Ahoj, máte někdo tuto novinku? Jaké s tím máte zkušenosti? Nelámou se rohlíčky při vyklepávání (nebo se jen plech obrátí a oni sami vypadnou)?!
plech na vanilkov rohlky
charlizet
koukala jsem na něj v obchodě, ale zdály se mi ty rohlíčky moc velké, my děláme poloviční oproti těmhle...
imoen
podle mě když každej ten rohlíček vymažeš a po upečení obrátíš a jednou bouchneš s plechem tak jsou všechny venku
mikkýsek
možná jo...ale stejně, je to jen heblo navíc.
rohlíčky dělám tak, že ušoulu pásek, před sebe položím měrnou míru /kousek třeba špejle) a už jedu. díry měrce jsou rohlíky jeden jako druhý, to zatočení už není takový problém...myslím, že s plecheme nebo bez...je to asi stejně práce
Cituji charlizet: Nelámou se rohlíčky při vyklepávání (nebo se jen plech obrátí a oni sami vypadnou)?!
Nelámou, jen se jakoby vytočí po směru. Nám se ze 3 plechů rozpadly asi 2. Ale jaké je s tím patlání to do té formy nacpat, to už bych to radši dělala jako vždycky. Ale mamka si ho přála, tak jsem jí ho koupila a pak jsem to tam stejně musela patlat sama
Cituji imoen: myslím, že s plecheme nebo bez...je to asi stejně práce
S plechem možná ještě větší. Jediná výhoda, že pak jsou ty rohlíčky všechny stejné
Cituji Carnia: Ale jaké je s tím patlání to do té formy nacpat, to už bych to radši dělala jako vždycky.
Také jsem o něm přemýšlela, ale raději zůstanu uklasiky.
Vanilkáče vytlačuji na na mlýnku na maso ,koupi se nástavec asi za 50kč Vytlačím hady na prkýnko a podle párátka nařežu,ohnu je jeden jako druhej
taky děláme rohlíčky na mlýnu na maso...a jsou taky jeden jak druhej...plech mi přijde zbytečnej, je s tím podle mě mnohem víc práce...já melu na mlýnku a druhou rukou "chytám" hada, jakmile je dlouhej jako ukazováček, tak to jen utnu prstem, a zamotám....jede to jak po másle, a nejlíp ve dvou, jeden mele, druhý chytá...
tak jsem si ho přece jen koupila.....holky musím říct, že jsem opravdu spokojená. V neděli jsem si udělala těsto a už to nestačila upéci. A při představě, že bych dneska musela zase vyndat vál, mouku a ještě válet a tvarovat rohlíčky....( Tohle bylo fakt úžasné. Prostě jsem vzala těsto, jenom no tam napatlala, stáhla stěrkou přebytečný těsto a dala péct. Tři plechy jsem zvládla za půl hoďky a bez nepořádku okolo. Rohlíčky z toho vypadly úplně sami. Fakt mám z toho radost. ))) Kdyby to bylo takhle na všechno cukrový, tak by to bylo super )
toho přelamování při vyklápěn bych se taky bála....já rohlíčky vykrajuju, moc se s tím nepářu Tohle mi přijde jako zbytečnost. Ani bych to neměla kde skladovat.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.