Cituji hyena 02: na jednu stranu chtějí zákazníci, aby obsluha chodila málem ve skafandrech (řeznice, a v lahůdkách nesmí mít nalakované nahty, i když samozřejmě používají rukavice), každý v potravinářství má zdravotní průkaz, a na druhou stranu se ti samí zákazníci chovají jako hov.ada
A tohle mi přijde jako typický český neduh. Všichni vyžadují kvalitu a hygienu a pak najednou člověk nestačí zírat, když se dozví, že propichovat maso nehtem je vlastně úplně normální. Jak jinak ověřit kvalitu že?
To je neuvěřitelné jaké je tady stádo ovcí, co si všechno nechávají líbit, proboha nakupovaly jste holky někdy v zahraničí a slyšely jste něco o tom, "náš zákazník - náš pán"?
A už jste někdy pracovaly pro zahraniční solidní společnost ( v jakémkoliv oboru), abyste viděly, jak se chovají ke svým zákazníkům?
Já jsem platící zákazník a pokud se dostane smradlavé maso k zákazníkovi na pult ke koupi, tak je to neuvěřitelná ostuda obchodu!
A obtěžovat platícího zákazníka, aby pak šel - až si smaradlavé maso koupí a teprve si ho "dovolil" propíchnout, jít ho reklamovat, obtěžovat se s tím a ztrácet čas.. no to je vrchol.
Já nakupuji docela často maso v supermarketu a vždy ho jemně propichují - GARANTUJI, že propichuji samozřejmě pouze maso, které si chci koupit - pokud je v pořádku, tak si ho samozřejmě koupím, v životě jsem balíček, co je v pořádku, neodložila!
Pokud ale není, což je tak z 20% ( z 10 % smrdí fakt dost) tak ho odnesu prodavači - což mě oběžuje a ztrátím tím čas, ale budiž.
Cituji Miasofia: A když v pořádku nebude, tak ho budeš reklamovat a jak vysvětlíš prodavači to, že jsi ho propíchla? Myslím, že říct, že sis chtěla ověřit kvalitu, by asi neprošlo...
Jaké vysvětlovat prodavači? Jak neprošlo? Já personálu nic nevysvětluji. Já mu to pouze oznamuji a garantuji ti, že je mi vždy ochotně poděkováno, že jsem jim maso přinesla a velmi se mi omlouvají, že jim balíček prošel kontrolou kvality a dostal se na pult.
Nevím, do jaké míry je toto jednání upřímné a do jaké míry je jim jasné, že bych si jinak stěžovala či si nechala volat vedoucí - ale chovají se vždy velmi slušně a zdvořile.
Ještě aby mi vynadali, že si dovoluji chtít nekoupit smradlavé maso, to si děláte srandu.
Mimochodem to maso je samořejmě vždy balené pod igelitem, nikoli ale vždy vakuově - moc nechápu, proč stále mluvíte o hygienických vakuových baleni - těch je v supermarketu menšina.
Jinak upozorňuji, že jsem v životě nepropíchla balíček s masem v zahraničí - nemám totiž jedinou špatnou zkušenost, takže to nemám zapotřebí.
Neuvěřitelný jak je český zákazník poslušný .. fakt úplně trapné..
A ještě by některé, těm, které jsou tak drzé, že si nekupují vadné maso a dokonce se nechtějí vracet do obchodu třeba 10km z domova, až doma zjistí, jakou smradlavost si koupily... tak těm by rozdávaly facky.. no síla.
Z jiného soudku, jednou jsem si kupovala jahody, které byly v malých košících a byly prodávány na váhu - v některých byly úplně plesnivé kousky ( fakt úplně plesnivé), které jsem já začala z košíčku vyndávat - no přece je nebudu platit, když je košík na váhu, že..
Plesnivé jahody jsem nedávala do jiného košíku pochopitelně, jen stranou, nicméně okřikla mě nějaká cca 18-náctiletá slečna (zákaznice - ne prodavačka!), co to dělám, že " se to nesmí!" - tak jsem ji odvětila, že hlavně, co se nesmí, je prodávat plesnivé jahody zákazníkům, na to je inspekce ..
Pro mě je neuvěřitelné, kolik ženských si vzalo do ruky ten košík, kde hned na vrchu bylo pár totálně plesnivých jahod, aby poslušně odkráčely k pokladně a tyto plesnivé jahody pěkně na váhu zaplatily... - a až doma si je dovolily zřejmě z košíku vyndat a vyhodit.. no pro mě děs.. neříkám, že je v zahraničí v supermatech vše ideální, tohle jsem ale opravdu nikde jinde než v Čechách neviděla..
Cituji Miasofia: A tohle mi přijde jako typický český neduh. Všichni vyžadují kvalitu a hygienu a pak najednou člověk nestačí zírat, když se dozví, že propichovat maso nehtem je vlastně úplně normální. Jak jinak ověřit kvalitu že?
Ne, není to normální propichovat balíček!
Je to prostě bohužel smutná realita, že se nemůžeš spolehnout na solidnost obchodu a etiketu na obalu.
Jestli si někdy za své peníze nekoupila smradlavé maso - od jemně zavánějícího až po totálně smradlavé, které bylo nabízeno na pultech a mělo "v pořádku" etiketu s datem spotřeby... tak to se tedy máš - já mám úplně jinou zkušenost z českých obchodů..
Jednou jsem takové maso donesla domů a jelikož mi bylo líto maso za 150 Kč vyhodit ( což zpětně nechápu), a nechtělo se mi ho jít x kilometrů vracet, tak jsem ho uvařila psovi.. no už při vaření smrad hrozný a můj pes se z něj samozřejmě posr..- což jsem tedy mohla čekat, že.. ano i takové maso se prodává lidem ..
Cituji marketahr: Je to prostě bohužel smutná realita, že se nemůžeš spolehnout na solidnost obchodu a etiketu na obalu.
No to máš bohužel pravdu
Cituji Miasofia: A já celkem běžně vidím v Kaufu maminky s malými dětmi, jak jim strčí do ruky rohlík a pak si v klidu nakupují... Někdo to může obhajovat tím, že je to dítě malé a má hlad a tak. No snad mu dám najíst, než vyjedu nakupovat ne? To je to samé, jako kdybych já dostala chuť na kyselé okurky a protože jsem těhotná, tak to přece musí každý pochopit. Ideálně bych ochutnala aspoň ze tří sklenic, abych věděla, které jsou nejlepší ne?
Tak to ale není úplně srovnatelné, ne? Předpokládám, že ten rohlík, co dítě nakouše, se už zpátky nevrací k ostatním rohlíkům k prodeji. Běžně se to dělává tak, že se půlka ulomí, dá dítěti a druhá půlka do sáčku do nákupního košíku, u pokladny pak prodavačka celý rohlík normálně namarkuje. Na tom není nic nehygienického - tedy alespoň vůči ostatním zákazníkům. To, že dítě jí rohlík, který drží v neumytých ručkách, je věc druhá. A o tom, že to není zrovna výchovné, ani nemluvim.
Reaguji na Bennu:
To byla reakce na příspěvek od Minette
Cituji marketahr: Já nakupuji docela často maso v supermarketu a vždy ho jemně propichují - GARANTUJI, že propichuji samozřejmě pouze maso, které si chci koupit - pokud je v pořádku, tak si ho samozřejmě koupím, v životě jsem balíček, co je v pořádku, neodložila!
Pokud by se mi někdy ,,podařilo" koupit zkažené maso, tak nevím jak ostatní ale já už bych v tom obchodě nikdy žádné maso nekoupila. Pokud chci kvalitu, půjdu tam, kde mi ji nabídnou (ať je to soukromý řezník nebo řeznictví). Rozhodně bych to neřešila tak, že budu propichovat balíčky s masem.
A to je myslím taky problém, každý chce kvalitu ale málokdo je ochotný za to zaplatit odpovídající cenu. Věřím tomu, že u soukromého řezníka by kvalitu dostal, ovšem je to mnohem dražší. To už je pak na každém, jak se rozhodne.
Ale prostě pro mě je nepochopitelné, že někdo zkouší kvalitu propichováním balíčků s masem
Cituji mineee: romku, která strkala prst do kelímku od hořčice, prst pak olízla a zkoušla další a další.
Tak díky , myslim že si už hořčici nikdy nekoupím. Tohle by mě fakt nenapadlo..bože kde to žijem? Jo aha, v ČR, už vim
Reaguji na marketahr:
V Čechách balíček masa otevřeš,ale v zahraničí bys si to nedovolila no pěkné.
Jsem ráda,že v ČR nenakupuju,protože vidět tebe a tobě podobné jak otvírají maso nebo přebírají jahody v košíčku / mimochodem pokud v jahodách je plíseň,tak bych je ani nepřebírala,prostě bych je nekoupila / asi by mě to dost vytočilo.No klasické jednání českého zákazníka za málo peněz chceme co největší kvalitu - nejlépe ve slevě,ale tak to nefunguje.
Reaguji na marketahr: doufám že nechodím nakupovat po tobě, dobře bych se zblila.. Zajimavé že tady si balíček dovolíš propíchnout a v zahr. ne? Myslím že by jsi českému národu udělala radost kdyby ses odstěhovala a nebo kdyby jsi tady ani nenakupovala.. Mě se tedy nikdy nestalo že bych si koupila zkažené maso ale i kdyby tak si ho snad první koupím a po té co ho zaplatím, tak ho propíchnu a jdu ho normálně reklamovat a né že si napíchám masa v obchodě a je mi jedno co s tím..
Nebo ty jahody? to je jako normální že vidíš plesnivé jahody a přebereš si je? no pro mě by to bylo nechutné a když vidím že je jedna plesnivá, tak si myslím že jsou chycené i ostatní.. Prostě když uvidím něco plesnivého, tak to neberu!
Cituji Tiakia: No klasické jednání českého zákazníka za málo peněz chceme co největší kvalitu - nejlépe ve slevě,ale tak to nefunguje.
Jsem ráda, že to vidí někdo stejně jako já.
Jinak ty jahody - pokud bych viděla shnilou jednu, tak je taky nekoupím.... Nebyly náhodou v akci?
Cituji Miasofia: Pokud by se mi někdy ,,podařilo" koupit zkažené maso, tak nevím jak ostatní ale já už bych v tom obchodě nikdy žádné maso nekoupila. Pokud chci kvalitu, půjdu tam, kde mi ji nabídnou (ať je to soukromý řezník nebo řeznictví). Rozhodně bych to neřešila tak, že budu propichovat balíčky s masem.A to je myslím taky problém, každý chce kvalitu ale málokdo je ochotný za to zaplatit odpovídající cenu. Věřím tomu, že u soukromého řezníka by kvalitu dostal, ovšem je to mnohem dražší. To už je pak na každém, jak se rozhodne.
To je trochu míchání jablek s hruškami.
Nevím, proč bych si "měla připlatit u soukromého řezníka ", když chci "JEN" čerstvé nezkažené maso?
O kvalitě masa nehovořím, mluvím jen o čerstvosti!
Čerstvost je snad samozřejmost a ten supermarket má největší nabídku a nejlepší ceny - ovšem nesmí prodávat nečerstvé maso.
Řešit svoje nákupy tím, že supermarket "potrestám" tím, že u něj nebudu nakupovat a potáhnu se přes celé město někam do řeznictví.. - obzvlášť když nepotřebuji uleželé argentinské steaky, ale jen třeba kuřecí maso na vývar, podle mě není řešení, podle mě je řešení, aby se ten supermarket zlepšil.
Proč to jinde ve světě jde?
A hlavně já si stěžuji tak na cca 10-20 % smradlavého masa v supermarketu, což je samozřejmě dost, ale 80% je v pořádku - takže nakupuji stále nejvíce tam.
Navíc - navštívila jsem x řeznictví ( bydlím v Praze, takže výběr je ) a v každém mi někdy prodali - smradlavou šunku od kosti ( ano čichnout jsem k ní memohla, balila mi jí prodavačka u pultu - ale hrůza) nebo navinulé maso - já prostě "svoje osvědčené" řeznictví ještě neobjevila a tak tochu si myslím, že "úžasné kvalitní a vždy čerstvé maso, které prodávají výhradně v soukromém řeznictví " je tak trochu mýtus.
A hlavně - já opravdu nemíním "připlácet" za toho, že je mi někdo ochoten - světe div se - prodat dokonce čerstvé, nesmradlavé maso, fakt ne.
Třeba za kvalitní, správně uleželé hovězí na steaky ano - to je pochopitelně nákladnější záležitost - ale o tom můj příspěvek vůbec nebyl.
Reaguji na marketahr:
Maso má na balíčku datum,nesmíš kupovat zboží ve slevách a akcích,nekupuj to zeleno šedé polské kuřecí a nemusíš dělat v obchodech ostudu.Protože rozbalování baleného masa je trapné.
Cituji valux: proč? Mám si koupit zkažené maso? Pak teda do toho píchnout, jít na info, handrkovat se a pak to šoupnou zpátky?
Ještě nikdy se nikdo kvůli vrácenému masu apod. nemusel handrkovat. Takže tyhle výmluvy jsou poněkud mimo.
Pokud máš tedy potřebu k masu přičichávat a neumíš si nakoupit u řezníka.. já vím, někdy je to daleko a někdy dražší... tak si ho prostě nejdřív zaplať a za pokladnou si ho zkontroluj. Pokud Ti nevyhovuje, vrať ho.
Aniž bych se chtěla kohokoliv dotknout, tak i pouhým pohledem se dá u vakuovaného masa určit zda je ok a nebo by mohlo už být "nic moc". Takže pokud člověk ví co má kupovat, koupit si znehodnocený kus, zase nehrozí tak často.
Cituji ThinkTwice: ježišmarja a kde teď budu nakupovat?
Jsem ráda, že to coby vegetarián nemusím řešit.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.