Cituji lillka: Ale já samozřejmě nemyslím propichovat deset obalů a vybrat si to nejlepší. Prostě si to jenom na tom balíčku, který si chceš vzít, ověřit, jestli je v pořádku, a pak si ho propíchnutý koupit.
Pokud v pořádku není, tak i kdyby ho kupující nenahlásil a koupil ho někdo po něm někdo jiný, reklamovat by ho musel tak jako tak, protože smrdělo už před tím, než byl obal propíchnut.
No a co když to ten druhý zjistí až doma? Hlavně to maso se tím propíchnutím prostě kazit začne.
To je teda jen o tom, že ten první se nechce "otravovat" s reklamací, ale pokud tedy zjistí tím propichnutím-pričichnutím, že je to zkažené - tak to tam jen tak nechá být? Mě zas nějak uniká smysl tohoto...
Kdyby si všichni dali tu práci s tím, dojít na ty informace, tak by se to těm obchodům třeba možná i přestalo vyplácet. Krom toho věřím, že by třeba mohli to stáhnout celé z prodeje, pokud by teda ten zákazník jim tam udělal trochu haló.
Cituji valux: No nic, končím, na tohle už vážně nemám. Buď je to nějaká módní rádoby póza nebo obyčejná nechápavost.
Na maso se při výrobě sahá (i u řezníka), příjdete domů, tepelně opracujete - bubu bakterie na stavu blízké nule (i kdyby na ně sáhnul santusák).
Řezník, který pracuje s masem, má ty ruce umyté (obvykle) a nepracuje s ničím jiným než s masem, to samé když já doma vařím. Prodavačky mají rukavice. To, že tyhle dělnické práce dělají povětšinou lidé primitivní, kterým je osobní hygiena jedno, tudíž nechápou, že ji někdo jiný řeší, to je věc druhá. Já rozhodně nepřijdu domů a nezačnu vařit s neumytýma rukama. A ty na tom nákupu určitě saháš minimálně na vozík, mince, možná mhd
Cituji Dendínka: Při výrobě je nutné dodržovat hygienické předpisy a ochranné pomůcky (ať už to dělají, nebo ne),
Hehe, no radši žij v týhle představě, nebo se už nikdy nenajíš . Jako puberťačka jsem byla na brigádě v Bille... chleba se opravdu nepůlil v rukavičkách na sterilním pultu . Držím se hesla, že co oči nevidí... při představě, kolik lidí chrchlalo nad pečivem, co jím... ble...
Cituji Dendínka: Při výrobě je nutné dodržovat hygienické předpisy a ochranné pomůcky (ať už to dělají, nebo ne)
Přesně tak, to že někteří nechápou proč to tak je a nedodržují to, je věc druhá. Já už odmalička byla vedená k tomu - a dělali to tak tehdy všichni kolem mě, že když např. si beru housky, tak nesahám na žádné jiné než ty, co si beru. Dnes už si to beru přes igelitový sáček nebo v rukavici - když je k dispozici, ale v životě by mě nenapadlo na něco sáhnout a nechat to tam, to se podle mě snad mají takovéhle návyky naučit už malé děti, protože jak je vidět, evidentně to pak chybí.
To, že rozrýpneš vakuově zabalené maso a hodíš ho zpátky, to je úplně stejné, jak když si někdo v tom obchodě otevře např. láhev džusu, upije a nechá tam, nebo sní kus tyčinky. Jednou jsem takovéhle zbytky viděla a udělalo se mi zle. Prý to dělají bezdomovci.
Cituji Dendínka: Při výrobě je nutné dodržovat hygienické předpisy a ochranné pomůcky
Cituji Minette: Řezník, který pracuje s masem, má ty ruce umyté (obvykle) a nepracuje s ničím jiným než s masem
Jj přesně. Ale lidi, když jdou na nákup, tak osahají kde co. A lahůdka taky je, když někteří osahávají rukama rohlíky (pletýnky, housky) a zkouší jak jsou měkké/tvrdé. To by mě švihlo. A proto tohle nakupuju u těch malých pekáren. Kde mi na to sahá snad jen prodavačka a ta má vždy rukavice.
Cituji Minette: jak když si někdo v tom obchodě otevře např. láhev džusu, upije a nechá tam, nebo sní kus tyčinky.
No fuj
Cituji Misy: Jako puberťačka jsem byla na brigádě v Bille... chleba se opravdu nepůlil v rukavičkách na sterilním pultu . Držím se hesla, že co oči nevidí... při představě, kolik lidí chrchlalo nad pečivem, co jím... ble...
Taky jsem jako puberťačka měla brigády tohoto typu, a tak taky vím, že kdyby tam přišla kontrola a někdo to viděl, že mi hrozí pokuta, na kterou si tam ani nevydělám!
Pamatuju si, že rukavice byly naprosto běžné. Jako jasně, druhá věc je z čeho např. byly ty saláty v lahůdkách, a další věc je teda, že zrovna v Bille - tedy nechci křivdit všem - ale tam mám fakt kolikrát problém vůbec něco nakoupit...
Reaguji na Misy:
Jestli sis všimla, tak jsem psala "ať už to dělají, nebo ne". Prostě to mají nakázané a že to nedodržují je věc jiná, i když nechutná a znepokojující.
Cituji Misy: při představě, kolik lidí chrchlalo nad pečivem
Jak říkáš. Je to o návycích lidí. Já když kašlu, tak si dám ruku před pusu (a jsem zase u toho přenosu virů a bakterií), to že je někdo takové s prominutím čuně, to mě teda nepřestane zarážet.
Cituji Miasofia: A lahůdka taky je, když někteří osahávají rukama rohlíky (pletýnky, housky) a zkouší jak jsou měkké/tvrdé.
Jako to snad jedině přes igelitový pytlík, a i tak se mi téměř nestane, že bych tam nechala to na co sáhnu - to se mi stalo fakt jen jednou v té Bille, kde to bylo jak kámen.
Cituji Miasofia: No fuj
No jednou o tom byla i někde takhle reportáž - že ti lidi to přímo v těch obchodech jedí - ale to je prostě normální krádež (btw. mi to přijde stejné jak s tím masem). Já dokonce jako malá ani nikdy nedostala do ruky housku nebo rohlík - alespoň ne od babičky - prostě vysvětlila, že se to musí zaplatit a já to i v těch 3 letech kupodivu vydržela. Podle mě by se v tomhle měli vychovávat už děti odmala, to se ty návyky nejlíp získávají - myslím tím např. to osahávání pečiva, ale i mytí rukou na wc - já když to poprvé viděla, že nějaká dívka, asi z východu si neumyla ruce a šup rovnou do menzy na jídlo, tak jsem na ní fakt koukala, do té doby mě to ani nenapadlo, že je to možné. Fakt lepší nevědět...
Já zrovna tohle mám tak zafixované, že se asi zblázním, nemoct si ty ruce umýt.
Je fakt hodně zarážející, jaké jsou některé slečinky prasata, aniž by se to snažily zakrýt, tak se tím ještě veřejně "chlubí" - a co víc - zdá se jim to správné, v pořádku a dokonce se to snaží oargumentovat. Možná bych snad takovým "dámám" přála, aby si někdy něco takto použitého od někoho jiného nedopatřením koupily a kápla jim z toho nějaká ta žloutenka apod.
Nečetla jsem to celé, ale na jednu stranu chtějí zákazníci, aby obsluha chodila málem ve skafandrech (řeznice, a v lahůdkách nesmí mít nalakované nahty, i když samozřejmě používají rukavice), každý v potravinářství má zdravotní průkaz, a na druhou stranu se ti samí zákazníci chovají jako hov.ada. Propichovat balíček masa nehtem (a předpokládám, že nalakovaným!). Být obchodník, a vidět někoho, jak tohle dělá, dám mu to všechno k úhradě.
Já teda nevedu televizi, takže se nestačím divit, co tu čtu, ale jen mě to utvrzuje v tom nakupovat maso jen v osvědčených krámech. Naštěstí maso v jídelníčku nepotřebuji příliš často, tak si můžu dovolit kupovat ho v bio kvalitě v prodejnách zdravé výživy, od známých farmářů nebo v Makru (to, ač supermarket, mě kvalitou zatím nezklamalo)...
Cituji Minette: Já dokonce jako malá ani nikdy nedostala do ruky housku nebo rohlík
A já celkem běžně vidím v Kaufu maminky s malými dětmi, jak jim strčí do ruky rohlík a pak si v klidu nakupují... Někdo to může obhajovat tím, že je to dítě malé a má hlad a tak. No snad mu dám najíst, než vyjedu nakupovat ne? To je to samé, jako kdybych já dostala chuť na kyselé okurky a protože jsem těhotná, tak to přece musí každý pochopit. Ideálně bych ochutnala aspoň ze tří sklenic, abych věděla, které jsou nejlepší ne?
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.