého druhu pití se napili, zašroubovali, dali nazpět a pak přemýšleli, které si koupí! Od té doby se štítím kupovat si v obchodech pet lahvi s pitím

arrow
Neprodává v Bazaru

No to koukám, jak Češi nakupují Ještě, že veliké týdenní nákupy dělám v Německu a maso a šunku nakupuju u řezníka, který mně nikdy nezklamal - a asi mu věří polovina Liberce, protože jenom u něj je v roce 2013 vždy přede mnou fronta asi 10 lidí Pořád má narváno a vždy jen to nejlepší...
Kdybych viděla, jak někdo propichuje maso a pak vrací ,tak bych se zeptala, jestli to je normální ,ale věřím že "madam" typuReaguji na marketahr: by mně utřela i kdyby měla sama máslo na hlavě
Když nejedu nakupovat za hranice, tak se snažím kupovat věci, do kterých se nikdo nedostane. U jogurtů lehce zmáčknu , aby se vyboulilo víčko - znamení, že není propíchlé, protože to jsem párkrát viděla...
A mimochodem - když vidím 3 nahnilé jahody v košíčku ,tak si vezmu jiný, rozhodně nic nepřerovnávám...Ale když si tak uvědomuju, tak většinou kupuju tu kilovou dřevěnou bedýnku a nikdy ani jedna nahnilá.

arrow
profile_image
kobitka
od 8. 2. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Není nad to kupovat maso u řezníka. Jinak jak jste tady zmínili toho potravinového inspektora mám pocit, že to Nova dost přehání. Mi řekněte který blázen by si koupil shnilá rajčata, pomeranče... Tak jak to předvádí oni. Každý normální kupující se díva na to co kupuje a když je potravina pohnilá nebo plesnivá, tak ji buď hodí do přistaveného koše, který někdy u zeleniny bývá a nebo to nechá bez povšimnutí. Jinak propichovat obal masa mi příjde uhozené. Co se tím jako vyřeší? Ano vy budete mít maso možná čerstvé ale prodavačka propichlé maso přebalí a vrátí dál do oběhu, takže si ho stejně nějaký chudák nakonec koupí.

arrow
profile_image
Miasofia
od 30. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na marketahr:
Tak mě napadá - to je tak velký problém si to maso zaplatit a propíchnout až za pokladnami? Já teda nevím ale už vidím nadšeného prodavače, jak mi děkuje, že jsem mu propíchla balíček s masem. Obchodník se snaží prodat za každou cenu (bohužel) a to, že mu to někdo takto kazí mu radost určitě nedělá.
A pochybuju, že kvalita masa prodávaného v obchoďácích je srovnatelná s masem od řezníka. To je jako s vejci. Ta domácí jsou vždycky mnohem lepší a mají hezčí barvu, než ta co koupíme v obchodě.

Cituji kobitka: potravinového inspektora mám pocit, že to Nova dost přehání

Jsem ráda, že to vidíš stejně, protože mi to taky přijde dost přehnané. Ne každý prodavač má čas se celý den probírat zeleninou a ovocem, jestli tam náhodou není jeden shnilý kousek. Mají své práce dost.
Jasně, občas to není jeden kousek a hnusná je půlka bedny, to už je o něčem jiném.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené