Ahojky. Zajímalo by mě,jestli máte speciální plech/formu na pizzu? Měla jsem z ní pizzu u tety (ta má plech od tescomy) a musím říct,že chutnala úplně jinak než z klasického. Ráda bych si ho pořídila. Myslíte,že je lepší plné dno a nebo dirkované? Děkuji
Plné dno: http://eshop.tescoma.cz/peceni/formy-a-plechy/deli cia/623120-forma-na-pizzu-delicia-32-cm
Dirkované dno: http://eshop.tescoma.cz/peceni/formy-a-plechy/deli cia/623122-forma-na-pizzu-perforovana-delicia-32-c m
Reaguji na True:
To vůbec nevím,že se dělá i skleněná vypadá krásně
Používáš jí jen na pizzu nebo i na něco jiného?
No tak já peču pizzu na klasickém plechu, sice má hnusný tvar, ale je vždycky výborná, protože mám dobré těsto Takže si nemyslím, že by nějak extra záleželo na tom, na jakém plechu se to peče...spíš na receptu
Reaguji na Jahůdka17:
Používám i na koláče typu frgál a i na nízký koláč z lineckého těsta.
Nejlepší je, že můžeš krájet ostrým nožem a neponičíš přitom povrch, jako u teflonu.
A pak taky, že se na něm dá pizza podávat přímo. Ne, že by se u plechových nedala, ale tahle prostě vypadá jako talíř.
http://www.dekorkoncept.cz/vyrobek/sklenena-forma- na-pizzu-6826-prumer-32-cm/
Reaguji na Jahůdka17: Mám kulatý plech s dírkami ve dně a je super.Výborný je třeba i na hranolky v troubě atd.
Reaguji na Rabbit Heart:
Samozřejmě,že také záleží na receptu
Bohužel pro dva lidi (já a přítel) je na klasický plech pizza moc velká. Najednou jí celou nesníme a když se jí druhý den tak už to není ono. Proto pátrám po plechu. Ale myslím si,že je rozdíl,když se to peče na klasickém plechu a když na tom s dírkami. Určitě to má na něco vliv
Reaguji na Lauritta:
Konečně jsem našla někoho,kdo ten plech má
Máš přímo tento od tescomy? http://eshop.tescoma.cz/peceni/formy-a-plechy/deli cia/623122-forma-na-pizzu-perforovana-delicia-32-c m
Já teda jsem zvyklá plech vymazat olejem než tam dám pizzu. Jak to řešíš ty,aby ti to nevyteklo dírkami ven? Když to nenamažeš ničím,jde to pak dobře dolů?
Reaguji na Jahůdka17: Jj, přesně ten mám.Nevymazávám ničím, ale můžeš máznout olejem.Přidávám foto plechu i pizzy z něj.Díky těm dírkám je krásně křupavá i zespodu.
Těsto používám-300g hladké mouky, čtvrt kostky droždí, voda (cca 150 ml), sůl, cukr, lžíce olivového oleje.
plech na pizzu
pizza
Reaguji na Lauritta:
Tý jo mňam Hned bych si kousek vzala
Tak doufám,že brzy znovu otevřou tescomu na Budějovický v Praze a hned si popádím pro tenhle plech
Děkuji za recept
Můžu se tě ještě zeptat,zda-li těsto necháváš kynout? A pod tu šunku dáváš nějaký sýr? Tvá pizza vypadá fakt úžasně
Reaguji na Jahůdka17: Nechávám ho kynout a během kynutí jednou propracuji.Potírám drcenými rajčaty s česnekem, bazalkou, špetkou cukru, soli a pepře, posypu sýrem a navrch šunku a občas i žampiony.A ihned po vytažení z trouby potírám okraj olivovým olejem s rozetřeným stroužkem česneku.
Konečně jsem dodala fotku toho plechu.
Reaguji na Lauritta:
Tak to vyzkouším přímo i tvůj recept,jen co si koupím ten plech. Děkuji moc
Ještě mám dotaz jestli z uvedeného množství je jedna pizza nebo dvě? A sýr dáváš eidam nebo nějaký spešl? Děkuju a už se na tu pizzu těšíím
P.S. promiň,že se tak hloupě vyptávám,ale dělala jsem již několikrát pizzu a nikdy to nebylo ončo.
Reaguji na Jahůdka17: V pohodě.Těsto ti vystačí na dva až tři tyhle kulaté plechy, jde krásně vytáhnout a dobře se s ním pracuje.
Já si ho rozdělím na tři díly a pokud mi zbude, tak ho dám do mikrotenového sáčku a do lednice, vydrží cca tři dny, nebo klidně zamrazím.Sýr dávám mozzarellu a eidam, ale tučnější pětačtyřicítku.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.