LaraMila: recept mi přijde vtipný, ale ve skutečnosti mě velmi zaujala ta bomboška - neznám žádnou, která má všechny bonbóny plněné karamelem. Až odpovíš, která to je, jedu do supermarketu!
Záleží, kolik, si s tím chceš dát práce...Udělala bych jednohubky, upekla nějaký dobrý řezy, k tomu něco slaného, sýry...K pití třeba bowle.
Kupte sangrii, běžně ji mají v marketech, do toho všemožné ovoce -kompotované, i čerstvé.V létě je to lepší, protože v tom je meloun...Dejte do misky, na to sangrii, trochu rumu a vanilkový cukr...tu šťávu z kompotů, jen tak trochu.Dát vychladit, a dávat do sklenic se lžičkou a brčkem....ovoce dle sezony, dobré je hroz. víno, meloun, broskve, mandarinky, mango, může být i banán, ale s tím opatrně ten se patlá.Může být i z mrazáku...jo a ještě šťávu z citronu i citron.Vše dobře omyté.
Cituji lampička: Asi pro 10 lidí
malé kuřecí řízečky usmažit....cca 2kg pro 10 lidí
z bílé bagety udělat jednohubky s nějakou pomazánkou,množství přiměřené alespoň ze dvou dlouhých baget
nějaké kyselé okurky,cherry rajčata,olivy,nakládané cibulky....prostě dle chuti dát na tác
nějaké chipsy,tyčinky či oříšky
slavící lidé většinou mají po čase hlad a tak by mělo být něco k zakousnutí
chuťovky, koupit lupínky a k tomu omáčky na namáčení, štrůdl z listového těsta na slano (listové těsto, kečup, salám. tvrdý sýr - dát zapéct).
Nebo dělám kuřecí placičky, jsou dobrý i studený.
Docela dost dobré nápady mají v pořadu kuchařská pohotovost - recepty se dají najít i na webu :
http://www.ceskatelevize.cz/program/kucharskapohot ovost
Jednou vařili i přímo na oslavu osmnáctin tak se tam můžeš inspirovat
http://www.ceskatelevize.cz/program/kucharskapohot ovost/25.04.2009-09:45-1/
Jinak tam mají spoustu nápadů na různé oslavy - ať už dětské nebo pro dospělé, jak vařená jídla tak studenou kuchyni.......
podle toho v jakém období oslava bude ? Ale jinak klasika dort , chlebíčky , chipsy , arašídy atd . jinak např . malé steaky a k tomu bagetu
dnes, 20:07:07 - Připojeno během spojování:
Co připravit za jídlo na oslavu 40tin?
poradte co takového mám nabídnout pro 10lidí....ale budem to mít na chatě......samé ženskéééé...chtěla bych poradit co mám upéct,připravit dopředu abych si ten večer taky vychutnala...a né pořád obsluhovala.
Nějaké chlazené řezy, které si uděláš den předem a pak počkají v lednici?
Potom můžeš něco grilovat a k tomu už ženským určitě postačí jen pečivo a saláty
Doporučuji krtkův dort na plech. To je dobrůtka!
Tady dávám odkaz na recept, podle kterého peču já: http://www.prozeny.cz/pavlac/uzivatelske-recepty/m oucniky-a-dezerty/11384-qkrtkuv-dort-na-plechuq-bu chta-na-nedeli
Jinak jsme úplně přestali dělat na oslavy chlebíčky. Vždycky uděláme plný tác různých dobrot: kousky salámu, různé druhy sýrů, zelenina (rajčata, okurky, papriky - na to jogurtový doma dělaný dresing nebo balkánský sýr) na druhý talíř dáváme nakrájené bagetky nebo chleba na kostky. Máme s tím daleko větší úspěch než s chlebíčky.
Já ti doporučuju udělat si špízy z kuřecího masa a rajčátek, dá se to nachystat dopředu a pak to je šupneš do trouby a vypadá to nádherně.
A pak bych koupila dort, když si to chceš usnadnit, třeba medovník.
Moje teta, která vůbec nevaří, si to letos usnadnila tak, že na rodinnou oslavu objednala catering. Zní to odbytě, ale všichni jsme se s chutí vrhli na řízečky, bramborový salát, originální jednohubky a minizákusky
mamka ted o víkendu slavila 40 let a měla to už od 3 hodin aji s jídlem (přírodní kuřecí a vepřový řízek s bramorama a oblohou)...na stolech měla nepřetržitě obyčejné svatební koláčky, kterýma se snad každému zavděčíte, hrozny a zákusky....zákusků samozřejmě nemusí být tisíce druhů, tak to není zas tak těžké...no a kolem 6 přišel na řadu švédský stůl...v nějaké tepelně izolované míse bylo nějaké maso a jinak kolem na talířích sýry, šunky, salámy, nakrájené pečivo, vajíčko uvařené natvrdo ozdobené kaviárem...nějaké další zákusky(jakési pudingové nebo co) nadělané do malinkatých mističek, čokoládové fondue a ovoce (melou, ananas, sušené švestky atd...) mamka si to nechala udělat od našich známých toto všechno, tak se o vaření a obsluhování moc nestarala, ale z toho švédského stolu by se dalo něco vybrat i pro tu vaši oslavu
No jo, máš pravdu No tak pak jedině udělat takové ty věci, co druhý den chutnají ještě lépe, než den první...různé guláše, musaku (ale ta je zrovna dost pracná)...
tříbarevný koláč nebo broskvové kostky.. A jak říká Šárínek táci plné dobrot, ale bagetky bych opekla, ať jsou pěkně křupavé a k nim udělala domácí bylinkové máslo a taliř s čerstvými rajčaty a mozzarellou..
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.